כיכר השבת

מחמם ומנחם

מתכון לגולאש בשר ותפוחי אדמה עשיר בנוסח אירי

תבשיל בשר מחמם ומנחם שמתאים בול לימים האחרונים של החורף שהפציע פתאום לסיבוב נוסף. מתכון לגולאש בשר עמוק, עשיר ונימוח עם תפוחי אדמה, גזר, בצל, אפונה ירוקה ורכיב מפתיע: בירה כהה (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"א באדר ב' | 14.03.22
גולאש בשר ותפוחי אדמה אירי
גולאש בשר ותפוחי אדמה אירי (צילום: Pronina Marina on Shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 600 גרם בשר בקר, חתוך לקוביות
  • 2 גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 400 גרם תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 1/2 כוס אפונה ירוקה קפואה
  • 1 בצל, חתוך לקוביות קטנות
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 בקבוק בירה כהה
  • 1 כוס ציר בשר / ציר ירקות / מים חמים עם כפית אבקת מרק
  • 1 עלה דפנה
  • 2-3 ענפי רוזמרין
  • 1 כף חומץ בן יין אדום
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • קורט שבבי צ'ילי גרוס
  • 1/4 כוס קמח - לקימוח הבשר

אופן ההכנה:

1. מניחים את קוביות הבשר בקערה, מתבלים במלח, יוצקים את החומץ, מפזרים מעל את ענפי הטימין ומעבירים למקרר למשך 4-5 שעות.

2. מערבבים את הקמח עם קורט נדיב של פלפל שחור ומצפים את קוביות הבשר בקמח מכל הצדדים.

3. בסיר עמוק, מחממים את השמן ומטגנים את קוביות הבשר במשך כ-5 דקות עד להזהבה.

4. מוסיפים את הבצל והשום לסיר, מערבבים ומטגנים עד להזהבה. כשהשום נעשה ריחני, מנמיכים לאש קטנה, יוצקים פנימה את בקבוק הבירה ומבשלים במשך 40 דקות.

5. מוסיפים לסיר את את תפוחי האדמה והגזר, יוצקים מעל את ציר הבשר / הירקות או מים חמים עם אבקת מרק - הנוזלים צריכים לכסות לגמרי את תפוחי האדמה. מוסיפים עלה דפנה ושבבי צ'ילי גרוס, לפי הטעם, מתבלים במלח ופלפל שחור, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 40 דקות. 10 דקות לפני סוף הבישול, מוסיפים את האפונה ומערבבים בעדינות.

מגישים מיד, חם, עם לחם טרי וטוב בצד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
איזה גוש בשר מתאים?
חזי17.03.22
אולי גם יעניין אותך
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

השנה יותר מתמיד

ערב זיכרון ייחודי לחללי צה"ל יתקיים בבית שמש

אסף מגידו | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

אביב הגיע ואיתו ההוצאות:

 קבלו הלוואה שתחסוך לכם זמן וכסף עם תנאים מעולים!

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם