כוחות חטיבת 'אגרוף הברזל' וחטיבת 'הנגב' זיהו מחבלים שחצו את הקו הצהוב והתקרבו לכוחות • הלוחמים חיסלו את המחבלים במטרה להסיר את האיום המיידי | הפעילות המבצעית נמשכת (צבא וביטחון)
במקביל לדיווח היום לפיו ארצות הברית תשלח אלפי חיילים נוספים לאזור בימים הקרובים, כדי להאיץ באיראן להגיע לעסקה, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אמר בריאיון כי "אני חושב שהמלחמה עם איראן יכולה להסתיים בקרוב מאוד" | לדבריו, "אנחנו נוכל להרוס את כל הגשרים שלהם, ואת כל מפעלי החשמל שלהם, תוך שעה אחת" (בעולם)
הקרן לאזרחי ישראל רשמה תשואה יוצאת דופן של 18.4% בשנת 2025 • נכסי הקרן הגיעו ל-2.8 מיליארד דולר והיא העבירה 51.7 מיליון דולר לתקציב המדינה | סמוטריץ': 'אנחנו לא מתפתים לפתרונות של כאן ועכשיו' (כלכלה)
טעות רשלנית של אנשי סייבר רוסים חשפה מתקפת ריגול של מוסקבה נגד עשרות תובעים באוקראינה | "הם פשוט עשו טעות מבצעית ענקית", תיארו אנשי הסייבר המערביים שחשפו את הרשת (בעולם)
בזמן ששיחות ה"שלום" בין ישראל ללבנון התנהלו בוושינגטון, תומכי ארגון הטרור מנהלים קמפיין אגרסיבי נגד השיחות והאשמת ראשי המדינה בבגידה ועוד | בכיר בחיזבאללה: "המחזה הזו מכאיב ופגע ברגשות לבנונים וערבים רבים, לא ניתן לתאר אותו כמחזה דוחה, במיוחד כשאנחנו צופים בו בעודנו נהרגים" (העולם הערבי)
19 מדינות פרסמו הודעת תמיכה בשיחות המשא ומתן שהחלו בין ישראל ללבנון | המדינות - כולל צרפת, בריטניה וספרד גינו את התקיפות של חיזבאללה ובמקביל גם תקיפה ישראלית בלבנון שהביאה למותם של מאות | ההצהרה המלאה (מדיני)
שר החוץ גדעון סער נשא דברים חריפים בטקס יום השואה במשרד החוץ • 'העולם ניצב מול משטר רשע: הרפובליקה האסלאמית של איראן' • הטקס הוקדש לזכרם של דיפלומטים חסידי אומות העולם | למעלה מ-50 שגרירים השתתפו (בעולם)
נשיא המדינה יצחק הרצוג יעניק לנשיא ארגנטינה חאבייר מיליי בביקורו בישראל את ״עיטור הנשיא״ - העיטור האזרחי הגבוה ביותר, כהוקרה על פועלו למען מדינת ישראל | "הנשיא מיליי מייצג מנהיגות נועזת ומוביל מדיניות ברורה וחד משמעית לצידה של מדינת ישראל, כציוני נלהב, באש ובמים" (מדיני)
ראש הממשלה בנימין נתניהו בישיבת הממשלה כי "הלחימה נמשכת כל הזמן. אנחנו תומכים בעמדה התקיפה של הנשיא טראמפ להטיל מצור ימי על איראן" | לדבריו, "אנחנו מתואמים עם ארה"ב כל הזמן - שוחחתי אתמול עם סגן הנשיא ג'יי-די. ואנס שהבהיר שהנושא המרכזי הוא הוצאת כל החומר המועשר ולהבטיח שאין יותר העשרה" (מדיני)
לראשונה מזה 125 שנות קיום הצבא האוסטרלי, אישה היא זו שתעמוד בראש המערכת הצבאית של המדינה | הממשלה הליברלית הודיעה היום על מינויה של סוזן קויל לעמוד בראש צבא אוסטרליה (חדשות)
תופעת טבע מרהיבה נצפתה בארה"ב כאשר ענן גשם קטן נראה מתקדם לאטו במעלה רחוב, בעודו מוריד כמות נכבדה של גשם בצד אחד - הצד השני נותר יבש עד להגעת הענן | צפו (חדשות)
דובר הוועדה לביטחון לאומי ומדיניות חוץ של הפרלמנט האיראני איבראהים רזאי התייחס לאיומיו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ להטיל מצור על מצר הורמוז | הוא אמר כי הדברים הם "יותר הטעיה ממציאות", והוסיף: "אם טראמפ יישם את הסגר שלו - זה ייחשב ללחימה ואנחנו נגיב" (בעולם)
חברת הפרלמנט היהודייה המייצגת את יהודי צרפת בישראל נלחמת על חוק שירחיב את הגדרת האנטישמיות גם לקריאות להשמדת ישראל | כצפוי, מפלגתה - זו של מקרון, מתנגדת בעוצמה (חדשות)
בתי החולים רמב"ם, בני ציון וכרמל מבצעים מעבר מדורג מפעילות תת-קרקעית לפעילות רגילה • המשרד יוציא הנחיות להרחבת פעילות בכל בתי החולים | עדכון ממשרד הבריאות (חדשות בריאות)
אלחנן יצחק, בן 24 מבני ברק, נעלם הבוקר ברחוב בית יוסף • המשטרה פרסמה תיאור מפורט ומבקשת מכל מי שראה אותו לפנות למוקד 100 | כל פרט יכול לעזור (חדשות חרדים)
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הטיל דד-ליין לחברות נאט"ו, ברקע הסירוב של המדינות לסייע לארה"ב במלחמה עם איראן | במקביל, נשיא צרפת אמר כי הוא מוכן לסייע צבאית במצרי הורמוז - אבל רק אחרי שלא יזדקקו להם יותר (חדשות)
בעקבות הפסקת האש, משרד התחבורה הודיע על פתיחה מחודשת של נתב"ג לטיסות בינלאומיות. חברות התעופה הזרות עודכנו על החזרה לשגרה, כשביום ראשון יצטרף גם נמל התעופה רמון לפעילות מלאה • חיפה תיבחן לקראת סוף השבוע | החזרה המדורגת (תעופה)