כיכר השבת

והשתיה כדת • ספיישל פורים

תכנית היין של כיכר: טעימות, הסברים וסטייל

אוטוטו פורים וריח היין המשכר ימלא את רחובות קריה. אך שניה לפני שאתם נגשים לחנות היין כיכר הכינה לכם בשיתוף 'קידוש' סקירה מקיפה עם לייב טעימות והסברים באולפן (יין)

6
כיכר בשיתוף 'קידוש' | כיכר השבת | י"ב באדר | 24.02.21
יינן יקב הבוטיק, איש היין הירושלמי וארי גוטהולף מאתר 'קידוש' בתכנית המרתקת (צילום: מולי הרשקוביץ)

חג הפורים כבר פה מעבר לפינה ואין זמן מתאים יותר לבחון את עולם היין לעומק ולהבין סופסוף מה הוא התחום הגבוה הז שרובנו נרתעים ממנו?

בתכנית התארחו יינן יקב הבוטיק "לה פורה בלאנש" ברונו דרמון ואיש היין הירושלמי שנבחר ל'סומלייה העשור של ישראל' ומשמש כמנהל תחום היין במלונות ממילא ומצודת דוד - אפי כוץ.

בתכנית הם הסבירו לצופים מה הוא תפקידו של היינן ומה נכנס תחת הגדרת התפקיד של הסומליה.

בעידן שבו המילה בוטיק נפוצה כמעט כמו המילה בחירות, מה באמת נכנס בהגדרה של יקב בוטיק, מה הן היתרונות של יקב בוטיק מול יקב מסחרי ומהי ההגדרה האמיתית שבה יקב יכול להיקרא בוטיק?

מה ההבדל בין יקב בוטיק ליין בוטיק ובין יקב בוטיק ליקב מסחרי?

כמה חשוב מבחינה עסקית להיות יינן ביקב ששם את היינן ואת היין בפרונט לעומת יקב גדול ששם המנכ"ל והכלכלה בפרונט?

לאחר מכן ניגשו המקצוענים אל עמדת טעימות היין ולימדו את הצופים:

כמה חשובים חמשת החושים בעת טעימת היין?

מה הוא החוש השישי המסתורי המופיע בעת טעימת היין?

מה מגדיר יין כיבש או מתוק? ומה זה תכלס "עפיצות"?

ולסיום איך מתאימים יין לאוכל?

התכנית הינה בשיתוף אתר 'קידוש' המביא את חוויית יקבי הבוטיק למסך הביתי, האתר הגביל את עצמו ליקבים שמייצרים עד 100K יינות בשנה ורק הם זוכים להציג בו את מרכולתם, וכמובן היקבים הם רק ישראלים, רק כשרים ורק קטנים.

רוצים להיתרשם ולחוות חווית קניה שלא הכרתם? כנסו>>

או כתבו ישירות לוואצאפ >>

תוכן שאסור לפספס
6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
5
שאפו ענק, המון הצלחה
ללא שם24.02.21
4
וואו, אחלה תוכנית! תעשו את זה קבוע פעם בשבוע.
אוריאל24.02.21
3
התכנית נחמדה למרות שהיא לא מאוד מעמיקה (אבל תכל'ס לכך היא נועדה...) ברכת הטוב והמטיב שנאמרה שם היא לבטלה למהדרין מן המהדרין. לא התקיים שם אף תנאי הלכתי שמצריך לברך אותה. האמת, אם מדברים על יין יהודי ולא סתם להנאת הגוף כמו שמקובל בעולם, כדאי וראוי בנוסף לקידום תרבות היין בציבור החרדי, להשקיע גם בקידו
ברכה לבטלה24.02.21
לא הבנתי על איזה תנאים מדובר אבל אם יין שני יותר אדום אפשר לברך במיוחד שיש פה יותר מאדם אחד. כך משמה מ מ"ב ס. קע"ה סק. ב,ג
צופה26.02.21

הצגת כל התגובות

2
איזה שפם!!! מעניין ממש
מירי24.02.21
1
לא מכירה את המגיש אבל זה אחד המגישים המקצועיים והאינטלגנטים שיש בכיכר ידע לכוון להוציא מוקשים בחוכמה.תוכנית מצויינת מחכים ומכובד
ללא שם09.03.21
אולי גם יעניין אותך
קידוש

התאמת יין לאוכל - חמיצות צריכה חמיצות

ארי גוטהולף | 26.08.21

עונה שניה לתכנית היין

אחד הטעמים המאתגרים באוכל – המרירות

ארי גוטהולף | 19.08.21

פרק נוסף בסדרה

הסוד של אנשי היין: איך להינות באמת מהאוכל

ארי גוטהולף | 12.08.21

המושג השבועי

מושגי עולם היין: אחת ולתמיד, מה זה 'יבש'?

ארי גוטהלף | 17.06.21

המושג השבועי

מה הקשר בין יין לאדמה? - "מינרליות"

ארי גוטלהוף | 10.06.21
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

פרק שלישי בסדרה

מושגי יסוד מעולם היין: והשבוע מה זה 'שמרים'?

ארי גוטהלף | 03.06.21

תכנית ראשונה בסדרה

מושגי יסוד מעולם היין: והשבוע מה זה 'גוף היין'?

ארי גוטהלף | 13.05.21

תכנית שניה בסדרה

יין כתום • הסוד שמקורו בערבות גאורגיה

ארי גוטהלף | 12.05.21