כיכר השבת

"זבנג וגמרנו"

השירות מהיר מידי, הסטייק לא עבה במיוחד, אבל המחיר אולי שווה את הכל. הרצל קוסאשוילי היה באווז וחזר עם כפתור פתוח (ביקורת, אוכל)

9
הרצל קוסאשוילי | כיכר השבת | י"ח בחשוון | 05.11.09
האווז.
האווז. (מאיר דהן)

החורף מראה לנו סוף סוף את פניו וזו סיבה בהחלט טובה לאופטימיות. הגשמים שירדו בסוף השבוע החולף וממשיכים לרדת עלינו בשצף קצף ברגעים אלה ממש, משמחים אותי ומרנינים את ליבי לא פחות מאשר את הזאטוטים שמנווטים את עצמם בכוונה תחילה לדילוג עוצמתי בשלוליות ובביצות שנקוו בצידי הדרכים.

תודו שהקיץ האחרון היה כבד, מעיק ובעיקר לח מאין כמוהו. מה שמצדיק מבחינתי את ברכת ברוך שפטרנו בשם ומלכות. אל תצחקו, בעבור דובים מסורבלים כדוגמתי, מבלי לפגוע בזן ההולך והנכחד הזה של הדובים כמובן, החורף בא בדיוק בזמן. ממש רגע אחד לפני שנמסו עודפי הבשר ממני...

אני מהמיעוט הנרדף שמעדיף לחטוף את התזות המים היישר לפנים ממכוניות חולפות בכביש סואן ומוצף, מאשר לאבד את עצמי לדעת, ברגע אחד של שמש שיצאה מנרתיקה ומכלל שליטה.

מעבר לעובדה הפשוטה שהגשם נחוץ כאן בארצנו הקטנה, לו רק בכדי להקל במעט את היטל הבצורת המגוחך שיזמו באוצר. הגשם כך נראה שוטף איתו זוהמה שהצטברה לה בימות החמה בדרכינו העקלקלות.

אבל, ופה מגיע האבל הגדול. בחורף אוכלים יותר, חד משמעית. הסיבה הרשמית לכך היא פשוטה עד כאב, לשמור על חום גופנו הנמוך... ופה תופס הכלל "כל המרבה הרי זה משובח".

מיותר לציין את סלידתי הניכרת ממסעדות המתויגות תחת הז'אנר המפוקפק "מסעדה מזרחית". מדובר במסעדות המאביסות אותך עד צאת הבשר מנחירך במצב צבירה לא מעורר תיאבון כלל ועיקר. הסימפטומים ברורים כמו גם המחלה עצמה. מנות הפתיחה במקומות הנ"ל יגיעו בצורת הררי לאפות ופיתות. ולמטיבי הלעיסה, אף באגטים כרסתניים וריחניים.

כל זאת בליווי "מקבץ סלטים" בשפתם הנאותה. מה שאומר שהחל מאותו הרגע, אתה בעצם נידון למתקפה חסרת פרופורציות של כשלושים וחמישה סוגי סלטים המוגשים במהירות מפתיעה לשולחנך. חלק מהסלטים מגיעים בריאקציות שלא מהעולם הזה. החל מבורגול עם נגיעות זעתר וכלה בחציל יווני חריף ברוטב ג'ינג'ר אסייתי...

לפחות בשלושים אחוז מהסלטים אני נמנע מלגעת, הן בגלל צורתם וצבעם. ובעיקר, בגלל מחוגי הזמן שדוחקים אותך היישר אל עבר מלתעות המנה העיקרית בפה עמוס, הרחק ממידת "כמלוא לוגמיו".

טריק ישן וידוע הטריק המפטם הזה שמרוקן ממך באחת את חדוות האכילה. מי לא עבר את חוויית "סתימת הגולל" הזאת שירים את ידו.

אך מה לעשות ולעיתים (קרובות) תוקף אותי (ולא אחטא אם אומר שגם כמה מכם) בולמוס אימתני שאת סופו מי יישורנו. ובמצב כזה, אין ברירה, אלא לסור למסעדות שמיומנות בלהאביס ובלהביס אותך אפיים ארצה. מסעדות המעניקות מימד יצירתי (וסופי) לתיאורית ה"זבנג וגמרנו".

כזו היא "מסעדת האווז" המיתולוגית, הנמצאת במרחק אווירי קצר מביתי. לאחרונה (תודה לא-ל) עברה המסעדה שיפוץ מאסיבי ורענון תפריט יסודי.

מעבר לכך שהאווזים מסמלים את בוא החורף עלינו לטובה ולברכה, יש במסעדת האווז "מנת דגל" שחבל לפספס. "סטייק אנטרקוט" מיושן, ארגנטינאי מקורי!

מרבית הסלטים בעבודת יד ובהחלט ראויים למאכל אדם. זכורים לטוב במיוחד, הכבד הקצוץ שעשוי טוב, אם-כי טחון טיפה בגסות. וסלט החציל במיונז שמצליח לבלבל את ספירת הקלוריות שלי בכל פעם.

כרגיל, הזמן דחק והקיבה השמיעה את קולה ברמה, המתקפה החלה. חברי י' הזמין שיפוד ביצי הודו ושיפוד שקדים שהיו פריכים מבחוץ אבל אלסטיים מבפנים.

כשהגיעה המנה העיקרית שלי, בגודל שהצדיק חלוקה. אורו עיניי. סטייק אנטרקוט רחב מימדים, לא עבה במיוחד אבל טעים ואדום במידה. ביקשתי אותו מדיום וקיבלתי בלגאן של מיצי תיאבון שתפסו תאוצה במעלה החיך. אחרי מנה כזאת, אין טעם לנסות לפזול לשאריות הסלטים על השולחן. החשוב ביותר הוא באותם רגעים, לפתוח כפתור בחולצה ולקוות לטוב.

השירות מהיר, קצת מהיר מידיי לטעמי. אבל היי, זה עדיף ממלצר שחולש על עשרים וחמישה שולחנות ומגיע אליך באיחור ניכר כשאתה כבר עצבני וחסר חשק.

"עסקית ערב" זוגית שכזאת, הכוללת בתוכה כחמישה עשר סלטים, סלט-חי, צלחת צ'יפס, בקבוק שתיה קרה לבחירה ומנה עיקרית, תגבה מכם תו מחיר מגוחך של 135 ₪ לכל הסיפור, לא כולל תשר. זבנג וגמרנו אמרנו? אמרנו.

מכאן אתה למד, שלפטם את האווז אסור, אבל שהאווז יפטם אותך, מותר גם מותר...

מסעדת האווז,

גלאט כשר בהשגחת הרב אברהם יוסף ובד"צ "היכל ליובאוויטש"-הרב יורקוביץ'.

משגיח צמוד במקום.

שלהבת 16, אור-יהודה
טל': 03-5337987
פקס': 03-6344193
א'-ה': 11:00-24:00
מוצ"ש: כשעה לאחר צאת השבת-24:00

ניתן לערוך אירועים במקום

בנוסף, אולם אירועים נפרד צמוד עד 120 איש

תוכן שאסור לפספס
9 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
9
באמת
קולגה...05.11.09
8
הטוחן
טוביה05.11.09
7
סטייק דק. עשוי טוב . מדיום .וול דאן. חביבי על מי אתה עובד? אני חותם שאתה בכלל לא יודע מה ההבדל בין מיושן לטרי או אפילו לקפוא. צור איתי קשר ואני ילמד אותך איפה אוכלים ומה מזמינים היזמנת אנטריקוט? ילד? בא תילעס אסדו.תנשנש סינטיה. תגלגל צוריסוס. ןגם זה לא באל גאוצו ולא בפאפגיו אלא במקומות יותר
שלמה05.11.09

הצגת כל התגובות

6
אהבתי.
שיינא11.11.09
5
בכל הכתבות הוא מזכיר כמה הוא שמן אולי שפעם אחת ישים תמונת גוף
חיים 06.11.09
4
א. התיאורים שלך שנונים. ב. מהשם של המסעדה אפשר להבין במה מדובר לא צריך להאריך כל כך. ג. מה יהיה עם איזור הצפון? (מצטרף ל1)
ציון08.11.09
3
אחלה תיאור, משעשע. יחסית למסעדת פועלים, המקום עדיין נראה לא משהו אבל האוכל אכן סביר והמחיר עוד יותר. שווה ביקור עם הילדים והאישה לא יותר, אם רוצים לארח טיפה יותר מכובד, זה לא המקום.
אנורקס05.11.09
2
הרצל! אתה יודע לעשות כל דבר כמו סיפור מתח.. מסעדת האווז היא לא המסעדה שאני ידרג אותה 5 כוכבים, אבל אם סתם הייתי קורא מן הצד, הייתי בטוח שהחלפת אותה במלון שרתון... רואים שאתה איש פרסום ;-)
אחד שיודע05.11.09
1
אהבתי את התיאורים של הכותב הנכבד. אבל אם יורשה לי כאחד שגר בצפון. למה אתה לא מגיע לכאן? ירושלים ומרכז טחנתם מספיק. בוא לטחון קצת בצפון. תודה.
מפריס פרסה05.11.09
אולי גם יעניין אותך
חדשות האוכל
ש

רשת משלוחי הפיצה מתרחבת וכעת: תשעה סניפים, וממשיכים!

כיכר בשיתוף דומינו'ס | מקודם
ש

הודעה לציבור • אסם

לידיעת ציבור הצרכנים: ריקול למיץ לימון משומר עסיס

כיכר בשיתוף אסם | מקודם
ש

משתלם וקל!

שלחו תמונות והרוויחו סל מוצרי המותג הפרטי בשווי 1000₪

כיכר בשיתוף רמי לוי | מקודם
ש

ט"ו בשבט עם רמי לוי

ממלאים את שולחן ט"ו בשבט עם מוצרי קליית השקמה

כיכר בשיתוף רמי לוי | מקודם
ש

מבית תנובה

חדש בסדרת אלטרנטיב: משקה שיבולת שועל בטעם וניל

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

"הזמן קצר והמלאכה מרובה"

לעסוקים: טיפים קולינריים לחיסכון זמן במטבח

טובה אור | 02.01.24
ש

מרחיבים את הקטגוריה

תנובה משיקה בייגלה מועשר בחלבון תחת המותג 'GO'

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

עכשיו על המדפים!

תגידו, כבר יצא לכם לטעום את אסם צ'יפס החדש?

כיכר בשיתוף אסם | מקודם
ש

בהוקרה

קבוצת אסם נסטלה מחזקת את פעילותם של מתנדבי זק"א

כיכר בשיתוף אסם נסטלה | מקודם
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם
ש

אל תפספסו

רשת הקצביות המפורסמת משיקה חווית "ליל שישי" נדירה

כיכר בשיתוף וול דאן | מקודם
ש

בשיתוף מטה החטופים

תנובה במסר על קוטג׳ תנובה: 'מחכים לכם בבית'

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם

מטלות במטבח

טיפים מובילים לניקוי סירים: היפרדו משאריות מזון עקשניים

טובה אור | 07.11.23

לאפות בכיף!

שבעה טיפים חיוניים להצלחת אפייה לאופים מתחילים

טובה אור | 02.11.23
ש

זה עובד!

ישראלים רוכשים אתרים וגוזרים "שכר דירה"

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם
ש

חוגגים בכיף!

לארח בקלות בלי להתפשר על הפאר!

כיכר בשיתוף שמאי | מקודם
ש

תנובה משיקה

תחליף בקר מבוסס חלבון מהצומח בכשרות מהדרין

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

עובר לבעלות חרדית:

חברת המזון "טעמן" רכשה את מפעל "טחינה הנסיך" – הגדול במזה"ת

כיכר בשיתוף טעמן | מקודם
ש

עובר לבעלות חרדית

חברת המזון "טעמן" רכשה את המפעל הוותיק "טחינה הנסיך"

כיכר בשיתוף טעמן | מקודם
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם
ש

עכשיו בכשרות בד"ץ העדה החרדית

הקפה נטול הקפאין מצטרף למוצרי הקפה בסדרת הפלטינום

כיכר בשיתוף עלית | מקודם