כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון ללחמעג'ון: פיתה ביתית עם בשר עסיסי מעל

ארמניה, לבנון, טורקיה, סוריה, ניגריה - חמש מדינות לפחות וכנראה יותר, רבות על הקרדיט למאפה הזה ויש להן סיבה טובה: מורן פינטו עם מתכון ללחמעג'ון שסוגר לכם פינה לארוחה משפחתית מושלמת בקלי קלות. פיתה ביתית רכה עם תערובת בשר טחון עסיסית מעל (מתכונים, אוכל)

2
מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ז בשבט | 09.02.21
לחמעג'ון (לחמה בעג'ין) - מאפה בשר מושלם
לחמעג'ון (לחמה בעג'ין) - מאפה בשר מושלם (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
בשרי

לבצק:

  • 500 גרם קמח, מנופה
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית מלח

לתערובת הבשר:

  • 300 גרם בשר בקר טחון
  • 1/2 בצל סגול, קצוץ דק
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • 1 כף אורגנו
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כפית סומק (לא חובה)
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כף שמן זית

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מניחים את כל מרכיבי הבצק מלבד המלח, ומעבדים יחד במשך דקה. מוסיפים את המלח, לשים הכל יחד במשך 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד ומכסים את הקערה. מניחים להתפחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

2. בקערה גדולה, מערבבים היטב את כל מרכיבי תערובת הבשר.

3. לאחר שהבצק תופח, מחלקים אותו ל-6 חתיכות בגודל שווה (אפשר לחלק ליותר חתיכות, אם רוצים מאפים אישיים יותר). בידיים משומנות, מעצבים כל חתיכה למלבן ארוך או פאי בצק עגול, כמו פיצה אישית.

4. מסדרים את חתיכות הבצק שעיצבנו בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים עליהן בנדיבות מתערובת הבשר.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות, עד שהבצק מקבל גוון זהוב-שחום יפה (אופים בנגלות, בהתאם לגודל הפיתה שעיצבתם).

מגישים מיד, עם זילוף נדיב של טחינה מעל. אפשר להוסיף גם פרוסות של פלפל חריף ופטרוזיליה קצוצה.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
נראה מעולהההה
ללא שם24.02.21
1
לא הבנתי מהם השלבים באפיה קודם אופים את הפיתות לבד? כמה זמן ? ואח'כ את הפיתות עם הבשר? ההוראות לא ברורות מספיק
לא הבנתי 11.02.21
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הכרה בלימודי הסמינר

רוצה ללמוד תואר וחוששת מפגיעה באורח החיים? כנסי >>

כיכר בשיתוף אונ' בר אילן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

פיתוח ישראלי חדשני

כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם