מתכון לקראמבל תפוחים

מתכון לקראמבל תפוחים: אחד המתכונים המתאימים לקינוח בקיץ הוא קראמבל פירות. קראמבל הוא קינוח אנגלי מסורתי. במקור הוא מורכב מתפוחים חתוכים, שעליהם מפזרים פירורי בצק, ומכניסים לאפיה בתנור. הקלילות ניכרת גם בהגשה, אין צורך בחיתוך מדוייק, וניתן פשוט לקחת בכף ולהניח על צלחת. השילוב המנצח שלו הוא עם גלידת וניל מרעננת

שושי הלר | כיכר השבת |
תפוחים (פלאש 90)

מתכון לקראמבל תפוחים: אחד המתכונים המתאימים לקינוח בקיץ הוא קראמבל פירות. קראמבל הוא קינוח אנגלי מסורתי. במקור הוא מורכב מתפוחים חתוכים, שעליהם מפזרים פירורי בצק, ומכניסים לאפיה בתנור. הקלילות ניכרת גם בהגשה, אין צורך בחיתוך מדוייק, וניתן פשוט לקחת בכף ולהניח על צלחת. השילוב המנצח שלו הוא עם גלידת וניל מרעננת. אולם אפשר לגוון אותו כיד הדימיון הטובה בפירות הקיץ השונים ולנצל גם את אלו שכבר לא נראים במיטבם. המתכון המובא הוא של קראמבל תפוחים קלאסי, ובסיומו רעיונות לגיוונים.

המצרכים לבסיס קראמבל תפוחים:

2 וחצי כוסות קמח

3/4 כוס סוכר

200 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה

2 כפיות תמצית וניל

2 ביצים

מערבבים היטב לבצק אחיד, מפרידים רבע מהכמות לפירורים. משטחים את בצק בתחתית התבנית המשומנת.

מלית התפוחים:

5-6 תפוחים ירוקים (עדיף מזן גראנד סמית).

חצי כוס סוכר (עדיף דמררה)

1 כפית שטוחה קינמון טחון

פורסים את התפוחים לפרוסות דקות, מפזרים על התבנית המרופדת בבצק. מפזרים על התפוחים באופן שווה את הסוכר החום והקינמון.

לפירורים:

רבע מכמות הבצק

25 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה

1/4 כוס סוכר

מעט קינמון

כחצי כוס קמח

מערבבים את כל החומרים עם רבע מכמות הבצק, מוסיפים קמח לפי הצורך עד להיווצרות פירורים. מפזרים מעל התפוחים.

אופים כ-40 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס, עד שהעוגה תזהיב. מגישים חם. רצוי להוסיף כדור גלידת וניל לצד הקראמבל.

רעיונות לגיוון: אפשר להוסיף לשכבת התפוחים אגוזים מסוגרים שונים, פקאן, אגוזי מלק וכו´ קצוצים גס. האוהבים צימוקים יכולים לשדרג את הטעם בהוספת כוס צימוקים למלית התפוחים.

ניתן להשתמש גם בפירות אחרים ומומלץ אפילו לערבב מסוגים שונים: אפרסקים, נקטרינות, שזיפים, משמשים, אגסים וכו´ בכמות השווה ל-5 תפוחים גדולים, אפשר להוסיף מעט סוכר לפי הטעם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר