כיכר השבת

תכנית ראשונה בסדרה

מושגי יסוד מעולם היין: והשבוע מה זה 'גוף היין'?

כמעט בכל תווית או טעימת יין ניתן לראות את היין מתואר ב"גוף" אך לא תמיד אנחנו מבינים מה הוא? תכנית חדשה בשיתוף אתר 'קידוש' תעשה לנו סדר בעולם היין (מעניין)

4
ארי גוטהלף | כיכר השבת | ב' בסיון | 13.05.21
תכנית חדשה מבית כיכר בשיתוף אתר 'קידוש' (צילום: כיכר השבת )

גוף מלא בינוני או קל אך לא תמיד אנחנו מבינים מה הוא הגוף ביין אז מה זה הגוף הזה שתמיד מדברים עלו ואיך ניתן להרגיש אותו?

גוף היין הוא תחושת הנפח של היין בפה שמושפע מהמרכיבים המרכזיים של היין טאנין, חמיצות מתיקות בשלות ורמת האלכוהול שביין. יינות עם חמיצות גבוהה אבל טאנין מתיקות ובשלות נמוכים יחסית יהיו לרוב יינות עם גוף קל ולעומת זאת יינות עם גוף מלא יהיו עם חמיצות נמוכה אבל טאנין מתיקות ובשלות גבוהים יותר.

דמיינו לעצמכם את ההבדל בתחושת הנפח על הלשון של מים לעומת שמן זית או של חלב רגיל לעומת חלב מופחת שומן למרות שתשתו את אותה הכמות, תרגישו את השמן והחלב השמן כבדים יותר.

לרוב גוף היין אינו מעיד על איכות היין אלא הוא מייצג של אזורי אקלים וזני ענבים שעשויים נכון והוא מסייע בהתאמה של יין לאוכל

המלצת השבוע שלנו הוא בלנד של סירה ומרלו בשם לוויט 2017 מיקב טברנקל, יקב גלילי בסימן המשכן >>

התכנית הינה בשיתוף אתר 'קידוש' המביא את חוויית יקבי הבוטיק למסך הביתי, האתר הגביל את עצמו ליקבים שמייצרים עד 100K יינות בשנה ורק הם זוכים להציג בו את מרכולתם, וכמובן היקבים הם רק ישראלים, רק כשרים ורק קטנים.

רוצים להיתרשם ולחוות חווית קניה שלא הכרתם? כנסו>>

או כתבו ישירות לוואצאפ >>

ארי גוטהלף הוא בעלים ומנהל תחום היין בחנות האינטרנטית קידוש המתמחה ביינות בוטיק ישראליים

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
קשור לשוקי סלומון?
תהילה16.05.21
2
כל היום תאוות
ראובן13.05.21
חחח תתעורר אחי על החיים שלך כולה יין היהדות מחשיבה מאד יין.. העולם שופע תענוגות, כל אחד יקח עד להיכן שהוא ירצה, אבל הן קיימות
בועז23.05.21
1
הוא חב"דניק?
ע19.05.21
אולי גם יעניין אותך
קידוש

התאמת יין לאוכל - חמיצות צריכה חמיצות

ארי גוטהולף | 26.08.21

עונה שניה לתכנית היין

אחד הטעמים המאתגרים באוכל – המרירות

ארי גוטהולף | 19.08.21

פרק נוסף בסדרה

הסוד של אנשי היין: איך להינות באמת מהאוכל

ארי גוטהולף | 12.08.21

המושג השבועי

מושגי עולם היין: אחת ולתמיד, מה זה 'יבש'?

ארי גוטהלף | 17.06.21

המושג השבועי

מה הקשר בין יין לאדמה? - "מינרליות"

ארי גוטלהוף | 10.06.21
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

פרק שלישי בסדרה

מושגי יסוד מעולם היין: והשבוע מה זה 'שמרים'?

ארי גוטהלף | 03.06.21

תכנית שניה בסדרה

יין כתום • הסוד שמקורו בערבות גאורגיה

ארי גוטהלף | 12.05.21

והשתיה כדת • ספיישל פורים

תכנית היין של כיכר: טעימות, הסברים וסטייל

כיכר בשיתוף 'קידוש' | 24.02.21