בראיון נרחב

בכיר ב-BBC הסביר את אופן הסיקור של המלחמה בישראל 

דיוויד ג'ורדן, בכיר בהנהלת רשת BBC בראיון על אופן הסיקור ומסביר על ההחלטה לא לכנות את חמאס 'טרוריסטים' "הפסקנו לחלוטין להשתמש במונח 'טרוריסטים' ב-2019 " (חדשות)

ב. ניסני | כיכר השבת |
דיויד ג'ורדן בראיון לאלעד שמחיוף (חדשות 12)

דיוויד ג'ורדן, בכיר בהנהלת רשת BBC השיב, בראיון מיוחד שהעניק לכתב חדשות 12 אלעד שמחייוף, על אופן הסיקור המלחמה של ישראל מול עזה וחיזבאללה.

ביקורת רבה נשמעה על הסיקור של רשת BBC את אירועי השבת השחורה. בעוד שבעולם גינו בחריפות את הטבח הנורא - ברשת הבריטית התעקשו שלא לכנות את מחבלי חמאס "טרוריסטים".

בריאיון, מבהיר דיוויד ג'ורדן, חבר הנהלה בכיר ואחראי על מדיניות העריכה של ה-BBC, את העומד מאחורי ההאשמות כלפי אופן הסיקור.

"הפסקנו לחלוטין להשתמש במונח 'טרוריסטים' ב-2019, לא ממש עשינו זאת גם לפני כן". אומר דיויד בראיון. "הפסקנו גם להשתמש במונחים 'מתקפת טרור', 'פעולות טרור' ותיאורים כאלה. אנחנו מנסים להתמקד במה שבאמת קורה, האם הייתה זו הפצצה? האם היה זה ירי? אבל אנחנו לא משייכים מילות 'טרור' כעת". ענה כשנשאל האם יוכל להראות את התהליך שיש ב BBC במהלך ה-7 באוקטובר, שמראה כיצד סיקרו את האירועים שהתפתחו והאם האפשרות של השימוש במונח "טרוריסטים" עלה במהלך הפגישות הללו, או לא.

המראיין שאל את דיויד "אני תוהה, ההימנעות מלקרוא להם טרוריסטים, האם אתם לא מעצבים, או אפילו מעוותים, את המציאות?"

 "לא אם אנחנו מתארים את אירועי ה-7 באוקטובר, כפי שעשינו, בפירוט רב. תיארנו אותם כפשעי מלחמה, כרצח, כטבח וכו'. אני לא חושב שזה מעוות את המשמעות בכלל. ההימנעות מהשימוש במילה 'טרור', פירושה, שאתה לא מאמץ את השפה של צד אחד בקונפליקט, כדי לתאר את הצד השני בקונפליקט".

למרות זאת, כמה ימים לאחר ה-7 באוקטובר, הייתה מתקפה בבלגיה שבו נרצחו שני אזרחים שוודים וה-BBC כינה זאת "מתקפת טרור" בכותרות נשאל דיויד.

"זו הייתה טעות, ענה. ומעט לאחר מכן היא תוקנה. אנחנו גם עשינו עוד טעויות. לדוגמה, כשהעלינו השערות לגבי הסיבה לפיצוץ בבית החולים בעזה. קשה להבין מה עוד זה יכול להיות בהינתן גודל הפיצוץ, חוץ מהפצצה אווירית ישראלית או מספר הפצצות כאלו. אנחנו לא אמרנו שזה בוודאות תקיפה ישראלית, אבל יכול להיות שנתנו את הרושם הזה כשהעלינו השערה לגבי זה וזה לא היה הדבר הנכון לעשות. שינינו במקצת את הנוהג שלנו, על מנת להבהיר מעבר לכל ספק שמשרד הבריאות בעזה מופעל על ידי חמאס ושהפרטים והנתונים מגיעים מהם".

כשהוא נשאל האם זה לא קצת נאיבי? הרי ה-BBC נוקט עמדה קצת מסויגת כשהוא מסרב לקרוא להם "טרוריסטים", למרות שיש הכרה בין-לאומית שמדובר בארגון טרור.

הבכיר ב-BBC ענה: "זו לא מדיניות שתקפה אך ורק בהקשר של הקונפליקט הישראלי-פלסטיני, זו מדיניות שתקפה בכל העולם, בכל מיני סיטואציות שונות, ואנחנו לא מאמצים את המונחים של הממשלה באף אחת מהסיטואציות האלו, יש לנו מדיניות משלנו, אנחנו מקבלים החלטות עבור עצמנו, אנחנו ארגון עיתונאי עצמאי". 

"אנחנו לא מנסים לפגוע באף אחד" אמר לסיכום. "ואנחנו לא מנסים להכעיס אף אחד, אנחנו לא מנסים לעשות דברים שאנחנו יודעים שהישראלים לא יאהבו או שהקהילה היהודית שלנו בבריטניה לא תאהב. אבל כן יש לנו עקרונות שיישמנו בסכסוכים רבים בכל העולם, לא רק בסכסוך הזה, ואנו מאמינים שאנחנו צריכים לדבוק בהם כי זה נותן ל-BBC את הסיכוי הטוב ביותר לדווח על סכסוך באופן אובייקטיבי. זה מה שאנחנו מנסים לעשות, זה מה שהייתי אומר לצופים שלך. שאנחנו עושים כמיטב יכולתנו כדי להיות מדויקים ואובייקטיביים ככל האפשר" סיכם את הראיון.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר