מרטין וידרקר הלחין: אלי הרצליך - הנה קל ישועתי

המלחין מרטין מאיר וידרקר בקליפ חדש מתוך פרויקט שירי השבת שלו והפעם בביצועו של הזמר החסידי, אלי הרצליך. על העיבוד וההפקה המוזיקלית אחראי מנחם בריסטובסקי (קליפים)

נתנאל לייפר | כיכר השבת |
(צילום: יח"צ)

המלחין מרטין מאיר וידרקר, אומנם נולד בישראל בשנת 1935, אך בעקבות בעיות עם הדרכונים הפולנים שנשאו הוריו, ביקור בפולין בשנת 1947, השאיר אותם שם למשך עשור ומאז לא שב.

מרטין, אשר כבר בעודו ילד התגלה כמחונן ואוהב מוזיקה מושבע, השתתף בקונצרט הראשון שלו כבר בגיל 12, ואילו בגיל 13 סיים את לימודיו בקונסרבטוריום. בעקבות סיפור אישי מצער, דרכו המוזיקלית של הנער המחונן נעצרה, והוא פנה לתחום הטכנולוגיה.

בכך לא תמו תלאותיו של מרטין. בשנת 1956 עברה משפחתו לגרמניה בעקבות גל אנטישמיות קשה בפולין. בשנת 1968, בעודו כבן 33 שנה בלבד, נבחר לוועד הקהילה היהודית בשטוטגרט, שימש גם כראש הקהילה, ויושב ראש בקרן היסוד ובמכבי. הפך למנהיג כשהוא נושא בתפקידיו הרבים לאורך השנים. אך אהבתו העזה למוזיקה לא הניחה לו. גם בשנים שלא עסק ממש בנושא, הוא פעל למען התחום, ובין היתר הקים תחרות מוזיקת נוער.

כאשר עבר את גיל הפנסיה, והבין שלא יוכל עוד להתעלם מהאהבה האינסופית שלו למוזיקה, הוא החליט שיקדיש את שארית חייו להחיות את עולם המוזיקה. מרטין מאיר – ששבת בנשמתו, וכל חייו באירופה המתבוללת הבהירו לו עד כמה חשוב לשמור על העם היהודי, לקח את שבת והקים את פרויקט 'שבת המלכה', במסגרתו הפיק חמשה אלבומים, ובכל אלבום עשרה שירי שבת. ההשראה שלו ללחנים מגיעה ממנגינות ייחודיות נוסח ויז'ניץ', באבוב, סאטמר, ועוד, שהשפיעו עליו בילדותו.

3 אלבומים כבר יצאו לקהל הרחב, ואלבום רביעי בעיצומה של עבודה. כדי להעצים את הפרויקט, החליט מרטין שהוא יוציא קליפים לשירים, וכך יהפוך את הפרויקט להרבה יותר מעניין, מושמע ונצפה. 35 קליפים כבר יצאו, ומרטין אינו נח לרגע. מיטב הזמרים החסידיים נאספו ובאו כדי לשאת חלק בפרויקט המיוחד.

הפסנתרן והמעבד, מנחם בריסטובסקי, המנהל המוזיקלי של וידרקר, ידוע כמוזיקאי מחונן, ומלווה בעצמו חזנים בקונצרטים יהודיים בעולם.

בין החזנים הנוספים שמשתתפים בפרויקט, יעקב יצחק רוזנפלד, יצחק מאיר הלפגוט, יענקלה רוטנר, בועז דוידוף ועוד. ובין הזמרים, אברמי רוט, אברהם פריד, יצחק מאיר, אלי הרצליך ועוד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר