טבעי שזה בריא

מתכון לירקות צלויים עם ביצה עלומה ורוטב - בראנץ' בריא

החלטתם לשמור על הגזרה ולהשתדל לאכול קצת יותר בריא, אבל נמאס לכם לגרוס ערימות של סלט? הנה אלטרנטיבה ראויה: מתכון לקערה מלאה ירקות צלויים עם ביצה עלומה ורוטב חמוץ-חריף מאתגר חך שאתם תחליטו אם להוסיף או לא (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 400 גרם כרוב ניצנים
  • 400 גרם בטטה
  • 1/2 1 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • לביצה עלומה: 4 ביצים טריות וקרות | ממהרים? לכו על ביצת עין
  • לרוטב:
  • 2 כפות אריסה
  • 3 כפות חומץ תפוחים
  • עלי ארוגולה לקישוט

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. חוצים לשניים את כרובי הניצנים, ומקלפים וחותכים את הבטטות לקוביות קטנות. משטחים את הירקות בתבנית, בשכבה אחידה, מזלפים מעל את שמן הזית, ומתבלים במלח ופלפל.

3. צולים את הירקות במשך 17-20 דקות בתנור שחומם מראש, עד שהם מתרככים ומזהיבים.

4. יש לכם זמן וסבלנות? הוסיפו לקערה ביצה עלומה - וכך תכינו אותה.

אלטרנטיבה לממהרים / עצלנים: לכו על ביצת עין רגילה.

5. מחלקים את תערובת הירקות הצלויים ל-4 קערות, מקשטים בחופן עלי ארוגולה, עליהם מניחים את ביצה עלומה או ביצת עין אחת, מערבבים את האריסה וחומץ התפוחים ומזלפים 2 כפיות מהרוטב על כל קערה (ניתן להחליף בכל רוטב אהוב אחר).

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר