מתכון לפילה סלמון בערמונים ויין

אין ארוחת חג מושלמת שאינה כוללת דג, מורן פינטו, שפית ועורכת מדור אוכל של כיכר השבת מגישה מתכון לפילה סלמון אפוי, בערמונים ויין המוגש לצד פירה תפוחי אדמה (אוכל, מתכונים)

מורן פינטו | כיכר השבת |
סלמון, אילוסטרציה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה95 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 6 פרוסות פילה סלמון טרי
  • 200 גר׳ ערמונים בוואקום
  • 1 ראש שום טרי
  • 1/2 כוס יין אדום חצי יבש
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן זית לזילוף
  • להגשה: פירה תפוחי אדמה

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור לחום בינוני.
  • חותכים את השום והערמונים לקוביות קטנות ומעבירים לקערה.
  • מוסיפים את היין ומשרים כ-20 דק׳ יחד.
  • בתבנית חסינת אש מניחים את פילה הסלמון כשצד העור כלפי מטה.
  • מתבלים במלח ופלפל ומזלפים שמן זית.
  • כעבור 20 דק׳ שופכים את תכולת הקערה מעל לדג ומכניסים לתנור.
  • אופים כ-20 דק׳.
  • מגישים לצד הפירה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר