כיכר השבת

גונב את ההצגה: מתכון לעוף בטנזיה של אושרית אברג'יל

לאלו מביניכם שטרם הספיקו להכיר: טנזיה הוא מאכל המזוהה עם המטבח המרוקאי המורכב בעיקרו מפירות יבשים, אגוזים ואורז, בשלל גרסאות ואין כמו שילוב של עוף מלוח עם רוטב מתקתק. חלום (אוכל)

1
אושרית אברג'יל | כיכר השבת | ט' בסיון | 12.06.19
גונב את ההצגה: מתכון לעוף בטנזיה של אושרית אברג'יל
(צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)

רכיבים

  • 8 שוקיים (או 4 כרעיים)
  • 4 בצלים גדולים חתוכים ל-2 ופרוסים דק
  • 2 כפות סוכר
  • כוס משמשים מיובשים
  • כוס שזיפים ללא גרעינים
  • 1/2 כוס צימוקים כהים
  • 1 מקל קינמון
  • 2 כוסות מים
  • 3 כפות סילאן
  • 1 כף גדושה פפריקה מרוקאית
  • 1 כפית פלפל שחור ומלח

אופן ההכנה:

1. מחממים סיר שמתאים גם לתנור, מאדים את הבצלים וכשהנוזלים מצטמצמים מוסיפים 1/4 כוס מים.

2. חוזרים על הפעולה הזו פעמיים.

3. כשהבצל בצבע שחום, מוסיפים שמן וסוכר ומערבבים עד לקבלת צבע כהה.

4. מוסיפים את הפירות היבשים ומטגנים 5 דקות, מוסיפים עוף, סילאן ותבלינים ומטגנים את העוף מכל הכיוונים.

5. יוצקים מים, מבשלים על להבה גבוהה במשך 5 דקות, מנמיכים ומבשלים כשעה וחצי.

6. פותחים את הסיר, מזלפים סילאן ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. ממשיכים את הבישול כשהסיר פתוח עוד כ-15-20 דקות, עד שהעוף מתקרמל. לשים לב שכשמכניסים את העוף לתנור, נשארו בו נוזלים.

8. אם תרצו לעדן מתיקות, תוכלו להוסיף כפית תבלין צ'ילי.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
הכנתי את זה לשבת לא נשאר כלום ואצלי מפונקים באוכל וטעמים. תודה תמשיכי לשלוח מתכונים מפנקים ומדויקים
מושלללללם! 30.12.20
אולי גם יעניין אותך
מבשלים לשבת

מטבח כיכר: אבי לוי מארח את רמי לוי

כיכר השבת | 25.03.16

טעמים של שבת

מטבח כיכר: אבי לוי מארח את ישי ריבו

כיכר השבת | 18.03.16

התכנית השבועית

מטבח כיכר: אבי לוי ומשה אבוטובול מבשלים

כיכר השבת | 11.03.16

התוכנית השבועית

צפו: אהרון רזאל מתארח במטבח כיכר השבת

כיכר השבת | 04.03.16

מטבח כיכר: אבי לוי ויהודה אבו מבשלים

כיכר השבת | 19.02.16
ש

מרגש • צפו בראיון

התפילין של הזולת: סיפורים מרגשים מפרויקט החיבור בין יהודים

אסף מגידו | מקודם

לכבוד שבת

צפו: אבי לוי וניר קפטן במטבח כיכר השבת

כיכר אוכל | 12.02.16

צפו: אבי לוי ואלי ביר במטבח כיכר השבת

כיכר השבת | 05.02.16

מטעמים לשבת

צפו: אבי לוי ואיציק סודרי במטבח כיכר השבת

כיכר השבת | 29.01.16

אל תחמיצו

מהשבוע: מבשלים בכיכר עם אבי לוי

כיכר השבת | 22.01.16
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם