"חילוקי דעות"

רק אחרי יותר מיממה: נתניהו ספד לראש המוסד שנפטר

בצל המחלוקות ביניהם ולאחר שספג ממנו מתקפות: ראש הממשלה בנימין נתניהו פרסם הודעת תנחומין על פטירת שבתי שביט, יותר מיממה אחר שנפטר (אנשים)

יאיר טוקר | כיכר השבת |
שבתי שביט ז"ל (צילום: Ben Kelmer/FLASH90)

ראש הממשלה בנימין נתניהו פרסם הערב (רביעי) הודעת תנחומים למשפחתו של ראש המוסד לשעבר, שבתי שביט ז"ל, שהלך לעולמו אתמול במהלך טיול.

בהודעה, שכאמור פורסמה יותר מיממה לאחר שהלך שביט לעולמו, התייחסה גם למחלוקות בין נתניהו והמנוח.

"אני שולח תנחומים למשפחתו של שבתי שביט ז״ל", נמסר מראש הממשלה. "למרות חילוקי הדעות העמוקים בינינו, תמיד הערכתי את שירותו החשוב ואת תרומתו למען ביטחון ישראל. יהי זכרו ברוך".

בשנים האחרונות הרבה שביט לתקוף את ראש הממשלה בנימין נתניהו ובשנת 2015 אף טען כי נתניהו מסכן את ביטחונה של מדינת ישראל.

שביט, כאמור, הלך אתמול לעולמו בגיל 84, במהלך חופשה פרטית באיטליה. הוא עשה הליכה רגלית עם רעייתו להר הגעש אתנה בסיציליה, ובמהלך ההליכה לקה בליבו, התמוטט ונפטר.

ראש המוסד, דוד ברנע, הוציא הודעת השתתפות בצער המשפחה ומשרתי המוסד, בה נאמר כי "שבתי שביט, ראש המוסד השביעי היה מעמוד התווך של עולם המבצעים, המודיעין, והביטחון האסטרטגי של מדינת ישראל. שביט הצטרף למוסד ב-1964, והחל את דרכו בארגון כקצין איסוף של ה"צומת" באיראן, כיהן בתפקידים מבצעיים ופיקודיים בארץ ובחו"ל ובראשם ראש אגף קיסריה, ומשנה לראש המוסד.

"בתקופת כהונתו כראש המוסד, פעל שביט להרחבה וחיזוק של היחסים החשאיים בין המוסד לארגונים ומדינות במרחב האזורי והגלובלי, ובראשם תרומתו לכינון הסכם השלום שנחתם בין ישראל לירדן.

"לאחר פרישתו המשיך שביט לתרום רבות לשימור המורשת והידע הארגוני, וחנך דורות של ראשי מוסד ומפקדים בארגון. שביט כיהן כנשיא אגודת הגמלאים של המוסד במשך שנים ארוכות וראה בכך שליחות חשובה.

"משפחת המוסד מרכינה ראש היום בענווה ובצער רב על לכתו של מפקד וראש מוסד אמיץ, ערכי, מסור ומוערך אשר הקדיש את חייו למדינת ישראל ולביצור ביטחונה. יהי זכרו ברוך".

שביט נולד בישראל ב-1939. הוא שירת בסיירת מטכ"ל מייד לאחר הקמתה והתגייס למוסד ב-1964 אז החל את דרכו בארגון בתפקיד קצין איסוף של "הצומת" באיראן, בהמשך פעל גם בכורדיסטן ושירת בכמה תפקידים מבצעיים ובתפקידי פיקוד בכירים.

באתר המוסד נכתב עליו כי "בתקופתו התרחב העיסוק המוסדי בזירה העיראקית ובזירה האיראנית בעקבות הפלישה של עיראק לכוויית ותחילת מאמצי הפיתוח הגרעיני באיראן. כמו כן הרחיב המוסד את קשריו עם מדינות מזרח אירופה לאחר סיום המלחמה הקרה, וכן את הקשרים עם סין ומדינות מזרח אסיה.

"במרחב האזורי הרחיב המוסד את מנעד הקשרים החשאיים וסייע לתהליך השלום בין ישראל לירדן, שנחתם בשנת 1994 במעורבות המוסד. בעקבות הסכמי אוסלו נפתחו הזדמנויות לחיזוק קשרים עם מדינות מוסלמיות באזור ומעבר לו, והמוסד בראשותו של שביט הוביל את מאמצים בתחום זה.

"עם כניסתו לתפקידו נבחנה בהרחבה סוגיית "התרבות הארגונית של המוסד", שהתמקדה במישור הערכי ובסוגיות משאבי אנוש. כמו כן נוסח ה"אני מאמין" (credo) של המוסד והוגדרו ערכי הארגון".

שר הביטחון יואב גלנט ספד לו ואמר: "כואב את מותו של שבתי שביט, ראש המוסד לשעבר, מטובי בניה של מדינת ישראל. ‏כקצין צעיר בשייטת זכיתי להכיר את שבתאי ולהתרשם מעומק יכולותיו ומן התחכום שליווה את פעילותו. מאז, נפגשנו פעמים רבות בצמתים מבצעיים, שבתאי כדרכו, תמיד שקול, קר רוח ומאוזן. ‏משתתף בצער משפחתו, ‏יהי זכרו ברוך".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר