תכנית ראשונה בסדרה

מושגי יסוד מעולם היין: והשבוע מה זה 'גוף היין'?

כמעט בכל תווית או טעימת יין ניתן לראות את היין מתואר ב"גוף" אך לא תמיד אנחנו מבינים מה הוא? תכנית חדשה בשיתוף אתר 'קידוש' תעשה לנו סדר בעולם היין (מעניין)

ארי גוטהלף | כיכר השבת |
תכנית חדשה מבית כיכר בשיתוף אתר 'קידוש' (צילום: כיכר השבת )

גוף מלא בינוני או קל אך לא תמיד אנחנו מבינים מה הוא הגוף ביין אז מה זה הגוף הזה שתמיד מדברים עלו ואיך ניתן להרגיש אותו?

גוף היין הוא תחושת הנפח של היין בפה שמושפע מהמרכיבים המרכזיים של היין טאנין, חמיצות מתיקות בשלות ורמת האלכוהול שביין. יינות עם חמיצות גבוהה אבל טאנין מתיקות ובשלות נמוכים יחסית יהיו לרוב יינות עם גוף קל ולעומת זאת יינות עם גוף מלא יהיו עם חמיצות נמוכה אבל טאנין מתיקות ובשלות גבוהים יותר.

דמיינו לעצמכם את ההבדל בתחושת הנפח על הלשון של מים לעומת שמן זית או של חלב רגיל לעומת חלב מופחת שומן למרות שתשתו את אותה הכמות, תרגישו את השמן והחלב השמן כבדים יותר.

לרוב גוף היין אינו מעיד על איכות היין אלא הוא מייצג של אזורי אקלים וזני ענבים שעשויים נכון והוא מסייע בהתאמה של יין לאוכל

המלצת השבוע שלנו הוא בלנד של סירה ומרלו בשם לוויט 2017 מיקב טברנקל, יקב גלילי בסימן המשכן >>

התכנית הינה בשיתוף אתר 'קידוש' המביא את חוויית יקבי הבוטיק למסך הביתי, האתר הגביל את עצמו ליקבים שמייצרים עד 100K יינות בשנה ורק הם זוכים להציג בו את מרכולתם, וכמובן היקבים הם רק ישראלים, רק כשרים ורק קטנים.

רוצים להיתרשם ולחוות חווית קניה שלא הכרתם? כנסו>>

או כתבו ישירות לוואצאפ >>

ארי גוטהלף הוא בעלים ומנהל תחום היין בחנות האינטרנטית קידוש המתמחה ביינות בוטיק ישראליים

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר