כיכר השבת

פסח עם השפית

מתכון לפילה מושט אפוי בציפוי אגוזים פריך של מורן פינטו

כלומר, "שניצל של הביוקר" - שכבת האגוזים הנדיבה והפריכה שומרת על הדג עסיסי וטעים, וכל העסק היפה הזה לוקח 10 דקות, אפילו פחות. לא תכינו? ברור שכן (מתכונים לפסח, אוכל)

6
מורן פינטו | כיכר השבת | י"ג בניסן | 09.04.17
פילה מושט בציפוי קריספי (צילום: הני הרשלר)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 6 פילטים של מושט
  • 1 כוס אגוזי מלך / שקדים, טחונים
  • 1 כף גרידת לימון
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנת פילה מושט אפוי בציפוי אגוזים:

1. בעזרת טפיחות קלות עם נייר סופג, מייבשים את הדגים, ומסדרים אותם בתבנית פיירקס מרופדת בנייר אפייה.

2. מתבלים את הדגים במלח ופלפל שחור גרוס, ומגרדים מעל קליפת לימון.

3. מצפים את החלק העליון של כל דג בשכבה נדיבה של אגוזי מלך / שקדים טחונים.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות, עד שהציפוי הופך לפריך.

>> מתכון לתבשיל בשר ראש ותפוחי אדמה

>> מתכון לפילה נסיכת הנילוס ברוטב אדום של מורן פינטו

>> מתכון לגלילות דג סול במילוי ירקות אפויים ברוטב לימון

>> למגוון מתכונים נוספים כשרים לפסח

תוכן שאסור לפספס
6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
4
ממש מקסים וטעים תודה למורן האלופה
שיר10.04.17
3
חג כשר ושמח!!!
מלי09.04.17
אלופהההההה... יוצא סוף הדרךךךךך.תודוש (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
תהילה10.04.17
2
ניסיתי! זה פשוט מושלם!!!!!!!!!
רוני בת ציון04.12.17

הצגת כל התגובות

1
תודה על המתכונים.. אפשר להכין את הדבר המגרה הזה בלי תנור?
113.04.17
יותר זמן מתנור.
מאיה27.03.18
אולי גם יעניין אותך
מנות עיקריות לפסח
ש

אחרי הקבב המושלם הזה לא תכינו אף קבב אחר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

פסח תשפ"ב

יאפצ'ק: שכבות של קוגל תפוחי אדמה ובשר נימוח

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

פסח - התחלנו

כך תכינו שניצל עוף עסיסי, פריך וכשר לפסח

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

פסח - התחלנו

תבשיל ריאות עשיר ומיוחד של סבתא אסתר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

פסח תשפ"א 2021

בין הדגים לבשר: רולדת עוף עטופה בפסטרמה

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 01.04.21
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

פסח תשפ"א 2021

עיקרית חגיגית: צלי כתף ברוטב פטריות ויין

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 31.03.21

פסח תשפ"א 2021

קלופס עם הפתעה: רולדת בשר וביצים שלמות

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 31.03.21

פסח תשפ"א 2021

למביני עניין: פלאנק סטייק ורוטב צ'ימיצ'ורי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.03.21

מה אוכלים היום?

ארוחת חול המועד מושלמת: פיצה מצה בריי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.03.21
ש

בעלי עסקים?

כך תזהו חשבונית פיקטיבית • מסייעים למניעת פשיעה וטרור 

כיכר בשיתוף רשות המיסים | מקודם

מה אוכלים היום?

המנה הזו תגרום לכם להרגיש בתאילנד. באחריות

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 30.03.21

פסח תשפ"א 2021

מורן פינטו עם שוק טלה חגיגי לליל הסדר

מורן פינטו | 25.03.21

מה אוכלים היום?

מוקפץ עוף אסייתי בגרסת פסח טעימה במיוחד

מורן פינטו | 13.04.20

כשר לפסח

ארוחה לכל המשפחה: פריטטה משובחת

מורן פינטו | 13.04.20
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

פסח כשר וטעים

כמה פשוט, ככה מרשים: פרגיות ממולאות בבשר

אושרית אברג'יל | 18.04.19

פסח כשר וטעים

עיקרית קלאסית לחג: צלי כתף ביין ופטריות

אושרית אברג'יל | 17.04.19

פסח - עיקריות

פרגיות ברוטב צ'ילי ובצלצלים של אושרית אברג'יל

אושרית אברג'יל | 17.04.19

מתכונים לפסח

ממולאים עסיסיים לחג: עוף וסלק במילוי בשר

מורן פינטו | 16.04.17
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

פסח עם השפית

צפו: תבשיל בשר ראש חגיגי של מורן פינטו

מורן פינטו | 09.04.17

ספיישל פסח

צפו: קניידלך אווריריים ומהירי הכנה לפסח

כיכר אוכל | 06.04.17