אדום אדום: מתכון שקשוקה עסיסית שמתאימה לכל זמן

השקשוקה מגיעה אלינו מארצות צפון אפריקה ויש בה משהו פשוט וממכר שהופך אותה למאכל לגיטימי בכל שעה ביום. הנה מתכון מנצח לשקשוקה מלאה בטעמים. אגב, ידעתם שבמקור זה בכלל תקתוקה? (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
(צילום: shutterstock)
זמן הכנה55 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 10 עגבניות
  • 1 גמבה
  • 1 פלפל חריף
  • 6 ביצים
  • 1/2 צרור בזיליקום רק העלים
  • 10 שיני שום
  • 6 כפות שמן
  • 2 כפות פפריקה (למיטיבי לכת: פפריקה חריפה)
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כף מלח

אופן ההכנה:

רגע לפני: השקשוקה מגיעה אלינו מארצות צפון אפריקה ויש בה משהו פשוט וממכר שהופך אותה למאכל לגיטימי בכל שעה ביום. הנה מתכון מנצח לשקשוקה מלאה בטעמים. אגב, ידעתם שבמקור זה בכלל תקתוקה?

• ראשית, יש לקלף את העגבניות. כך תעשו את זה בקלות: ממלאים קערה גדולה במים רותחים, מסמנים X בינוני בתחתית כל עגבנייה בעזרת סכין חד ומשרים את העגבניות במים החמים במשך 10 דקות. בשלב הזה, קליפת העגבנייה תתחיל להיפרד מעצמה, ובעזרת סכין מפרידים את שאר הקליפה.

• קוצצים את העגבניות הקלופות והגמבה לריבועים קטנים ושווים.

• קוצצים דק את השום והפלפל החריף.

• מחממים במחבת גדולה את השמן, ולאחר כ2 דקות, מוסיפים למחבת את העגבניות, הגמבה השום הפלפל החריף שקצצנו.

• מבשלים את הירקות על אש מעט גבוהה למשך 10 דקות, עד שרוב הנוזלים מתאדים.

• מוסיפים את הפפריקה למחבת, מערבבים ומתבלים גם במלח ופלפל שחור.

• יוצרים 6 גומות בתערובת העגבניות שבמחבת, שוברים ביצה לצלחת ומעבירים כל אחת לגומה נפרדת. מעל כל ביצה זורים מעט מלח.

• קורעים גס בידיים את עלי הבזיליקום ומפזרים מעל.

• מנמיכים את האש, מכסים את המחבת במכסה תואם או נייר אלומיניום ומשאירים את השקשוקה להתבשל במשך כ-7 דקות נוספות, עד שהביצים עשויות היטב ומכבים את האש.

אופן ההגשה: לצד פוקצ'ה חמה (מתכון נפלא תוכלו למצוא כאן), ואם אתם ממש ממהרים, לכו למאפיה קרובה, קנו כיכר לחם טרייה, חממו אותו במשך 5 דקות בתנור ותשיגו אפקט דומה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר