כיכר השבת

באנו לעזור

האם אנחנו יכולים לאכול את קליפת הקיווי? כן!

הכתבה הבאה תשנה את כל מה שאתם חושבים על קיווי, קליפות והיכן נמצאים באמת החלקים המזינים והבריאים בפרי. ובכן, מסתבר שסתם עבדנו קשה על קילוף הפלומה הדביקה (חדשות האוכל)

10
כיכר אוכל | כיכר השבת | י' בתמוז | 04.07.17
סתם עבדנו קשה כל הזמן הזה?
סתם עבדנו קשה כל הזמן הזה? (צילום: shutterstock)

המרכיב הסודי לשייק מוצלח? קיווי. הגרגרים השחורים הקטנים פשוט יודעים לעשות את העבודה. אבל לא רק. אפשר פשוט לחצות אותם ולאכול את "הבשר" בכפית או לקלף ולחתוך לפרוסות מדוגמות.

אך מסתבר שכל עבודת החיתוך והקילוף הזו מיותרת לגמרי, כמו גם אכילה בכפית. למעשה, אנחנו יכולים לאכול את הקיווי כמו תפוח - כלומר, יחד עם הקליפה.

באמת? בהחלט. בנציבות הקיווי של קליפורניה (כן, יש דבר כזה) מאשרים את הדברים ואומרים כי "קליפת הקיווי אכילה לחלוטין והופכת את הפרי המזין הזה למזין עוד יותר".

ואנשים אוכלים את הקליפה כי...? אוקיי, שמעתם את הנציבות - הקליפה טובה בשבילנו. מחקר מצא שבקליפה יש פי שלושה סיבים מבשר הפרי. זה נתון די מרשים, כיוון שתוכו של הקיווי מלא שומן מזין גם כך בסך כולל של כמעט פי שניים מכמות הוויטמין C בתפוז (נהדר לתיקון רקמות ולעור זוהר) ויותר אשלגן ממה שמכילה בננה (חיוני לבריאות הלב ולתפקוד השרירים).

מזין, בטח. אבל זה גם טעים? מרקמה של הקליפה עלול לדחות אנשים, אך לא מעט מדווחים כי זה מזכיר את טעמה של קליפת האפרסק; רענן ומעט חמוץ.

איך אוכלים את הקליפה? ממש כמו כל פרי אחר, פשוט נוגסים בקיווי, אבל קודם כל חשוב לעשות הכנה מינימלית: לפני האכילה, יש לשטוף היטב את הפרי במים זורמים ובעזרת מגבת נייר או בד, משפשפים בעדינות את הקליפה. קלי קלות.

האם אנשים יחשבו שמשהו לא בסדר איתי? אולי. התגובה הטובה ביותר היא פשוט להיות מופתעים בחזרה ("כמובן שאני אוכל את הקליפה, אתה לא?"). וכמובן, אל תשכחו לעדכן בתגובות אחרי הביס הראשון.

תוכן שאסור לפספס
10 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
9
אבל הכי הכי זה קליפת האבטיח... וואו איך לא חשבנו על זה קודם. ולקינוח נוסיף את הקליפות של אגוזי פנאן ופיסטוק! יאמי!!! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
משה05.07.17
8
גם את קליפת הסברס אוכלים
ללא שם18.04.21
7
פשוט לא מצאתי טעם לקלף אותה...... אחלה פרי הקווי
מוטי05.07.17

הצגת כל התגובות

6
תודה רבה ניסיתי מדהים
רק אני09.11.19
5
העיצה אינה טובה מפני שהקליפה שעירה ובודאי מתחבאים בפלומה מליוני חיידקים אז אם צריך לעבוד קשה ולרחוץ פלומה עם סבון ומברשת ועדיין ישארו שם חיידקים, כבר עדיף לאכול עם כפית או לקלף (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יהודית05.07.17
4
נהגתי לאכול עד ששמעתי שיש בה כנימות. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שרה05.07.17
3
נאכל לא קלוף … רחיצה שלו מבטלת לחלוטין החספוס. פריסה דקה וזה נפלא! לא קלוף !
חל15.01.24
2
כעיקרון, כל ירק, פרי ניתן לאכול ב-100%...אלוקים ידע מה הוא אומר.... אז גם אני אוכל כמעט כל דבר עם הקליפה. רימון זה מעט בעייתי, מר, אבל מעולה לכל הגוף. בריאות לכולם🙏🙌🙏🙌
עמנואל אליהו כהן04.03.24
1
פגז...שווה את המאמץ...מי יודע, אולי זה יחדש לי את הפריחה בקרקפת....
כהן צדק24.03.24
אולי גם יעניין אותך
חדשות האוכל
ש

רשת משלוחי הפיצה מתרחבת וכעת: תשעה סניפים, וממשיכים!

כיכר בשיתוף דומינו'ס | מקודם
ש

הודעה לציבור • אסם

לידיעת ציבור הצרכנים: ריקול למיץ לימון משומר עסיס

כיכר בשיתוף אסם | מקודם
ש

משתלם וקל!

שלחו תמונות והרוויחו סל מוצרי המותג הפרטי בשווי 1000₪

כיכר בשיתוף רמי לוי | מקודם
ש

ט"ו בשבט עם רמי לוי

ממלאים את שולחן ט"ו בשבט עם מוצרי קליית השקמה

כיכר בשיתוף רמי לוי | מקודם
ש

מבית תנובה

חדש בסדרת אלטרנטיב: משקה שיבולת שועל בטעם וניל

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

"הזמן קצר והמלאכה מרובה"

לעסוקים: טיפים קולינריים לחיסכון זמן במטבח

טובה אור | 02.01.24
ש

טעם חדש וחורפי למשקה האהוב

תנובה משיקה קפה קר בכוסות אישיות בטעם אגוזי לוז

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

מרחיבים את הקטגוריה

תנובה משיקה בייגלה מועשר בחלבון תחת המותג 'GO'

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

עכשיו על המדפים!

תגידו, כבר יצא לכם לטעום את אסם צ'יפס החדש?

כיכר בשיתוף אסם | מקודם
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם
ש

לכבוד חנוכה תנובה מחדשת:

גבינות נפוליאון באריזה משפחתית של 500 גרם וגבינת זעתר

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

בהוקרה

קבוצת אסם נסטלה מחזקת את פעילותם של מתנדבי זק"א

כיכר בשיתוף אסם נסטלה | מקודם
ש

אל תפספסו

רשת הקצביות המפורסמת משיקה חווית "ליל שישי" נדירה

כיכר בשיתוף וול דאן | מקודם
ש

בשיתוף מטה החטופים

תנובה במסר על קוטג׳ תנובה: 'מחכים לכם בבית'

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

טכנולוגיה חסכנית

כך תתחילו את הקיץ עם עו"ש מאוזן- חודש ראשון חינם>>> 

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם

מטלות במטבח

טיפים מובילים לניקוי סירים: היפרדו משאריות מזון עקשניים

טובה אור | 07.11.23

לאפות בכיף!

שבעה טיפים חיוניים להצלחת אפייה לאופים מתחילים

טובה אור | 02.11.23
ש

חוגגים בכיף!

לארח בקלות בלי להתפשר על הפאר!

כיכר בשיתוף שמאי | מקודם
ש

תנובה משיקה

תחליף בקר מבוסס חלבון מהצומח בכשרות מהדרין

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם
ש

עובר לבעלות חרדית:

חברת המזון "טעמן" רכשה את מפעל "טחינה הנסיך" – הגדול במזה"ת

כיכר בשיתוף טעמן | מקודם
ש

עובר לבעלות חרדית

חברת המזון "טעמן" רכשה את המפעל הוותיק "טחינה הנסיך"

כיכר בשיתוף טעמן | מקודם
ש

עכשיו בכשרות בד"ץ העדה החרדית

הקפה נטול הקפאין מצטרף למוצרי הקפה בסדרת הפלטינום

כיכר בשיתוף עלית | מקודם