כיכר השבת

פרק נוסף בסדרה

הסוד של אנשי היין: איך להינות באמת מהאוכל

התאמת יין לאוכל הינו אחד הסודות של אנשי היין בעיקר על מנת להעצים את החוויה של האוכל • פרק נוסף בתכנית היין בשיתוף אתר 'קידוש' חושף את הסוד המקצועי הזה (מעניין)

5
ארי גוטהולף | כיכר השבת | ד' באלול | 12.08.21
(צילום: לייבלה ון פראך)

חכם סיני זקן שאל פעם מהו הביס הכי טעים באוכל? והתשובה החד משמעית לשאלה הזו היא - הביס הראשון.

אז איך גורמים לכך שכל ביס יהיה כמו הביס הראשון? התשובה היא איזון ואיתחול ומה יכול להיות טוב יותר מלעשות זאת עם יין?

הדוגמא הברורה ביותר לכך תגיע מההתאמה של אוכל שומני ליין עפיץ ומלא, יינות אדומים תוססים עם הקליפות שלהם ולרוב מתיישנים בחביות עץ מה שמגביר את רמת הטאנינים שיש ביין וזה מוביל לעפיצות גבוהה.

כן כן אותה מילה השמורה למתנשאי היין ולמבינים בלבד...

העפיצות היא תחושת היובש שאנו מרגישים בעיקר בחלק הקדמי של הפה, מאחורי השפתיים.

לעיתים יובש זה יכול להיות גס ולא נעים אך מה אם נתאים אותו לאוכל הנכון?

אם ניקח חתיכת בשר עם שומן או גבינה בעלת אחוזי שומן גבוהים נרגיש מיד את חלל הפה מתמלא בשומניות ועונג.

לגימה מיין בעל עפיצות גבוהה תאזן לנו את תחושות הטעם בפה ותתן לנו את האפשרות להינות שוב באותה מידה מהביס הבא כאילו הוא הביס הראשון

המלצת השבוע שלי היא מצודה שיראז רזיאל >>

תכנית היין הינה בשיתוף אתר 'קידוש' המביא את חוויית יקבי הבוטיק למסך הביתי, האתר הגביל את עצמו ליקבים שמייצרים עד 100K יינות בשנה ורק הם זוכים להציג בו את מרכולתם, וכמובן היקבים הם רק ישראלים, רק כשרים ורק קטנים.

רוצים להיתרשם ולחוות חווית קניה שלא הכרתם? כנסו>>

או כתבו ישירות לוואצאפ >>

תוכן שאסור לפספס
5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
ארי אתה תותח
ארי המלך12.08.21
2
תאוות העולם. כאילו שזו המטרה שבשביל באנו לעולם..בושה.הסתרה שבתוך ההסתרה כפשוטו
ללא שם12.08.21
אתה טועה. הרי יש מצווה להכין לשבת וימים טובים " מאכלים שמנים וממתקים ( (משקאות מתוקים )". כלשון הפוסקים. מה הטעם להכין אוכל טעים ולא להנות ממנו ? ואם נהנים יותר יותר מכל ביס אז אפשר לאכול פחות ( הרי לא אוכלים את האוכל הזה בגלל שהוא מזין. רק פירות וירקות אוכלים בשביל הבריאות). והרווחנו בריאות. הרי י
זאב17.08.21
נכון מאוד רוצים למצוץ את העולם הזה עד כלה עפיצות שומניות עונג זה מה שנקרא תאוות האכילה
יפה13.08.21
1
איפה הפאות שלך?
איפה הפאות שלך?13.08.21
אולי גם יעניין אותך
קידוש

התאמת יין לאוכל - חמיצות צריכה חמיצות

ארי גוטהולף | 26.08.21

עונה שניה לתכנית היין

אחד הטעמים המאתגרים באוכל – המרירות

ארי גוטהולף | 19.08.21

המושג השבועי

מושגי עולם היין: אחת ולתמיד, מה זה 'יבש'?

ארי גוטהלף | 17.06.21

המושג השבועי

מה הקשר בין יין לאדמה? - "מינרליות"

ארי גוטלהוף | 10.06.21

פרק שלישי בסדרה

מושגי יסוד מעולם היין: והשבוע מה זה 'שמרים'?

ארי גוטהלף | 03.06.21
ש

הזדמנות להשפעה ולהובלת שינוי

להשפיע: תוכנית הצוערים לשלטון המקומי מגייסת מועמדים

כיכר בשיתוף עתודות לישראל | מקודם

תכנית ראשונה בסדרה

מושגי יסוד מעולם היין: והשבוע מה זה 'גוף היין'?

ארי גוטהלף | 13.05.21

תכנית שניה בסדרה

יין כתום • הסוד שמקורו בערבות גאורגיה

ארי גוטהלף | 12.05.21

והשתיה כדת • ספיישל פורים

תכנית היין של כיכר: טעימות, הסברים וסטייל

כיכר בשיתוף 'קידוש' | 24.02.21