כיכר השבת

ביקורת מסעדות: ארטמיט Art Meat, רמת-גן

הרצל קוסאשוילי באמת לא מבין למה אנחנו מעדיפים לשלם מחיר בינוני על אוכל בינוני ומטה. ובמסעדות טובות שהאוכל בהם ללא דופי ועולה על הסטנדרט המצוי, אנחנו נוטים להחמיץ פנים אל מול החשבון הסופי ולהחמיץ את החוויה?

25
הרצל קוסאשוילי | כיכר השבת | י"ז בחשוון | 25.10.10
ביקורת מסעדות: ארטמיט Art Meat, רמת-גן

זה ממש לא היה מחויב המציאות ובכל זאת זה קרה. מי היה צריך אחרי מגיפת החגים על ערימת הקלוריות שבצידה, בנוסף לציפייה המתוחה לחורף אמיתי שישטוף אותנו, להיכנע לפיתויי גורמה ברמה הגבוהה ביותר? לא אני.

בתזמון רע שכזה, תאמינו או לא, מצאתי את עצמי באחד מלילות השבוע שעבר מנווט למסעדת ארט-מיט Art Meat שנבנתה על חורבות "קורוסין" המנוחה, בתחילת רחוב ז´בוטינסקי בואכה מתחם הבורסה ברמת-גן. מדובר ללא ספק באחד המקומות היחידים שלא צריך מכשיר ניווט בכדי להגיע אליו, בטח לא לאנ"ש מאזור המרכז.

באמת התורה שאין בי היומרה להתנשא מעליכם עם הקביעה הזאת שביקרתי בחיי הקצרים בעשרות מסעדות טובת ופחות טובות בארץ ובעולם, אלא רק לציין זאת כעובדה.

בנינו, גם אני מאלה שלא סובלים את המסעדות שמגישות לך במחירים של כליה יד שנייה מרופא על צלחת בקוטר בריכה אולימפית חתיכת בשר שנראית יותר כפקק על מגש של פיצה.

נכון, יש ערך גבוה לאסתטיקה ולצורת ההגשה, אבל מכאן ועד שזה יבוא על חשבון הכמות והאיכות המרחק גדול. איך אמר לי שכני המדופלם בלעיסת גת מתמשכת "לא מעניין אותי העיצוב, הוא ממילא מתפרק עם הביס הראשון..." מה שנכון נכון.

משום מה יש נטייה במקומותינו לציין כחיסרון שאמור להעיב על החוויה כולה, תמחור גבוה של מנות במסעדות ללא דופי. משהו בסגנון: "שמע, אחלה מסעדה, אוכל סוף, אבל יקר שם רצח. תכין את מנהל הבנק שלך". ובכן, לו היה מדובר בפטריית כמהין שגרגר ממנה כקוקאין במדבריות אפריקה, ניחא. אבל, בעוד אנחנו נאלצים לעיתים להתפשר גם על הכמות וגם על האיכות לצערי במסעדות בינוניות ומטה במחירים בינוניים גם הם, תודו שיש נחמה פורתא בלשלם יקר ולקבל את העידית שבעידית.

יקר, אבל טעים נורא

בן לוויתי למסע הזה הפעם היה אחי הצעיר שידיו רב לו בכל הקשור למסעדות בניו-יורק רבתי. מה שלא מנע ממנו מלהפסיק מהרגע שהוגשו המנות להנהן בראשו לאות "יישר חילם לאורייתא, מי זה השף שלהם?"

אז ככה. השף של המסעדה הוא יואל ארדיטי שמוציא מתחת ידיו יש לציין מנות מעוררות התפעלות-חד וחלק.

מכיוון שאינני איש של פשרות, אני מוכן להתחייב לכם על המנות שאני טעמתי מהם, שהיה בהם משהו ממימד השלמות ושהאכזבה לא באה בחשבון באם תבחרו בהם. מצד שני, אתם גם צריכים להיערך שארוחה כזאת תגרום לכם להיפרד מכ-450 ₪ לא כולל תשר. אבל שוב, לשלמות יש מחיר, ובואו לא נהיה קטנוניים.

חיבתי לאוכל חריף עד לוהט בעוכריי, אבל הרגלים שכאלה קשה לשנות. וזו הסיבה שעטתי כמוצא שלל רק על מנת הפתיחה בצורת 3 נקניקיות מרגז מרוקאיות לעילא ולעילא בחריפות מעודנת שממש באו לי בטוב. התלווה אליהם סלט ירקות טרי שכלל: כרוב אדום, צנון, קולרבי, נבטים ובוטנים בויניגרט תאילנדי. אחי לעומת זאת הלך על הכנפיים buffalo wings ששחו ברוטב מרינאדה חמוץ מתוק, ובנוסף, היו פריכים מבחוץ ורכים מבפנים-כמו שצריך.

מאוחר יותר, באתר המסעדה התוודעתי לעובדה שהבשר מיושן במסעדה וזו הסיבה כנראה לאיכות ולתמחור הגבוה במקצת.

מכיוון שידעתי שהחלק הכבד והעיקרי עוד לפנינו, הייתי חייב למתן את הבולמוס באמצעות לגימה מכוס יין. המלצרית ששירותה היה פנטסטי וללא שום דופי, לא במתינות, לא במרווחים בין המנות ולא ברמת העמסת הפרטים לתיאורי המנות, הציעה לנו יין "גוש עציון-נחל הפירים" בציר 2005 שהפתיע אותי בטעמו האלגנטי והלא כבד בעליל.

העיקר, הכוונה

מכאן, הדרך כבר הייתה סלולה למנה העיקרית. ובנינו, רק מההיצע בתפריט אפשר היה בקלות לאבד את ההכרה אם לא יותר מכך.

אני הלכתי על סטייק סינטה קלאסי 300 גר´ היחידה, ברמת גימור medium שכל מילה שלי רק תגרע מעוצמת החוויה. למעשה, גם בעת כתיבת מילים אלו, ימים מספר לאחר החוויה, קשה עליי מלאכת הריכוז כשאני מנסה לשחזר את הוריקן הטעמים שהתלווה לכל ביס וביס.

אחי הלך על חזה עוף על הגריל ברוטב מרינדה ועשבי תיבול, שבא בשתי חתיכות עסיסיות שבקושי ובעמל רב באו אל קרבו.

כתוספות גיוונו עם תפודים אפויים, אורז בר (מיקס של אורז לבן רגיל ואורז בקליפתו) ומקלוני צ´יפס.

את רתיעת מלתעותיי (הרפואית בלבד) מקינוחים מסוכרים אתם בטח מכירים. כך שמלאכת הציון הוטלה על כתפי אחי. סופלה שוקולד אמיתי, לא עוד מאפין דלוח של "אחווה" בשקל, עם מילוי ממרח שוקולד מחתרתי ולא מעורר. הטריות כמו גם עבודת היד ניכרו היטב בצלחת שהונחה לפניו. ההנהון החוזר בראשו אישר את השערתי. מושלם.

ארטמיט: כשר למהדרין גלאט בהשגחת הרבנות ר"ג, בשרים הרב לנדא והרב מחפוד

ז´בוטינסקי 1, רמת גן

טלפון: 7526222–03

פקס: 03-7526223

שעות הפעילות:

א - ה 12:00 - עד לקוח אחרון

מוצ"ש עד - עד לקוח אחרון

חדר אירועים פרטי עד 60 סועדים במקום.

תוכן שאסור לפספס
25 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
23
שווה כל שקל הם עושים כל כך הרבה מבצעים כדי שיתאים לכל כיס!!
אחת שמבינה29.10.12
22
אלא הוא אף מיעט בשבח אכסניה. בחייך, איפה יש מקום נורמאלי לאכול בו היום בהכשר טוב? כל השאר פשוט מזלזלים בציבור הלקוחות שלהם.
נתי26.10.10
21
הייתי שם גם לאחרונה, איזה בשרים, למות!
יצחק26.10.10

הצגת כל התגובות

20
אני חושב שמדובר במסעדה הכשרה הכי טובה בארץ. יותר טובה מהדקס שבטבריה ומכל מסעדות ירושלים גם יחד.
יוסי25.10.10
19
הגעתי לפנות ערב יחד עם הבן שלי, חייל גולני שאוהב בשר... המסעדה היתה ריקה אבל לקח למלצר 10 דק' עד שניגש אלינו. חלק משמעותי ממנות הבשר בתפריט לא היו. המלצר הסביר שיש בעיות באספקה... עוד 30 דק'(!) לקח עד שקיבלנו את המנה. המנה עצמה מאד מביכה למסעדה שאמורה להתמחות באומנות הבשר. הלחם שהוגש היה קר בפנים
דדי06.03.13
18
לעניות דעתי - התאורים יותר מתאימים למדור אוכל בידיעות אחרונות , פחות לנו.. אני לא אומר שלא להנות אבל התאור קצת לא לענין.
צפוני26.10.10
17
עם כל הכבוד אני לא מחמיר גדול במיוחד ואוכל כמעט את כל ההכשרים אבל בחיאת מה זה רבנות רמת גן וגם הטריק של בשר מחפוד ולנדא לא נראה לי כי אם אין מסגרת של כשרות קובנציונאלית ומוכרת אז אפשר לדחוף כל דבר בעולם
רוני26.10.10
ואני יודעת שיש שם משגיח צמוד והמקום בבעלות חרדית מדקדקת אין שום סיבה לחשוש,אגב ההכשר והמשגיח עצמו נשארו אותו אז אם שם כולם אכלו אז כאן אפשר בטוח.
מלי26.10.10
16
אני נוטף ריר בעקבות הכתבה... כתיבה מעולה, ואני כבר פותח תוכנית חיסכון שתאפשר לי ארוחה במסעדה
אחד מאנ"ש26.10.10
15
ביקרתי במסעדה ומה אומר אחלה של מקום אין דברים כאלה. איכותי ברמות מאוד גבוהות שירות מקצועי ואוירה מושלמת. ולא אני לא מקבלת על זה כסף. מומלץ
גילי25.10.10
14
לפחות שיהיה איזון בין התיאורים מעוררי התיאבון לבין המסר שאוכל ומזון הם אמצעים על מנת שנהיה חזקים ובריאים לעבודת הבורא אפילו ענין הכשרות הוא ענין חשוב לא פחות מהטעם והוא לא מוזכר ומובלט אנו יהודים מכיכר השבת כמובן... רוצים לעבוד את הבורא ונהנים ממה שהבורא נתן לנו כטעמים משובחים של מאכלים מגוונים והדג
מגן דוד28.10.10
13
אני מתכוון גם למסעדה וגם לכותב. יישר כוח על ניצול מקסימלי של כישרון! אבל אתה צריך לשמור על הבריאות שלך. כל הזמן סטייקים, לא בדיוק המתכון להארכת ימים ושנים.
גילי27.10.10
12
אל תכעס עלי ואל נא תכעסו עלי אחיי היקרים. סגנון כתיבתך יפה, מושך ומעורר תאבון. אך הוא מעט נופל בפגם. פגם של תאוות אכילה. לא יודע, אני אישית לא כ"כ אוהב לראות אדם ירא שמיים שכותב על אוכל. כאילו זו המציאות של החיים.
בנצי27.10.10
11
כולם אוכלים רבנים! זה אוכל בשר הרב לנדא וזה בשר הרב מחפוד, או בכלל כל העדה החרדית שבירושלים....
קניבל26.10.10
10
קראתי את כל הכתבות שלך. לך לפאפאגיו ואחרי זה תנסה לכתוב.. לא תצליח.. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יעקב26.10.10
9
מסעדה בסדר לא יותר, המרק לא משהו.
דוד26.10.10
8
בינוני ומטה. יקר מאד. שרות לא מקצועי. ישבנו בחדר הצדדי שנקרא חדר VIP. כסאות מרופדים,ישנים ומרופטים, וכסאות מעץ מתפרקים, לא יציבים. לשאלתנו, אמרו שהשאילו ממסעדה אחרת בגלל מחסור בכסאות!!?? רצוי לשמור על המוניטין ולא להעביר אנשים לחדר הצדדי עם כסאות מושאלים ממסעדות אחרות במתחם.
ronit28.04.12
7
הרצל אתה מעורר את התיאבון כל פעם מחדש! הטור שלך פשוט תענוג לעיניים ותאווה לחיך!
תמר26.10.10
6
זו אכן בשורה משמח לשומרי הכשרות שיודעים שאין מקום אחר עם כזו רמה וכזה הכשר לצאת אליו. אני מבין בגורמה ונהנתי,פגשתי שם חברי כנסת וסלבס חרדיים. שאפו לבעלים
שלומי26.10.10
5
נשמע אחלה . שמעתי המלצות גם מחברים. אני הולכת לבדוק
שירי25.10.10
4
זקנבות
דוד מזרחי 26.10.10
3
אכלתי שם אוכל בינוני ביותר ומחירים בשמים על מה ולמה איפה קורסין ואיפה הם?
סלב26.10.10
2
אחלה שם
אחלה שם25.10.10
1
אין על ההמלצות שלך
izeek25.10.10
אולי גם יעניין אותך
חדשות האוכל
ש

רשת משלוחי הפיצה מתרחבת וכעת: תשעה סניפים, וממשיכים!

כיכר בשיתוף דומינו'ס | מקודם
ש

הודעה לציבור • אסם

לידיעת ציבור הצרכנים: ריקול למיץ לימון משומר עסיס

כיכר בשיתוף אסם | מקודם
ש

משתלם וקל!

שלחו תמונות והרוויחו סל מוצרי המותג הפרטי בשווי 1000₪

כיכר בשיתוף רמי לוי | מקודם
ש

ט"ו בשבט עם רמי לוי

ממלאים את שולחן ט"ו בשבט עם מוצרי קליית השקמה

כיכר בשיתוף רמי לוי | מקודם
ש

מבית תנובה

חדש בסדרת אלטרנטיב: משקה שיבולת שועל בטעם וניל

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

"הזמן קצר והמלאכה מרובה"

לעסוקים: טיפים קולינריים לחיסכון זמן במטבח

טובה אור | 02.01.24
ש

מרחיבים את הקטגוריה

תנובה משיקה בייגלה מועשר בחלבון תחת המותג 'GO'

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

עכשיו על המדפים!

תגידו, כבר יצא לכם לטעום את אסם צ'יפס החדש?

כיכר בשיתוף אסם | מקודם
ש

בהוקרה

קבוצת אסם נסטלה מחזקת את פעילותם של מתנדבי זק"א

כיכר בשיתוף אסם נסטלה | מקודם
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם
ש

אל תפספסו

רשת הקצביות המפורסמת משיקה חווית "ליל שישי" נדירה

כיכר בשיתוף וול דאן | מקודם
ש

בשיתוף מטה החטופים

תנובה במסר על קוטג׳ תנובה: 'מחכים לכם בבית'

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם

מטלות במטבח

טיפים מובילים לניקוי סירים: היפרדו משאריות מזון עקשניים

טובה אור | 07.11.23
ש

חוגגים בכיף!

לארח בקלות בלי להתפשר על הפאר!

כיכר בשיתוף שמאי | מקודם
ש

פיתוח ישראלי חדשני

כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם
ש

תנובה משיקה

תחליף בקר מבוסס חלבון מהצומח בכשרות מהדרין

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

עובר לבעלות חרדית:

חברת המזון "טעמן" רכשה את מפעל "טחינה הנסיך" – הגדול במזה"ת

כיכר בשיתוף טעמן | מקודם
ש

עובר לבעלות חרדית

חברת המזון "טעמן" רכשה את המפעל הוותיק "טחינה הנסיך"

כיכר בשיתוף טעמן | מקודם
ש

עכשיו בכשרות בד"ץ העדה החרדית

הקפה נטול הקפאין מצטרף למוצרי הקפה בסדרת הפלטינום

כיכר בשיתוף עלית | מקודם
ש

נכנסים למצב טיסה

מחיר הטיסה לניו יורק יורד? אל על במחירים מפתיעים

כיכר בשיתוף אל על | מקודם