פרויקט וידאו ענק: מעיצוב השולחן לחג, ועד לקינוח

אווירת חג. מי לא רוצה שמסביב לשולחן יחושו כולם את האווירה, כזו שאפשר להרגיש ואפילו למשש? • מדור "אוכל" מגיש לכם פרויקט חג מיוחד: מעיצוב השולחן ועד לקינוח. השפית מורן פינטו עם שלל מתכוני חג בוידאו. המעצבת שרה מרגליות עם מדריך מיוחד לעיצוב אווירה לשולחן החג • צפו (ראש השנה)

מורן פינטו | כיכר השבת |
(צילום: יעקב לביא, כיכר השבת )

כיכר השבת מגיש פרויקט וידאו ענק, מעיצוב השולחן ועד לקינוח. השפית מורן פינטו מגישה לכם את מבחר המתכונים שיהפכו כל שולחן חג לחגיגה.

לפניכם מתכונים מיוחדים לראש השנה בוידאו, בהנחית שפית הבית של 'כיכר השבת'.

מתכון לבשר פילה מדומה עם מילוי צבעוני

(צילום: יענקי אריה)

מתכון לעוף ממולא באורז ותמרים

(צילום: יענקי אריה)

מתכון לבשר בתפוחים טריים

(צילום: יענקי אריה)

מתכון לסלט מרענן בשילוב פירות

(צילום: יענקי אריה)

עיצוב השולחן לחג: המדריך המלא

ראש השנה הקרוב כולל שלושה ימים רצופים של סעודות. ימים אלו עם קצת טאצ' נשי שלך עקרת הבית, יכולים להפוך לחוויה עיצובית וקולינרית לכל המשפחה. כולנו יודעים שאין כמו אוירה של חג לרומם את הנפש ולשמח את הלב. הורים וילדים רוצים להרגיש את החוויה במלוא עצמתה.

עם קומפוזיציה נכונה, צבעים מתאימים , ותקציב מתוכנן השולחן יהיה מקום של אוירת חג קסומה.

שלב ראשון -תקציב

לבדוק את המלאי הקיים, ההחלטה האם להשתמש בחד פעמי או אולי בכלל בסט הקיים, האם ברשותך כלי הגשה, חבקי מפיות, מלאי מפיות (בד / נייר)כ אגרטלים, פמוטות, מפות, ראנרים וכל פרט שיכול לשמש כבסיס להשראה עיצובית.
שימוש נכון במלאי הקיים יכול להביא לתוצאה מרשימה בעלות נמוכה יחסית. חשוב להיזהר ולהיצמד לכללי העיצוב ולא להשתמש ביותר מארבע צבעים בעיצוב השולחן.

שלב שני-בחירת צבעים

השלב הבא בעיצוב הוא שלב בחירת הצבעים. כדי לעזור לנו לבחור את הצבעים הנכונים מתוך אין סוף האפשרויות הקיימות, ניתן לחשוב איזה צבע מעורר בי החג המתקרב.

בשולחן המצולם, חשבתי על רימון הארגמן המתחבר לי בהרמוניה מושלמת עם החצאית המדהימה שהזכרתי קודם.
בדרך כלל אני ממליצה לשלב 3 צבעים בעריכת השולחן, כאשר החלוקה היא 60/30/10 - שישים אחוז צבע עיקרי, שלושים אחוז צבע משני ועשר אחוז צבע דגש.

(צילום: יענקי אריה)

בעריכת השולחן הנוכחית השתמשנו בצבעים אפור כעיקרי, לבן כמשני ובורדו כצבע דגש.

האפור הוא צבע הבסיס שכולל את המפה ואת המפיות שמעל הצלחת, הלבן השתלב בצלחות והכלים השונים וכצבע דגש בחרתי את הצבע אדום בורדו שהתקבל עם פרחי שושנים ואפילו היין שבכוסות תרם לאווירה.

שלב שלישי- תכנון השולחן

השולחן מחולק ל-3 חלקים - הבסיס, טריטוריה אישית ומרכז השולחן.

הבסיס כולל את המפה בשילוב ראנרים.

(צילום: יענקי אריה)

הטריטוריה האישית - כוללת את כלי האוכל האישיים, קיפול המפית, וכל פריט עיצובי ששמים לכל משתתף.
מרכז השולחן – פרט עיצובי מרשים התואם לקונפסט הכללי במרכזו של השולחן. כגון סידור פרחים,נרות, וכדו' חשוב לדעת שאת מרכז השולחן אפשר למקם גם בצד כדי לפנות מקום לאוכל.

טיפים של מקצוענים

מאחר ובחג שיש עומס של פריטים הקשורים לסעודות כגון קערת סימני החג, יש לקחת בחשבון מרכז שולחן מנימלסטי שלא יתפוס הרבה מדי מקום על השולחן.

(צילום: יענקי אריה)

לקיפול המפיות ישנה חשיבות רבה בעיצוב השולחן, אני ממליצה לקפל את המפית בצורה מרשימה אך גם קלה לביצוע.
אצלי בבית, הבנות הן האחראיות על קיפול המפית,ואני מגלה אצלהן יצירתיות מתמדת של קיפולים חדשים.
לסיכום, עיצוב השולחן הוא קל פשוט ומשמח.גם את יכולה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר