"הורדנו את מספר הנרצחים"

המפכ"ל על הפשיעה: סיכלנו חיסולים מתוכננים ב-72 אירועים

המשטרה סיכמה את שנת המאבק בפשיעה ב-2022 ודיווחה על ירידה משמעותית במספר החיסולים במהלך השנה האחרונה לצד עלייה בהגשת כתבי אישום (משטרה)

קובי רוזן | כיכר השבת |
המפכ"ל שבתאי (צילום: דוברות המשטרה)

משטרת ישראל קיימה השבוע במכללה הלאומית לשוטרים בבית שמש כנס לסיכום שנת הפשיעה בהשתתפות מפכ״ל המשטרה רב ניצב יעקב שבתאי, ראש אח"מ ניצב יגאל בן שלום וסגל הפיקוד הבכיר של משטרת ישראל.

משטרת ישראל, כך נמסר, רשמה השנה עלייה של 33% בהגשת כתבי אישום - 3,950 כתבי אישום בשנת 2022 לעומת 2,964 בשנת 2021. בנוסף, נרשמה עלייה של 23% במעצרים - 4,689 מעצרים לעומת 3,818 בשנת 2021. כמו כן, חלה עלייה של 37% בכל הנוגע למעצרים עד תום הליכים - 2,199 מעצרים עד תום ההליכים לעומת 1,607 בשנת 2021.

בתחום הפשיעה החקלאית המטופל על ידי משמר הגבול נרשמה השנה ירידה של 24%.

41% מבין כלל תיקי החקירות במשטרת ישראל בשנת 2022 התנהלו בקרב החברה הערבית בישראל. 86% מתיקי האמל"ח שטופלו במהלך השנה במשטרת ישראל נרשמו בחברה הערבית.

בנוסף, מחוז ש"י רשם תפיסה של 3,000 רכבי 'משטובות' בשנת 2022, שזו עלייה של 295% לעומת אשתקד.

בשנת 2022 תפסה משטרת ישראל רכוש וכסף מזומן בשווי של כמיליארד שקל, שמיועד לחילוט.

במסגרת מבצע אכיפה 'מסלול בטוח', בהובלת מפכ"ל המשטרה רב ניצב יעקב שבתאי וראש אח"מ ניצב יגאל בן שלום, הוגשו כתבי אישום נגד 490 מחוללי פשיעה מרכזיים ברחוב הערבי, בהם 34 חברים בארגוני פשיעה מהרחוב הערבי.

מפכ"ל המשטרה, רב ניצב יעקב שבתאי, אמר: "ההישגים של משטרת ישראל בתחום המאבק בפשיעה יוצאי דופן בהשפעה על בטחון האזרח. יש לנו אתגרים במספר תחומים כמו האלימות ברחוב בכביש ובבתי הספר ותיקוני חקיקה שיסייעו לנו במאבק בפשיעה.

"הקמנו שתי יחידות כלכליות ועוד שתי יחידות ייכנסו בקרוב והצלחנו לתת השנה מכה כלכלית אנושה לכנופיות וארגוני הפשיעה. לצד הירידה במספר הנרצחים שהיא הישג שהוא תולדה של המאמץ הגדול שאנחנו נותנים בטיפול בפשיעה ובתפיסות כלי נשק הן בשטח ישראל והן בגבולות המדינה, סיכלנו 72 חיסולים מתוכננים שבחלקם הגענו למחסלים שהם עם כדור בקנה ומנענו פגיעה באנשים.

"משטרת ישראל תמשיך לפעול בכל החזיתות במאבק נחוש וחסר פשרות בכל תחומי הפשיעה והאלימות. העבודה המצוינת של החוקרים שלנו מתורגמת לעלייה משמעותית בהגשת כתבי אישום. הנתונים של השנה האחרונה מלמדים על עליה באמון הציבור במשטרת ישראל ציבור שמגיש תלונות שמשתף ונותן בנו אמון מלא".

ר' אח"מ ניצב יגאל בן שלום אמר כי "הלחימה בפשיעה היא שרשרת ערך שלה שותפים כל גופי האכיפה. כאשר חולייה בשרשרת חלשה או מתייחסת רק לעצמה ולא לכל שרשרת, ערך הלחימה בפשיעה אינה אפקטיבית.

"משטרת ישראל משקיעה משאבים רבים וכוח אדם משמעותי בטיפול בפשיעה בחברה הערבית שם אנחנו מזהים דומיננטיות משמעותית בכל הקשור למעורבות בפשיעה שאנחנו מטפלים בה. כך למשל במבצע אכיפה ׳מסלול בטוח׳ פעלנו כבר מול מרבית היעדים שהוגדרו מחוללי פשיעה מרכזיים ולצד זה רשמנו כבר השנה 40 סיכולי הברחות של כלי נשק מגבולות המדינה עם מאות כלי ירייה שנתפסו על ידי משטרת ישראל בגבול הצפוני והמזרחי.

"אגף החקירות והמודיעין נותן דגש מיוחד בטיפול בפשיעת הנוער וטיפול משמעותי באלימות במשפחה תוך הכנסת חוקרי אלמ"ב דוברי השפה של המעורבים וכן עובדים סוציאליים שגייסנו ועוד נגייס. על כתפינו מוטלת משימה לאומית שמטרתה חיזוק תחושת הביטחון של האזרחים והיום רוצה אני להודות לכלל שוטרי אגף החקירות והמודיעין שנוטלים חלק במשימה הלאומית".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר