סערת העדות בקונגרס  

הכאוס בהרווארד נמשך: קריאות למועצת המנהלים להתפטר | "הם בלחץ, זה ברור"

אחרי ההתייצבות של מועצת המנהלים מאחורי הנשיאה גיי, הבוקר מדווח כי קיים מתח גדול בהנהגה הבכירה של האוניברסיטה הוותיקה והחשובה ביותר בעולם בעקבות הפרשייה שממשיכה להסעיר את העולם האקדמי בארה"ב (בעולם) 

ישראל גראדווהל | כיכר השבת |
אוניברסיטת הרווארד (צילום: shutterstock)

אחרי החלטת מועצת המנהלים של הרווארד להשאיר על כסאה את נשיאת האוניברסיטה קלודין גיי, הקריאות כעת מופנות לעברם של חברי ההנהלה והם נדרשים על ידי גורמים רבים להתפטר בעצמם, כך מדווח אמש (ראשון) ה'וול סטריט ג'ורנל'.

הקריאות מגיעות אף מתוך האוניברסיטה בעצמה וחברי סגל ופרופסורים דורשים מחברי ההנהלה לעזוב את כיסאם היוקרתי או להתנצל, בעקבות 'רעידת האדמה' שנגרמה כתוצאה מהעדות המפוקפקת של גיי בקונגרס, וסירובם של חברי ההנהלה לפטר אותה.

"הם בלחץ, זה ברור," אמר דיקן בית הספר לרפואה בהרווארד לשעבר, פרופסור ג'פרי פלייר. "הם גוף הנאמנות ואף אחד לא יכחיש שהמוניטין של הרווארד ספג מכה משמעותית בעולם וזה קרה במשמרת שלהם", הסביר הבכיר לשעבר.

הדירקטוריון של הרווארד מונה נכון להיום שנים עשר חברים - כולל הנשיאה בעצמה, וחברי ההנהלה מתחלפים אחת לשש שנים, כאשר קודמיהם בתפקיד בוחרים חברי דירקטוריון חדשים שיכהנו בתפקיד הנחשב.

חברי הדירקטוריון אינם חייבים דין וחשבון לאף אחד ואין גוף שמפקח על עבודתם. "אנחנו נותנים דין וחשבון רק לאלוקים", התבטא אחד החברים בסגל הבכיר.

כך או כך, ייתכן מאוד שבקרוב הם אכן ייאלצו לתת לו דין וחשבון, לאחר שסירובם להכיר באנטישמיות של חברתם עלול לעלות להם בכיסאם.

קיט פרקר, פרופסור באוניברסיטה היוקרתית אומר שחברי ההנהלה חייבים לפרוש והגדיר את המצב של האוניברסיטה כעת כ"צומת דרכים". "השאלה הגדולה כעת היא, עד כמה הרווארד שחצן? וכשאני אומר הרווארד, אני מתכוון לתאגיד הרווארד. הם חושבים שזה הולך להיעלם?", תהה הבכיר.

אחד מחברי הסגל טוען כי ישנו סעיף בחוקה של מדינת מסצ'וסטס, בו צוין כי ישנה סמכות לבית המחוקקים של המדינה כלפי המוסד האקדמי וקרא לבית המחוקקים להכניס נציג מטעמו לדירקטוריון כדי שיפקח על עבודתם של החברים. הדוברת של מושל מסצ'וסטס מאורה הילי אמרה שהמושל מודע להצעה ומצפה לבחון אותה.

גורמים יודעי דבר הנמצאים בקשר אישי עם הנשיאה גיי ומכירים אותה היטב, טענו ל'כיכר השבת' כי היא בעצמה אינה אנטישמית ככל הנראה אך הידע שלה בנושא המזרח התיכון בכלל והיהודים או היהדות בפרט הוא קלוש עד לא קיים. היא בעיקר חוששת מתגובות הסטודנטים והפרופסורים שונאי היהודים בקמפוס, אומרים אותם גורמים ל'כיכר'.

פרשנים בארה"ב מסבירים כי הנשיאות הבכירות שהעידו בקונגרס עמדו בפני שתי אפשרויות גרועות בזמן שחברת הקונגרס אליס סטפניק שאלה אותן אם קריאה לרצח עם של יהודים נחשבת להטרדה ובריונות.

אם היו עונות בחיוב הן היו מסתכנות בסיבוך משפטי על כך שהאוניברסיטה אינה אוכפת בעצמה את חוקי ההטרדה שלה, והן בחרו בהתחמקות במקום לענות שקריאה לרצח עם של יהודים אינו מהווה "הטרדה ובריונות". "זה תלוי הקשר" סיכמו הנשיאות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר