מתכון למעורב ירושלמי

ברחובות חגגו רבים את יום ירושלים, אבל כמעט שכחנו שגם בבית, בפיתה, אפשר לציין את היום. לדוגמה עם המתכון למעורב ירושלמי של עורכת "אוכל" השפית מורן פינטו (מתכונים)

מורן פינטו | כיכר השבת |
(shutterstock)

המצרכים למעורב ירושלמי:

  • 3 בצלים גדולים פרוסים
  • 1 חזה עוף שלם חתוך לרצועות
  • 200 גר׳ טחולים
  • 200 גר׳ לבבות
  • 200 גר׳ כבד עוף צלוי
  • 1 כף שטוחה כמון
  • קמצוץ כורכום - לא חובה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן

אופן ההכנה של מעורב ירושלמי:

  • במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים בו את הבצלים עד שקיפות על גבול הזהוב.
  • מוסיפים את החזה עוף ומערבבים.
  • אח"כ מוסיפים את הטחול, הכבד, והלבבות.
  • מערבבים יחד ומבשלים כמה דקות
  • מוסיפים את התיבול ומערבבים היטב יחד.
  • מבשלים יחד כ6 דק׳ נוספות ומוצאים
  • מגישים בפיתות ומעל מזלפים טחינה מתובלת.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר