המפסיד הגדול: ביידן 

רעולי פנים ומסרבים למסור את שמם | המרד הפנימי אצל הדמוקרטים בגלל המלחמה בישראל

המפלגה הדמוקרטית בארה"ב סוערת בעקבות המלחמה בעזה כאשר יותר ויותר גורמים מתוכה מפגינים סימנים של מרד פנימי בגלל התמיכה של ממשל ביידן בישראל - כולל אצל עובדי ממשל שמעבירים מסרים בצינורות מחתרתיים | הנשיא ביידן עלול לאבד את התמיכה שלו לקראת הבחירות לנשיאות והסיכויים שלו להיבחר מחדש - רק יורדים (בעולם) 

ישראל גראדווהל | כיכר השבת |
גבעת הקפיטול (צילום: shutterstock)

המלחמה בחמאס ברצועת עזה יצרה בימים האחרונים מרד של ממש בתוככי המפלגה הדמוקרטית שמשוסעת בין התמיכה בישראל לבין גורמים פרוגרסיביים מתוכה שקוראים להפסקת אש ברצועה.

נשיא ארצות הברית שתמך במוצהר בזכותה של ישראל להגנה עצמית ומגבה את הפעולה הקרקעית והמתקפות האוויריות ברצועת עזה, מוצא את עצמו בפוזיציה בעייתית במיוחד בעיני חלק גדול ממצביעיו - מוסלמים ושאינם מוסלמים כאחד.

עמדתו של ביידן לאפשר לישראל חופש פעולה מלא נתקלת בימים האחרונים במרד של עובדי ממשל שמזוהים עם המפלגה הדמוקרטית ומביעים את התנגדותם לתמיכה הבלתי מסויגת של ארה"ב.

זה התחיל במחלקת המדינה כאשר עובדי משרד החוץ האמריקני שלחו שלושה מכתבים עליהם חתמו עשרות וקראו להפסקת אש, דרך ערוץ סודי ומחתרתי שהוקם בימי מלחמת וייטנאם. למרבה הפלא, שניים מתוך שלושת המכתבים שנשלחו למזכיר המדינה בלינקן נחתמו כבר בשבוע הראשון של המלחמה כאשר ישראל עוד לחמה בתוך שטחי המדינה נגד קבוצות מחבלים שטבחו ורצחו באכזריות גברים, נשים וילדים.

המכתב השלישי שנשלח בערוץ הדיפלומטי שוגר "לאחרונה", לפי פקיד במחלקת המדינה שמסר את הדברים ל'ניו יורק טיימס'.

אלא שהתופעה מאז התרחבה עד לעובדי הקונגרס והעוזרים הפרלמנטריים של החברים הדמוקרטים, שאינם רואים בעין טובה את התמיכה של הממשל הדמוקרטי בישראל.

בשבוע שעבר הגיעו כמאה עובדי הקונגרס רעולי פנים למקום עבודתם והפגינו על "מות אזרחים משני הצדדים, קראו לשחרור בני הערובה שנחטפו לעזה ודחקו בממשל לקרוא להפסקת אש".

"אנחנו עובדי הקונגרס בגבעת הקפיטול, וכבר לא נוח לנו לשתוק", אמרו שלושה עוזרים ל'טיימס', שכולם סירבו למסור את שמם לעיתונאים מאחר והם עובדי המקום.

"הבוחרים שלנו מתחננים להפסקת אש, ואנחנו אנשי הצוות שעונים לקריאותיהם. רוב הבוסים שלנו בגבעת הקפיטול לא מקשיבים לאנשים שהם מייצגים. אנו דורשים מהמנהיגים שלנו לדבר: קוראים להפסקת אש, שחרור כל בני הערובה והפחתת הסלמה מיידית עכשיו", קראו העוזרים הפרלמנטריים ששכחו לרגע את תפקידם.

הלחץ על ביידן נמשך גם מתוך בוחרי המפלגה הדמוקרטית. בשבוע שעבר נערך סקר בקרב מצביעי המפלגה בנוגע לתפקודו של ביידן בהקשר של הלחימה בעזה. לא פחות מ-46% אמרו כי לדעתם הנשיא אינו מתפקד כראוי בנושא הזה והביעו את אכזבתם מהתנהלות הממשל.

הנשיא ביידן עלול למצוא את עצמו ניזוק משמעותית בגלל המלחמה מימין ומשמאל לקראת הבחירות לנשיאות בשנה הבאה, כאשר גם יהודים אמריקנים שהיו אולי מעוניינים להצביע לנשיא דווקא בגלל התמיכה שלו בישראל במלחמת עזה, יחשבו פעמיים בעקבות מספר אמירות ביקורתיות שסיפק על ההנהגה בישראל.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר