
ארגון פרו-פלסטיני שניסה לקיים משט ממלטה לעזה, טוען כי הממשלה מסרבת לסייע לספינה שהותקפה ביום שישי על ידי כטבמי"ם, ככל הנראה ישראלים (לפי פרסומים זרים).
ממשלת מלטה האנטי-ישראלית, משם יצאה הספינה, דוחה את ההאשמות נגדה, וטוענת כי אנשי הצוות הם שסירבו לשיתוף פעולה.
על פי "קואליציית משט החירות", גוף בינלאומי התומך בפלסטינים, הספינה "קונשנס" נפגעה פעמיים מכטבמי"ם ישראלים ב-2 במאי לפנות בוקר, בעת ששהתה מחוץ למים הטריטוריאליים של מלטה.
לטענת הארגון, נגרם נזק לחלקה הקדמי של הספינה, וארבעה מנוסעיה נפצעו באורח קל. יצוין כי מדובר בהודעה ראשונה שבה דווח על נפגעים. כאמור, ישראל לא לקחה אחריות על התקיפה שהתרחשה בלב אירופה.
לפי הדיווחים, הספינה הייתה אמורה לאסוף כ-30 "פעילים" מ-13 מדינות ולהפליג לרצועת עזה בניסיון להעביר אספקת מזון ותרופות – למרות הסגר הביטחוני שמטילה ישראל על הרצועה. העברת סיוע לרצועת עזה נעשית בשגרה דרך מנגנונים מתואמים, אך פעילי המשט בחרו בניסיון חד-צדדי לעקוף את מנגנוני הבדיקה והביטחון, דבר שמעורר חשש לא רק בישראל אלא גם במדינות האזור.
ממשלת מלטה, שנחשבת לפרו-פלסטינית ומדגישה את "מחויבותה לסיוע הומניטרי לעזה", כולל קליטת ילדים פצועים מהרצועה לצורך טיפול רפואי, טוענת כי הציעה סיוע לספינה עם היוודע דבר התקיפה, ואף שלחה גוררת לסיוע בכיבוי השריפה. עם זאת, לדבריה, רב החובל סירב לאפשר כניסת סוקר ונציגי משטרה כדי לוודא את תוכן המטען.
ראש ממשלת מלטה רוברט אבלה הדגיש כי המדינה מוכנה לאפשר תיקון הספינה והמשך המסע – אם יתברר כי המטען שעל סיפונה הוא הומניטרי בלבד. במקביל, הרשויות פעלו למנוע מעבר פעילים אל הספינה מחשש להסלמה, והבהירו כי כל פעולה כזו מחייבת אישורים ובקרה ביטחונית.
בין אם יקבלו אישורים להמשך ההפלגה ובין אם לאו, סביר להניח שישראל תנקוט בכל דרך אפשרית כדי למנוע את הגעת המשט לעזה.
האירוע הנוכחי מזכיר את המשט הטורקי לעזה בשנת 2010, שבו נהרגו תשעה מחבלים לאחר עימות עם לוחמי שייטת 13 של צה"ל.