כיכר השבת

מתכון לקובה - מהיר קל ומשובח

קובה: המאכל העיראקי האהוב כל-כך המשלב סולת, תערובת בשר וירקות חריפים עולה על שולחנם של משפחות רבות ביום שישי ויש לכם קובה. טעים

8
צ´ יעקובסון | כיכר השבת | ח' בסיון | 21.05.10
קובות
קובות (ויקיפדיה)

קובה, המאכל העיראקי האהוב כל-כך המשלב סולת, תערובת בשר וירקות חריפים עולה על שולחנם של משפחות רבות ביום שישי. טעים.

מכינים בצק לקובה: 1/2 ק"ג סולת, מעט מלח, מעט שמן, ומים שיכסו את הסולת ויגיעו למרקם בצקי ואפילו מעט דביק ולא יותר! נותנים לבצק לנוח.

מכינים את תערובת הבשר לקציצות:

1/2 ק"ג בשר טחון

הרבה נענע קצוצה - לבחירה

מעט מלח

כפית בהרט לבחירה

אפשר להוסיף בצל קצוץ לבשר טחון. אני העדפתי שלא.

כך תכינו קובה טעים:

אני לוקחת חתיכת בצק, מכדררת לכדור, משטחת על כף היד, שמה את הקציצה [רצוי להכין את כל הקציצות מראש], וסוגרת את כל הקצוות.

כדאי לעבוד עם קערת מים ליד להרטיב מדי פעם את כפות הידיים. אח"כ מגלגלת לעיגול ומשטח לעיגול פחוס. רצוי להכין מראש את כל הקובות ואח"כ להכניס לסיר.

מכינים את מרק הדלעת:

חותכים את הדלעת לקוביות די גדולות, מאדים בסיר רחב ושטוח עם מעט שמן והרבה הרבה הרבה שיני שום קלופות.

לאחר מספר דקות (לא לחרוך את השום שלא יצא מר) מוסיפים מים, ותבלינים:

פפריקה מתוקה, מעט כורכום, פלפל, מלח, ורסק עגבניות.

המים צריכים לכסות את הדלעת.

לתבשיל סמיך: להוסיף עוד מעט מים,

למרק: להוסיף מים עד כדי כפול מגובה הדלעת.

וכעת מוסיפים חצי צרור נענע.

מבשלים עשר דקות בקירוב.

לאחר מכן מוסיפים את הקובה המוכנים לסיר.

מנמיכים להבה, ומבשלים עוד עשרים דקות.

מוסיפים לקראת סוף הבישול עוד כף רסק עגבניות ומעט סוכר,

מבשלים חמש דקות נוספות ומכבים אש.

כדאי להתאפק ולהמתין לפחות עשר דקות לאחר סיום הבישול עד למזיגה, כדי שכל הטעמים יתמזגו.

עכשיו יש לכם קובה טעים ומשובח, בתאבון.

תוכן שאסור לפספס
8 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
4
הרמב"ם אומר את זה ב יד החזקה, בהלכות דעות, בפרק ד'. לכן, אם אפשר להביא תחליף לשום בבקשה
אברהם הנכבד מאת ה'23.05.10
3
זה בכלל לא מזכיר אפילו קובה תמונה שלא מעוררת תאבון בכלל לתשומת לבכם יש תמונות הרבה יותר שייכות ומעוררות חשק להכין אז;;;;;;;;;;;;;
סיגלית 23.05.10
2
מה שבתמונה זה קובה אחר זה קובה נבולסיה או איך שתיקראו לזה שעשוי מבורגול ובשר בלבד ואילו מה שבתפריט שלכם שמו הוא "מרק קובה " יש אדום שעשוע מעגבניות ויש מסלק יש גם צהוב .זה העירקי . יש בו קובות עגולים ויש שעושים אותם שטוחים בעיקר בצהוב. ויש את מרק הקובה "החלבי " עים קובות קטנים כשה
שולה הטבחית21.05.10
סחטיין על ההערה!!!!!
אלעד28.05.10

הצגת כל התגובות

1
האוכל של עדות המזרח הכי טעים שיש,הכי מושקע ומיוחד,שהתארחתי אצל חברים ספרדים מהישיבה היו מפוצצים אותי בסוגים של אוכל שונים וטעימים חבל"ז, גם הסלטים שלהם סוףףף
אשכנזי אחד21.05.10
שלנו. ממש עשו הרשע.בושה.
יהודי21.05.10
פרענק זה לא שם גנאי, זה ספרדי בשפה של היידיש, זה כמו שתגיד ספרדי בשפה הערבית, אין בזה שום קשר לגנאי.
אח23.05.10
כל מי שאומר את זה אומר את זה מזלזול מספיק לשקר!!!!
אלעד28.05.10
אולי גם יעניין אותך
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מרגש • צפו בראיון

התפילין של הזולת: סיפורים מרגשים מפרויקט החיבור בין יהודים

אסף מגידו | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם