פרק נוסף בסדרה

הסוד של אנשי היין: איך להינות באמת מהאוכל

התאמת יין לאוכל הינו אחד הסודות של אנשי היין בעיקר על מנת להעצים את החוויה של האוכל • פרק נוסף בתכנית היין בשיתוף אתר 'קידוש' חושף את הסוד המקצועי הזה (מעניין)

ארי גוטהולף | כיכר השבת |
(צילום: לייבלה ון פראך)

חכם סיני זקן שאל פעם מהו הביס הכי טעים באוכל? והתשובה החד משמעית לשאלה הזו היא - הביס הראשון.

אז איך גורמים לכך שכל ביס יהיה כמו הביס הראשון? התשובה היא איזון ואיתחול ומה יכול להיות טוב יותר מלעשות זאת עם יין?

הדוגמא הברורה ביותר לכך תגיע מההתאמה של אוכל שומני ליין עפיץ ומלא, יינות אדומים תוססים עם הקליפות שלהם ולרוב מתיישנים בחביות עץ מה שמגביר את רמת הטאנינים שיש ביין וזה מוביל לעפיצות גבוהה.

כן כן אותה מילה השמורה למתנשאי היין ולמבינים בלבד...

העפיצות היא תחושת היובש שאנו מרגישים בעיקר בחלק הקדמי של הפה, מאחורי השפתיים.

לעיתים יובש זה יכול להיות גס ולא נעים אך מה אם נתאים אותו לאוכל הנכון?

אם ניקח חתיכת בשר עם שומן או גבינה בעלת אחוזי שומן גבוהים נרגיש מיד את חלל הפה מתמלא בשומניות ועונג.

לגימה מיין בעל עפיצות גבוהה תאזן לנו את תחושות הטעם בפה ותתן לנו את האפשרות להינות שוב באותה מידה מהביס הבא כאילו הוא הביס הראשון

המלצת השבוע שלי היא מצודה שיראז רזיאל >>

תכנית היין הינה בשיתוף אתר 'קידוש' המביא את חוויית יקבי הבוטיק למסך הביתי, האתר הגביל את עצמו ליקבים שמייצרים עד 100K יינות בשנה ורק הם זוכים להציג בו את מרכולתם, וכמובן היקבים הם רק ישראלים, רק כשרים ורק קטנים.

רוצים להיתרשם ולחוות חווית קניה שלא הכרתם? כנסו>>

או כתבו ישירות לוואצאפ >>

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר