780 אזרחים זוהו עד כה

המפכ"ל הצדיע לשוטרים העוסקים בזיהוי חללי המלחמה | תיעוד

מפכ״ל המשטרה קיים מפגש עם מפקדים ושוטרים המוצבים מאז פרוץ המלחמה בבסיס הרבנות הצבאית ׳שורה׳ ועוסקים במשימה הלאומית של זיהוי החללים | "אני מצדיע לכם", אמר, "אתם עושים מלאכת קודש" (חדשות)

קובי רוזן | כיכר השבת |

מפכ״ל המשטרה רב ניצב יעקב שבתאי קיים היום (שני) מפגש עם מפקדים ושוטרים המוצבים מאז פרוץ המלחמה בבסיס הרבנות הצבאית ׳שורה׳ וביניהם אנשי מז״פ, חקירות ומעבדה, העוסקים במשימה הלאומית של זיהוי החללים ממתקפת הטרור על יישובי העוטף.

עד כה, בפעילות משותפת של משטרת ישראל, צה"ל, משרד הבריאות, המכון הפתולוגי לרפואה משפטית, וארגוני מתנדבים בתחנת ריכוז החללים במחנה שורה, זוהו 780 חללים שהם כ-83% מהאזרחים (שאינם חיילים) אשר נרצחו במערכה וגופותיהם הובאו לזיהוי במחנה. במקביל, נמשך מאמץ הזיהוי של קורבנות הרצח ההמוני מתחילת הלחימה. עד כה הועברו לקבורה 680 חללים.

אלפי שוטרים פועלים בעבודה במשמרות מפרוץ המלחמה, ונוטלים חלק במלאכת הזיהוי הקשה, תוך שימוש באמצעים טכנולוגיים מתקדמים, בכדי לבצע תהליך זיהוי מלא. עם השלמת תהליך הזיהוי מועבר המידע לצוותי הבשורה המרה המודיעים לבני המשפחות על השלמת הזיהוי וההכנה לקראת הבאת היקירים לקבר ישראל.

במשטרה מציינים כי ימים ספורים לאחר פרוץ הלחימה, הנחה המפכ״ל את היועץ האסטרטגי של משטרת ישראל תת ניצב ערן פיינמסר ביחד עם אגף משאבי אנוש מערכי הרפואה על מערכיו השונים, על הקמת מערך חוסן למשטרת ישראל, שייתן מענה שיתאים לעוצמת האירועים והמראות הקשים איתם מתמודדים השוטרים והלוחמים במסגרת שלל משימותיהם במשטרת ישראל ומשמר הגבול בתפקידים שונים בחזית ובעורף בתקופת הלחימה.

המערך שהוקם נותן מענה מידי לבעלי תפקידים משטרתיים בימי הלחימה, שמטבע הדברים ולנוכח המצב, צוברים מטען רגשי בעוצמות משמעותיות ומתמודדים עם משימות ומראות שלא ידעה המדינה מעולם.

כ-2,000 שוטרים ולוחמים כבר נטלו חלק במפגשי קבוצות המערך המתקיים בקמפוסים בקריית אונו ובחיפה של הקריה האקדמית אונו כמו גם ביחידות הלוחמות עצמן וביחידות המחוז הדרומי.

מטרת מערך החוסן הוא לתת לשוטרים והלוחמים את הכלים להמשיך ברציפות תפקודית, כשירות מבצעית ושמירה על חוסנו של הפרט.

היום הנחה המפכ״ל על הרחבת מערך החוסן בארגון בראייה ארצית לטובת כלל שוטרי ולוחמי משטרת ישראל. את הצד המקצועי של מערך החוסן מובילים פסיכולוגיים ואנשי טיפול מאגף משאבי אנוש, כמו גם אנשי טיפול, מתנדבים, אנשי מילואים ושב״ס.

לשיחות עם קבוצות השוטרים, מקפידים להגיע בכירים נוספים בארגון דוגמת הסמפכ״ל ראש אח״מ וראש להב.

משטרת ישראל מודה להנהלת הקמפוסים בקריית אונו ובחיפה של הקריה האקדמית אונו שנרתמה בהתנדבות ומאפשרים לקיים את מפגשי החוסן בכיתות הלימוד עד פתיחת שנה״ל האקדמית.

המפכ״ל אמר היום לשוטרים כי "כשאתה שומע את סיפורי הגבורה של השוטרים שקפצו מהבית ואלה שהיו בתחנות ויצאו להילחם פנים אל פנים מול חוליות המחבלים ואז אתה שומע את סיפורי הגבורה של היחידות המיוחדות, הימ״מ, מג״ב, הטקטית, מתפ״א, יחידה 33 ויחידת יואב, אתה מבין שאם לא משטרת ישראל ומשמר הגבול היינו היום כמדינה בשואה יותר גדולה. אני מצדיע לכם וכל אדם במדינת ישראל צריך להצדיע לכם, אתם עושים מלאכת קודש ועם ישראל מודה לכם״.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר