שקד מקדמת חוק: איסור חנינה לרוצחים

ח"כ איילת שקד הגישה תיקון להצעת חוק יסוד יחד עם ח"כ דוד צור, לפיה, שופטי בית המשפט יוכלו לשלול בעת מתן גזר הדין לרוצחים את האפשרות למתן חנינה (חדשות)

ישי כהן | כיכר השבת |
ח"כ איילת שקד (צילום: פלאש 90)

ח"כ איילת שקד וח"כ דוד צור הניחו היום (שלישי) תיקון להצעת חוק יסוד שיקבע כי נשיא המדינה לא יוכל לחון רוצחים, במיוחד רוצחים על רקע לאומני.

כיום על פי חוק יסוד יכול נשיא המדינה לחון פושעים, אך התיקון להצעת החוק מבקש לאפשר לשופטי בית המשפט אשר דנים בעת משפטי רצח על רקע לאומני, פעילות טרור או רצח כל רצח מתועב אחר, לשלול בעת מתן גזר הדין את האפשרות למתן חנינה עתידית, כלומר הגבלה לסעיף החנינה הקיים.

יו"ר סיעת הבית היהודי ח"כ איילת שקד התייחסה הבוקר לנושא שחרור המחבלים ואמרה: "שחרור מחבלים מעולם לא היה קו אדום של אף ממשלה. אי לכך חשוב שנוכל בתור מחוקקים לעצור תהליכים בזויים ומתועבים של חנינת טרוריסטים רוצחים. דווקא כיום בצל השחרורים של הרוצחים חשוב יותר מתמיד לקבוע את גבולותיה של אי השפיות המדינית.

"מהיום יוכלו שופטי בית המשפט להחליט, כל מקרה לגופו, האם יכולה בכלל להינתן זכות החנינה במקרה", הוסיפה שקד, "במקרים קיצוניים תישלל זכות החנינה, כך שאותם רוצחים לא יוכלו כלל להיות כלי למשא ומתן עתידי. בצורה חוקית זו נוכל למנוע שחרור עתידי של מחבלים בעסקאות שחרור שאין להם מידתיות ולא טעם, ובכך להחזיר את המדינה למסלולה".

ח"כ דוד צור אמר: "הצעת החוק באה להבטיח שרוצחים מתועבים, שלקחו חייהם של תמימים ונשלחו למאסרי עולם ממושכים, לא יזכו להליך חנינה מנהלי שפוגע בצדק".

בדברי ההסבר לתיקון חוק היסוד נכתב: "בשנים האחרונות שחררה מדינת ישראל מספר רב של מחבלים כחלק מעסקאות שחרור שבויים או כמחוות מדיניות. מציאות זו הובילה למצב אבסורדי בו מחבלים שביצעו מעשי רצח כחלק ממאבקם במדינת ישראל, משתחררים זמן ארוך לפני סיום ריצוי עונשם. עובדה זו מהווה כשל מוסרי שיש בו משום זילות בחומרת מעשיהם של המחבלים ובסמכותה של מערכת המשפט בישראל.

"כמו כן, נכון להיום נקצב עונשם של רוצחים גם אם ביצעו מקרי רצח חריגים בחומרתם, כגון רצח ילדים.... אשר על כן קובעת ההצעה כי במידה ומתקיימים טעמים מיוחדים רשאי בית המשפט לקבוע ביחס למי שהורשע ברצח ממניעים לאומניים עונש מלא של מאסר עולם ללא אפשרות להקלה בעונשו או קבלת חנינה מאת נשיא המדינה. בנוסף, באה הצעת החוק לאפשר לבית המשפט לקבוע כי במקרי רצח חמורים במיוחד, כגון רצח ילדים וכו', לא תהיה אפשרות לקציבת עונשו ולחנינתו של הרוצח".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר