בניגוד להצהרת שר התקשורת

התכנית בוטלה: אל-ג'זירה תמשיך לפעול בשטח ישראל

בעקבות מעורבותה של קטאר במגעים לשחרור החטופים מרצועת עזה, בוטלה התכנית לסגור את שידור אל ג'זירה משטח המדינה | ראש המל"ל צחי הנגבי: "לא נאפשר שכלי תקשורת בישראל יסית נגדנו" | גורם בכיר: "אי אפשר לסגור אותם כי ממילא אפשר לצפות בהם באמצעות האינטרנט" (חדשות)

יהודה גל | כיכר השבת |
משרדי אל ג'זירה בירושלים (צילום: Photo by Yonatan Sindel/Flash90)

על רקע הפרסומים על ביקורו של ראש המוסד דדי ברנע בקטאר במסגרת המאמצים לשחרור החטופים מרצועת עזה, גורמים מדיניים בכירים אמרו היום (שלישי) כי התכנית לסגירת משרדי אל-ג'זירה בישראל, שאותה קידם שר התקשורת שלמה קרעי, ירדה מהפרק. לדברי הגורמים, שיקולים מדיניים וביטחוניים הכריעו בסוגיה.

קטאר היא המממנת הרשמית של אל ג'זירה והסיבה להשארת רשת הטלוויזיה קשורה לתפקיד החשוב של קטאר במגעים לשחרור החטופים שנמצאים בידי חמאס בעזה, כך דווח היום ב-Yent.

כזכור, לפני פחות משבועיים הממשלה אישרה במשאל טלפוני דחוף את התקנות לשעת חירום לסגירת גופי שידור הפוגעים בביטחון המדינה שיאפשרו את סגירת משרדי אל-ג'זירה בישראל. את התקנות גיבש שר התקשורת קרעי בשיתוף עם היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה ובתמיכת זרועות הביטחון.

קרעי טען אז כי "סגירת רשת אל-ג'זירה בישראל מגיעה לאחר הצגת הוכחות כי היא מסייעת לאויב, משדרת תעמולה בשירות חמאס בערבית ובאנגלית לצופים בכל העולם, ואף מעבירה מידע רגיש לאויבינו".

ההחלטה הייתה אמורה להגיע לאישור בקבינט הביטחוני המורחב, לאור ההתפתחויות הוחלט כאמור להוריד את המהלך מהפרק.

למרות הצהרות שר התקשורת שלמה קרעי, גורמים משפטיים בכירים ציינו כי לא הייתה הצדקה לסגירה וכי הצנזורה הבהירה שבניגוד לטענות - הרשת העוינת לא חושפת מיקומים של כוחות הביטחון, ובכל פעם שנעשתה פנייה לרשת היא הסירה פרסומים שמסכנים אותם.

בנוסף, גורם מדיני אמר לYent כי גם לאחר החלטת הממשלה התעוררה מחלוקת בין גופי הביטחון האם שידורי אל-ג'זירה מישראל מסכנים את כוחות הביטחון - ולא הייתה תמימות דעים בנושא. יודגש כי שר הביטחון יואב גלנט, שהיה אמור להביא המלצה לקבינט אם לסגור או לא, בחר שלא לעשות זאת.

גורם בכיר נוסף אמר: "אין דבר כזה סגירת אל-ג'זירה ברמה המעשית. ממילא מי שירצה יראה אותם ברשת האינטרנט".

ראש המטה לביטחון לאומי (מל"ל) צחי הנגבי אמר היום: "אי אפשר לסבול שכלי תקשורת יסית נגד לוחמינו, ולכן ראש הממשלה הנחה לבצע עבודה ביטחונית-משפטית שתגביל את הפעילות שלו. יש חוק שמחייב להוכיח בראיות מוחשיות שיש הסתה והיא טומנת בחובה סכנה ודאית. לא נסגרו כלי תקשורת בישראל, אבל אנחנו נחושים להמשיך בעבודה זו".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר