כיכר השבת

רוגאלך בהפתעה

בצק ממולא בפטריות ומגולגל לכיסונים. מנה ראשונה נפלאה וחגיגית.

רוגלאך לא מתוקים בכלל, אבל כמו כל הרוגלאך, גם הם יודעים להשרות אווירה של שמחה ורוגע ברגע שהם יוצאים מהתנור.

1
כיכר בשיתוף בלו בנד | מקודם | י"ט בכסלו | 17.12.19
בצק ממולא בפטריות ומגולגל לכיסונים. מנה ראשונה נפלאה וחגיגית.
(צילום: יח"צ)
זמן הכנה65 דק'
רמת קושיבינוני

לבצק:

  • חצי קילו קמח
  • 200 גר' מרגרינה
  • 2 כפות שמן
  • כוס מים רותחים
  • חצי כפית מלח

למלית:

  • שמן לטיגון
  • 2 בצלים קלופים וקצוצים דק
  • 2 חב' פטריות שמפיניון טריות (500 גר') קצוצות דק (אפשר במעבד מזון)
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק:

שמים את כל החומרים במעבד מזון, מיקסר או בקערה ומערבבים ולשים לבצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון ושומרים במקרר כשעה. אפשר גם להקפיא. בינתיים מכינים את המילוי: מזהיבים את הבצל בשמן על אש בינונית הרבה זמן עד שהוא שחום. מוסיפים את הפטריות, מלח ופלפל וממשיכים לבשל עוד כעשר דקות, עד שכל המים מתאדים. מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים, מסירים מהאש ומקררים מעט. מוציאים את הבצק ומחלקים לארבע כדורים. מרדדים כל כדור לעלה עגול בעובי שליש ס"מ וקוטר 30 ס"מ וחותכים אותו ל-12 משולשים כמו עוגה. שמים בחלק הרחב של כל משולש כפית מלית ומגלגלים כלפי פנים. מכינים כך את כל הכמות ומניחים על תבנית של התנור מרופדת בניר אפיה. אם רוצים מורחים בביצה טרופה ואופים בחום של 180 מעלות כעשרים ד', עד שהרוגלאך זהובים. טעים מאד להגיש עם רוטב פטריות.

שמים את כל החומרים במעבד מזון, במיקסר או בקערה מערבבים ולשים לבצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון ושומרים במקרר כשעה. (אפשר גם להקפיא).

בינתיים מכינים את המילוי: מזהיבים את הבצל בשמן על אש בינונית עד להשחמה. מוסיפים פטריות, מלח ופלפל וממשיכים לבשל עוד כעשר דקות, עד שכל המים מתאדים. מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים, מסירים מהאש ומקררים מעט.

מוציאים את הבצק ומחלקים לארבעה כדורים. מרדדים כל כדור לעלה עגול בעובי שליש ס"מ וקוטר 30 ס"מ וחותכים אותו ל-12 משולשים כמו עוגה. שמים בחלק הרחב של כל משולש כפית מלית ומגלגלים כלפי פנים. מכינים כך את כל הכמות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.

מורחים בביצה טרופה (ניתן לפזר שומשום שחור מלמעלה) ואופים בחום של 180 מעלות כעשרים דק' עד שהרוגלאך זהובים.

מומלץ להגיש עם רוטב פטריות.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
יש למישהו מתכון לרוגעלך קריספיייייייי?
תהילה17.12.19
חדשות האוכל
ש

רשת משלוחי הפיצה מתרחבת וכעת: תשעה סניפים, וממשיכים!

כיכר בשיתוף דומינו'ס | מקודם
ש

הודעה לציבור • אסם

לידיעת ציבור הצרכנים: ריקול למיץ לימון משומר עסיס

כיכר בשיתוף אסם | מקודם
ש

משתלם וקל!

שלחו תמונות והרוויחו סל מוצרי המותג הפרטי בשווי 1000₪

כיכר בשיתוף רמי לוי | מקודם
ש

ט"ו בשבט עם רמי לוי

ממלאים את שולחן ט"ו בשבט עם מוצרי קליית השקמה

כיכר בשיתוף רמי לוי | מקודם
ש

מבית תנובה

חדש בסדרת אלטרנטיב: משקה שיבולת שועל בטעם וניל

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

"הזמן קצר והמלאכה מרובה"

לעסוקים: טיפים קולינריים לחיסכון זמן במטבח

טובה אור | 02.01.24
ש

טעם חדש וחורפי למשקה האהוב

תנובה משיקה קפה קר בכוסות אישיות בטעם אגוזי לוז

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

מרחיבים את הקטגוריה

תנובה משיקה בייגלה מועשר בחלבון תחת המותג 'GO'

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

עכשיו על המדפים!

תגידו, כבר יצא לכם לטעום את אסם צ'יפס החדש?

כיכר בשיתוף אסם | מקודם
ש

יותר קל ממה שאתם חושבים

איפה עוד תקבלו 52 שקל לשעה?

כיכר בשיתוף מטרופולין | מקודם
ש

לכבוד חנוכה תנובה מחדשת:

גבינות נפוליאון באריזה משפחתית של 500 גרם וגבינת זעתר

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

בהוקרה

קבוצת אסם נסטלה מחזקת את פעילותם של מתנדבי זק"א

כיכר בשיתוף אסם נסטלה | מקודם
ש

אל תפספסו

רשת הקצביות המפורסמת משיקה חווית "ליל שישי" נדירה

כיכר בשיתוף וול דאן | מקודם
ש

בשיתוף מטה החטופים

תנובה במסר על קוטג׳ תנובה: 'מחכים לכם בבית'

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

מטלות במטבח

טיפים מובילים לניקוי סירים: היפרדו משאריות מזון עקשניים

טובה אור | 07.11.23

לאפות בכיף!

שבעה טיפים חיוניים להצלחת אפייה לאופים מתחילים

טובה אור | 02.11.23
ש

חוגגים בכיף!

לארח בקלות בלי להתפשר על הפאר!

כיכר בשיתוף שמאי | מקודם
ש

תנובה משיקה

תחליף בקר מבוסס חלבון מהצומח בכשרות מהדרין

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

"על אלה אני בוכיה"

העדויות, הניצולים והזוועות: ספרי השואה שאתם חייבים לקרוא

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם
ש

עובר לבעלות חרדית:

חברת המזון "טעמן" רכשה את מפעל "טחינה הנסיך" – הגדול במזה"ת

כיכר בשיתוף טעמן | מקודם
ש

עובר לבעלות חרדית

חברת המזון "טעמן" רכשה את המפעל הוותיק "טחינה הנסיך"

כיכר בשיתוף טעמן | מקודם
ש

עכשיו בכשרות בד"ץ העדה החרדית

הקפה נטול הקפאין מצטרף למוצרי הקפה בסדרת הפלטינום

כיכר בשיתוף עלית | מקודם