הנתונים נחשפים

בעקבות התבהלה: משרד הבריאות מכחיש את השמועות על עלייה בשיעורי האובדנות

משרד הבריאות, ראש האגף לבריאות הנפש במשרד, ד״ר גלעד בודנהיימר והמועצה הלאומית למניעת אובדנות במשרד בראשות פרופ גיל זלצמן מבקשים להזים את השמועות בדבר עלייה בשיעורי האובדנות | חדשות, בארץ

ניצן ארליך | כיכר השבת |
אילוסטרציה (צילום: שאטרסטוק)

משרד הבריאות, האגף לבריאות הנפש והמועצה הלאומית למניעת אובדנות, צוות מומחים מהאקדמיה, מערכת הבריאות, משרדי הממשלה ועמותות מטופלים ומשפחות עוקבים מאז ה-7.10 אחרי מגמות בהתנהגות אובדנית.

"בניגוד לשמועות ודיווחים על אירועים בודדים בתקשורת ובמדיה החברתית", נאמר בהודעת משרד הבריאות, "הנתונים לא מראים עליה ואף מראים ירידה בהתאבדויות בישראל בחודשים אוקטובר עד דצמבר בהשוואה לחודשים אלו בשנים האחרונות כולל שנות הקורונה.

"על פי הנתונים השיעור נמוך מהממוצע החודשי גם בשאר חודשי השנה. המידע מתבסס על נתוני המכון לרפואה משפטית אליו מגיעים מרבית ממקרי ההתאבדות כל שנה והדיווחים מבתי החולים בעניין".

למועצה הלאומית הוצגו גם נתוני גופים נוספים שהראו מגמה דומה. "מגמה כזו מוכרת מישראל ומהעולם בעת מלחמות ואסונות טבע ומוסברת בלכידות החברתית בשעת חירום ובקשב של האדם הסובל מכאב נפשי לאיומים החיצוניים ולהישרדות ולא לאיומים הפנימיים".

משרד הבריאות והמועצה הלאומית למניעת אובדנות מדגישים כי ״הרוח הישראלית״ מאפשרת לרוב האוכלוסייה התמודדות עם אירועים קשים בעזרת מנגנוני החוסן הטבעיים הקיימים בנפשו של כל אדם.

"כוחות קהילתיים שנשענים גם על ערבות הדדית וחוסן קהילתי מסייעים גם הם להתמודדות עם אירועים טראומה לאומיים", נאמר בהודעה, "באופן נורמלי לאחר טראומה ישנם סימפטומים שונים שככל שהם מתמשכים יש לפנות לקבלת טיפול רגשי מוקדם ככל האפשר, שמסייע בהפחתת מצוקה נפשית ובחזרה מהירה יותר לתפקוד. התערבות ראשונית יכולה הרבה פעמים למנוע התפתחות של תסמינים פוסט טראומטיים, ולכן היא חשובה ביותר. משרד הבריאות תגבר וממשיך לתגבר את מערכי הסיוע הנפשיים לכלל האוכלוסייה".

ד״ר גלעד בודנהיימר, מנהל האגף לבריאות הנפש במשרד הבריאות, הגיב: "הנתונים החשובים שמראים שאין עליה באובדנות בתקופה זו לא באים להפחית מעוצמת הקושי שכולנו חווים, אלא מחזקים את ההבנה שהנפש שלנו יודעת לגייס כוחות להישרדות ולהתמודדות. כולנו נדרשים לאחריות כדי לאפשר לנפש הפוגה: לחזור לשגרות ככל הניתן, לצפות בחדשות במידה ולהימנע מצפייה בזוועות, ולא להיחפז למסקנות או ידיעות שעלולות להגביר את הייאוש במקום את התקווה".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר