משרד הבריאות מציג

זה מה שהתגלה בביקורת פתע במפעל 'סנפרוסט'

משרד הבריאות ביצע ביום שני בשבוע שעבר, ביקורת פתע תברואתית וטכנולוגית, במפעל סנפרוסט, בעקבות בעלי החיים שהתגלו במוצרים; זה הממצאים של הביקורת (חדשות)

(צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

משרד הבריאות ביצע ביום שני בשבוע שעבר, ביקורת פתע תברואתית וטכנולוגית, במפעל סנפרוסט ע"י מפקחי שירות המזון מחוז הצפון של משרד הבריאות ובהשתתפות רופאת המחוז, ד"ר אולגה ויניצקי.

הביקורת נערכה לאחר הסערה הציבורית בעקבות מציאת שרידי עכבר, נחש, שבלול וציפורני ציפור במוצרי שעועית ואפונה של סנפרוסט, בעקבותיהן נעשתה החזרה יזומה מתאריך 20.8.22 של המוצר שעועית חתוכה, והחזרה יזומה מתאריך 22.8.22 של כלל מוצרי השעועית, בעקבות ממצאים של חיות וחלקי חיות שהתגלו בהן.

במהלך הביקורת שהתקיימה נבחנו ונבדקו תהליכי הייצור והאריזה במפעל לרבות תיעוד ומסמכים. ניתן דגש על האמצעים האמורים להפחית ולטפל בהמצאות ונוכחות גופים זרים מן החי במוצרים. במהלך הביקורת עלו ממצאים ונקודות לשיפור לכל אורך שרשרת התהליך שעברו למפעל בכתב להתייחסות ולטיפול.

להלן נקודות ממצאי הביקורת כפי שהתגלו על-ידי משרד הבריאות:

1. נמצא שתוכנית בטיחות המזון והבקרה העצמית של המפעל טעונה בחינה מחודשת ושיפורים, החל משלבי המיון והימנעות מהימצאות של גופים זרים במוצרים.

2. נמצא ששלבי המיון למניעת נוכחות גופים זרים במוצרים טעונים תגבור של עובדי בקרה ממיינים בכל השלבים החל משלב האיסוף של התוצרת בשדה ולכל אורך שלבי הייצור.

3. בנוהל תלונות של המפעל כתוב שאוספים כל ממצא מהחי שמתגלה בעקבות תלונה, כאשר בפועל לא מתבצע איסוף של כל ממצא אלא רק ממצאים שהוגדרו במפעל. על המפעל לחדד את נוהל התלונות.

במשרד הבריאות מדגישים כי "על המפעל להמשיך לפעול בכל הרמות ובכל המישורים החל משלב הגידול בשדה ועד שלב תיעדוף רכישת ממיינת אופטית נוספת למפעל האריזה, וזאת על מנת להמשיך ולפעול לצמצום והפחתה של המצאות גופים זרים במוצרים, ובכלל.

"בנוסף לפעולות מתקנות ותגבור מערך המיון שבוצעו ברמה המיידית, המפעל עדיין נדרש להמשיך בתחקור האירועים וגורם השורש, לרבות ולאחר היוועצות עם גורמים ומומחים בינ"ל בתחום".

משרד הבריאות הודיע כי הוא ממשיך בטיפול ומעקב שוטף מול המפעל.

מחברת 'סנפרוסט' נמסר בתגובה: "אנו מודים למשרד הבריאות ומברכים על כל ביקורת, שתאפשר לנו להמשיך ולהשתפר. אנו לוקחים ברצינות את ממצאי הביקורת, וכבר התחלנו לפעול על פי הנחיות משרד הבריאות לשיפור התהליכים במפעל".

בתוך כך, בסנפרוסט הודיעו כי פרופ' רוני גמזו, מנכ"ל בית החולים 'איכילוב', שכיהן בעבר כמנכ"ל משרד הבריאות וכפרויקטור הקורונה, יעמוד בראש ועדת בדיקה מקצועית שתבחן את תהליכי הייצור ואבטחת האיכות במפעל סנפרוסט.

"הוועדה שגמזו יעמוד בראשה", נמסר מהחברה, "מונתה על ידי תנובה והיא תכלול צוות של אנשי מקצוע חיצוניים ופנימיים מדיסציפלינות שונות, לרבות מומחה אבטחת איכות בינלאומי, טכנולוגי מזון בכירים, מנהל מחלבת אלון תבור לשעבר, מנהל מפעל סנפרוסט ועוד. החברה עדכנה את משרד הבריאות על מינויו של פרופ' גמזו".

אייל מליס, מנכ"ל תנובה, התנצל השבוע שעבר ואמר כי "אנו מתנצלים בפני הלקוחות והצרכנים ולוקחים אחריות מלאה. אנו בוחנים ביסודיות את בקרות איכות המיון במפעל, בסיוע מומחים מחו"ל. על סמך חוות דעת מקצועית סברנו שאין סיכון בריאותי לציבור. קיבלנו את הוראת משרד הבריאות לבצע ריקול ביום שישי האחרון, הודענו עליו כבר בשבת, והתחלנו בביצועו אתמול, בבוקר יום ראשון. אנו מזמינים צרכנים המחזיקים מוצרי שעועית של סנפרוסט, לפנות אלינו ולקבל זיכוי כפול, לרכישת מוצרי סנפרוסט. הלקוחות מוזמנים לפנות למוקד שירות הצרכנים של סנפרוסט בטלפון 1-800-282-844 לקבלת שוברי הזיכוי".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר