בטוח שיהיה חורף בריא - אם רק תקפידו על הכללים הללו

מודעות היא המפתח. בידינו הכוח למנוע אסונות מיותרים העלולים להתרחש בעונה הקרה, באמצעות פעולות פשוטות לביצוע. הנה כמה נקודות שיש לשים אליהן לב בימות הגשמים (עיצוב הבית)

יעל קלצקין | כיכר השבת |
(צילום: שאטרסטוק)

החורף עוד מעט כבר כאן וזה בדיוק הזמן לרענן את הזיכרון ולהכין את עצמנו לימיו הארוכים, הטומנים בחובם שפע וברכה, אך מנגד, גם דורשים זהירות. בעתות הגשמים, הנפגעים העיקריים הם האוכלוסיות החלשות, קרי: מבוגרים וילדים. הסכנות מצויות, בבית ובחוץ, בהליכה ובנסיעה ובעצם בכל אתר ואתר.

מודעות היא המפתח. בידינו הכוח למנוע אסונות מיותרים, העלולים לגרום לנזקים בגוף, בנפש וברכוש, באמצעות פעולות פשוטות לביצוע. הנה מספר נקודות שיש לשים אליהן לב בעונה הקרה, כדי לעבור אותה בשלום:

1. חימום בטוח: מומלץ לחמם את הבית באמצעות מיזוג, תנור מסוג רדיאטור או חימום תת רצפתי. תנורים הפועלים על בסיס אש גלויה, כתנורי ספירלה, נפט, גז וכדומה - מוציאים מהבית.

חשוב מאד להרחיק את מכשירי החימום מחומרים דליקים כגון: ספות, שמיכות, וילונות ומשטחים רטובים.

כמו כן, חשוב לוודא כי פתחי האוויר חשופים ואינם מכוסים. אין להשאיר מכשירי חימום שכאלו, כשהם פועלים, בשעות השינה או במהלך כל השבת ובכלל ללא השגחה ו/או בחדרים סגורים.

יש להקפיד על ניקוי פילטרים ופתחי יציאת האוויר של מזגנים ומפזרי חום.

אין מניחים בגדים רטובים לייבוש על מכשירי חימום. הדבר עלול לגרום לשריפה.

ברכישת מכשיר חימום חשוב לוודא את קיומו של תו תקן.

יש להשאיר באופן קבוע פתח אוורור בחלון הבית ולא לאטום אותו לחלוטין.

2. הליכה בטוחה: בתקופת החורף מתחיל להחשיך מוקדם. הדבר גורם לעליה בתאונות דרכים, בעיקר בעקבות אי זיהוי הולכי רגל בחשכה. גם ביום הראות לקויה, עקב גשם או ערפילים, פרטי לבוש כהים יותר, כמעילים ומטריות כהות. לכן, בעונה זו, בעיקר לילדים, נעדיף בגדים ומטריות בהירים, מחזירי אור.

כשהמדרכה רטובה, מזכירים לילדים להיזהר מהחלקה, לא לרוץ וככלל, להתרחק מהכביש. בלימת רכבים בכביש רטוב קשה יותר.

3. כוויות: החורף גורם לעליה ניכרת בהיפגעות מכוויות הן מנוזלים חמים כשוקו, קפה, תה או מרק והן ממוקדי החימום בבית. לכן יש למקם את תנורי החימום, באופן כזה, שלפעוטות לא תהיה גישה אליהם והכי חשוב להרחיקם, מנוזל חם, היכול לגרום לכוויות חמורות. את הנוזל החם נעמיד בארוחה במרכז השולחן. אין לשתות משקה חם עם פעוט בידיים. רמת חום הסבירה לשתייה למבוגר, עלולה לגרום לכוויה חמורה לתינוקות קטנים. היזהרו.

4. עומס יתר: בחורף משתמשים לא מעט במכשירי חימום. יש לוודא שאין מכשירי חשמל רבים המחוברים לשקע אחד. מוודאים שהכבל והתקע תקינים ואינם חרוכים במקצת והשקע מקובע היטב לקיר. תמיד עדיף להשתמש בשקע ללא מפצלים וכבלים מאריכים.

5. בטרם כניסת השבת או בטרם יציאה ממושכת מהבית, חשוב: לאזן את צריכת החשמל בבית, לנתק את המתגים (מפסקים) בלוח החשמל – המזינים חשמל לאזורים/חדרים שאינם שימושיים במהלך השבת או בתקופת ההיעדרות מהבית, כגון: בוילר, כיריים חשמליים, מכונות כביסה וייבוש או שקעים בחדרים שאינם שימושיים לעת עתה.

בלוח החשמל הראשי משאירים מפסקים (מתגים) מורמים, רק את אלו המשמשים אותנו בשבת, כגון: לתאורה, שקעים המשמשים במטבח וכו'. כך ימנעו קצרים, הפסקות חשמל או חלילה, שריפה, הנובעת מקצר חשמלי או ממכשיר מקצר המחובר לחשמל.

החלטתם לחמם עם תנור חימום בטיחותי? הפעילו אותו על ידי שעון שבת, רק לשעות שיש בהן צורך, אך לא על ידי הדלקה רצופה, בעיקר לא בשעות שבני המשפחה נמים את שנתם.

6. מפגעים: בימות החורף קורה לא מעט שחוטי חשמל נקרעים וניתקים ממקומם וכן עצים וענפים קורסים. במידה ונתקלתם בעצים או עמודים שאינם יציבים ועלולים ליפול, או בחוטי חשמל קרועים, יש להתרחק, לוודא כי ילדים לא יתקרבו לאזור ולדווח למוקד העירייה או לחברת החשמל.

7. מרזבים: טרם תחילת עונת הגשמים, חשוב לוודא שהפתחים ותעלות הניקוז פתוחים ולא חסומים ע"י פסולת או אבק, הצטברו במשך הקיץ וגורמים לנזילות, נזקים, החלקה ואף לפגיעה במערכות החשמל.

8. חפצים בחוץ: יש לוודא שכל מה שנשאר במרפסות, גגות וחצרות, מחובר היטב או כבד מספיק, בכדי שלא יתעופף ברוחות עזות על עוברים ושבים.

9. הצפות: במקרה של הצפה בכביש, בגובה שמסכן את הנוסעים, אין להתקרב או לנסות לחצות את שלוליות המים. הן עלולות לעלות במהרה ולסכן את כל יושבי הרכב.

10. ערוצי הנחלים: למטיילים בערוצי הנחלים קיימת סכנה חמורה של עליית פני המים במהירות. חובה לשמור על ההנחיות ולהתרחק מספיק מאפיק הנחל. רבים איבדו את חייהם בהרפתקה מעין זו.

11. גלאי עשן: מומלץ ביותר להתקין גלאי עשן בבית. זו פעולה פשוטה וזולה ויכולה להציל חיים.

ומי שאמר לעולמו די, יאמר לצרותינו די.

הטיפים באדיבות ארגון "אמת ליעקב".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר