הסיפור שמאחורי הגילוי

איך חושפים מנהרה? כך זה קורה - שלב אחר שלב

קצין הנדסה באוגדת עזה שיתף איך נראה ההליך לגילוי מנהרת הטרור ומהם הכוחות המעורבים, זאת בצל חשיפת מנהרת הטרור הגדולה ביותר שנמצאה בינתיים בצפון עזה (מלחמה)

דוד הכהן | כיכר השבת |
עבודות החישוף והחקר של המנהרה על-ידי חיילי צה״ל (צילום: דובר צה"ל)

לפני מעט יותר משבוע חשף צה"ל את מנהרת הטרור הגדולה ביותר שנמצאה עד כה ברצועת עזה. מדובר במנהרת ענק, שנוגעת כמעט בגדר הגבול ובעומק של כ-50 מטרים. אפילו מכוניות יכלו לנוע בה. איך חושפים מנהרה שכזו?

"ידענו על קיומה של המנהרה ועקבנו אחרי ההתפתחות שלה", מסביר רס"ן ש', קצין באגף ההנדסה באוגדת עזה באתר צה"ל, "תקפנו אותה מהאוויר בעבר לצורכי שיבוש, וכעת, התמרון עזר לייצר נגישות שזירזה את היכולת שלנו להגיע למנהרה ולחשוף אותה בשטח".

לפי הנכתב באתר צה"ל, לוחמי ההנדסה של החטיבה שפעלו למציאת המנהרה, מצאו את הפיר הראשון בזמן קצר מהצפוי. מאז, הם המשיכו להרחיב את הפגיעה הראשונית שיצרו ולפגוע בנקודות חדשות, בקירבת הגבול וגם בעומק הרצועה.

עבודות החישוף והחקר של המנהרה על-ידי חיילי צה״ל (צילום: דובר צה"ל)

הם המשיכו נקודה אחר נקודה - עד שחשפו מעל ל-4 ק"מ של המנהרה. ואז, בעזרת כוחות של יהל"ם בשיתוף עם יחידות ההנדסה של האוגדה והחטיבה הצפונית החלו לחקור אותה, צעד אחר צעד. תחילה, מטהרים את השטח ממחבלים, לאחר מכן חושפים את פיר המנהרה ומייצרים אליו גישה, פוגעים באיומים הנשקפים ואז כוחות יהל"ם מתחילים לחקור את התוואי.

"הפעולה המבצעית של איתור מנהרה היא לא קצרה", מסביר רס"ן ש', "מיפוי, חקר, והשמדה זה תהליך מורכב שדורש הרבה זמן ומשאבים, אבל אנחנו ממשיכים להשקיע בזה כאוגדה".

במנהרה שנתפסה נמצאו מספר סניפים ופיצולים אשר מהווים רשת רחבה ומסועפת. תשתיות ביוב, חשמל, קשר וטלפוניה, כמו גם דלתות הדף אשר נועדו למנוע את כניסת כוחות צה"ל, אך זה לא הפתיע את הכוחות.

מנהרת ענק בעזה. אילוסטרציה (צילום: דובר צה"ל)
עבודות החישוף והחקר של המנהרה על-ידי חיילי צה״ל (צילום: דובר צה"ל)

"אנחנו יודעים שמדובר בפרויקט דגל של משפחת סינוואר, בהובלתו של מוחמד סינוואר (אחיו של יחיא סינוואר) שנבנה לצורך פשיטה לשטח ישראל", הוא מפרט, "בסופו של דבר הצלחנו לעקוב אחריו באמצעים שונים, ואנחנו יודעים להגיד שהצלחנו כבר בעבר לשבש ניסיון פשיטה מהמנהרה הזו".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר