מתכון לקרוסטיני בגט מלוח עם ירקות וגבינה

לקרוסטיני האיטלקי יש וריאציות רבות ומגוונות, וכל אחת טעימה מהשנייה: מתכון לקרוסטיני מבגט קלוי ועליהם עגבניות בתחמיץ וגבינה מלוחה עם זיתים ובצל (מתכונים, אוכל)

קרוסטיני בגט עם ירקות וגבינה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 בגט שלם (לא חייב להיות טרי)
  • 2 עגבניות בינוניות
  • 5 זיתים שחורים או ירוקים מגולענים
  • 1/2 בצל סגול
  • צרור עלי כוסברה
  • 100 גרם גבינה מלוחה חמד / חרמון
  • 1/4 כוס חומץ בן יין
  • 1 כף שמן זית
  • מלח

אופן ההכנה:

רגע לפני: לקרוסטיני האיטלקי יש וריאציות רבות ומגוונות, וכל אחת טעימה מהשנייה: מתכון לקרוסטיני מבגט קלוי ועליהם עגבניות בתחמיץ וגבינה מלוחה עם זיתים ובצל.

• מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

• חותכים את העגבניות לקוביות קטנות, פורסים לטבעות את הזיתים (או שקונים מוכן), קוצצים דק את עלי הכוסברה ללא הגבעולים וחותכים את הגבינה לקוביות גסות - מעבירים הכל לקערה.

• מוסיפים לקערה את החומץ, שמן הזית, מתבלים במלח ומערבבים היטב.

• פורסים את הבגט לפרוסות בעובי 2 ס"מ.

• מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליה את פרוסות הבגט. מעל כל פרוסה מניחים מתערובת העגבניות והגבינה בתחמיץ.

• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש, למשך 10-12 דקות.

אופן ההגשה: יש להגיש סמוך לאפייה, כשהקרוסטיני חמים. הוסיפו סלט ירקות רענן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר