מתכון לפריטטה איטלקי או חביתה משודרגת

לא משנה איך תקראו לזה, פריטטה איטלקי או רק חביתה שמכילה מרכיבים נוספים מלבד ביצים, המתכון הזה יעשה לכם את הארוחה. הפריטטה תקבל בברכה כמעט כל ירק אפשרי, גבינה ועשבי תיבול. והכי נפלא? הכל קורה במחבת אחת (מתכונים, אוכל)

פריטטה איטלקי או חביתה משודרגת (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 8 ביצים גדולות
  • 1 בצל בינוני
  • 1/4 כוס גבינה צהובה מגוררת
  • 30 גרם חמאה
  • 1 תפוח אדמה גדול
  • 2 כוסות עלי תרד קצוצים גס
  • 2 פלפלים אדומים
  • 1/4 כוס זיתים ירוקים או שחורים
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת פריטטה:

רגע לפני: לא משנה איך תקראו לזה, פריטטה איטלקי או רק חביתה שמכילה מרכיבים נוספים מלבד ביצים, המתכון הזה יעשה לכם את הארוחה. והכי נפלא? הכל קורה במחבת אחת. הפריטטה תקבל בברכה כמעט כל ירק אפשרי, גבינה ועשבי תיבול שיש לכם, כך שהמתכון נתון לשינויים כרצונכם.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• פורסים את הפלפלים לרצועות דקות, מלהיטים מחבת יבשה במשך 2 דקות ומוסיפים את הפלפלים לקלייה במשך 5 דקות על אש בינונית-גבוהה, מזלפים מעט שמן מעל. מידי פעם מטלטלים את המחבת כדי למנוע הידבקות. מסירים מהאש ומעבירים לכלי נפרד.

• פורסים את הבצל לטבעות דקות, קוצצים גס את עלי התרד וחותכים את תפוח האדמה לקוביות או פרוסות בגודל שווה.

• ממיסים במחבת את החמאה ומוסיפים את טבעות הבצל, עד להזהבה. מוסיפים את חיתוכי תפוח האדמה ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים יחד עם הבצל ונותנים להם להתבשל יחד עד שתפוחי האדמה מתרככים מעט.

• מוסיפים למחבת את העלים הקצוצים, הזיתים ורצועות הפלפלים הקלויים ומערבבים היטב.

• טורפים היטב את הביצים יחד עם הגבינה הצהובה, משטחים את הירקות באופן שווה על פני המחבת ושופכים מעל את תערובת הביצים. מנמיכים את האש ומבשלים במשך דקה.

• מסירים מהאש את המחבת ומעבירים אותה שהיא לתנור שחומם מראש (שימו לב: השאירו את ידית המחבת מחוץ לתנור, במידה והיא אינה עמידה לחום). אופים את הפריטטה במשך 10 דקות, עד שהחביתה מזהיבה בקצוות.

אופן ההגשה: פורסים למשולשים ומגישים חם לצד מגוון ירקות טריים. ניתן לגרר מעל גבינת פרמזן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר