כיכר השבת

אתן לא מעשנות אך צורכות ניקוטין, והרבה

החציל הוא ללא ספק המלך של המטבח הישראלי, אבל הוא מסתיר מאחוריו עבר לא קל והווה אפןף בניקוטין. אוהבות חצילים? זה בדיוק עבורכן. כמה עובדות נחוצות לפני שאתן הולכות לבחור את החציל לשבת (מאמע)

4
כיכר השבת | כ"ז בחשוון | 16.11.17
אתן לא מעשנות אך צורכות ניקוטין, והרבה
(צילום: שאטרסטוק)

אנחנו אוהבים אותו בסלט, באפיה ובלעדיו סביח הופכת להיות מנה משעממת. החציל מזמן הפך להיות הבאנקר בכל בית, אז כדאי שנעשה לו קצת כבוד ונדע עליו קצת מעבר למה הצבע והטעם שלו.

א': באנגלית נקרא החציל Eggplant שפירושו "שיח ביצה" והסיבה לכך היא כי כשגילו הבריטים את החציל (בהודו) הוא היה קטן ולבן ודומה בצורתו לביצה. מקור השם בעברית הוא שינוי קל מהשם שלו בערבית "חיצל"

דומה לביצה, לא? (שאטרסטוק)

ב': הדעה הרווחת היא שמקור הירק הזה הוא בהודו, ועובדה זו גורמת לבני המקום להוקיר את הירק הזה והחליטו להעניק לו את התואר של "מלך הירקות" תכל'ס אם תציצו בתפריטים במסעדות בארץ ותראו את כמות המנות בהן הוא מככב תבינו שגם אצלינו הוא מלך

ג': אמנם צבעו של החציל המוכר לנו הוא סגול, אך ניתן למצוא אותו גם בצבעי לבן, ירוק, וסגול - לבן

תאווה גם לעיניים (שאטרסטוק)

ד': מכורים לחציל? כנראה שזה בגלל הניקוטין. החציל הוא הירק עם כמות הניקוטין הגבוהה בטבע, ב9 ק"ג של חציל יש כמות ניקוטין זהה לזו של סיגריה.

ה': טעמו של החציל קשור לכמות הגרעינים החבויים בו, ככל שהוא מכיל יותר גרעינים כך יהיה טעמו מר, בוחרים חציל? הרימו שני חצילים בעלי גודל זהה ובחרו בקל מביניהם.

שאטרסטוק

ו': החציל הוא בכלל לא ירק. עכשיו קראו מההתחלה ובמקום ירק קראו פרי.

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
מטוגנים, עם טחינה, עם מיונז, בתנור, בתחמיץ, במוסקה, ועוד ועוד... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ללא שם16.11.17
1
9 ק"ג של חציל = סיגריה אחת בודדה. זה בעיני הכותב נחשב "הרבה ניקוטין"!!! ??? מי אוכל 9 קילו של חציל? אולי היפופוטם!!! בשביל לקבל ניקוטין של חפיסת סיגריות, צריך לאכול 180 ק"ג של חציל. השתגעתם?
חציל פגוע16.11.17
אולי גם יעניין אותך
אוכל

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

"הזמן קצר והמלאכה מרובה"

לעסוקים: טיפים קולינריים לחיסכון זמן במטבח

טובה אור | 02.01.24

שוחרי בריאות

משתוקקים לעוד סופגניה?- שימו לב מה היא מכילה!

טובה אור | 07.12.23

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

לאפות בכיף!

שבעה טיפים חיוניים להצלחת אפייה לאופים מתחילים

טובה אור | 02.11.23
ש

כללית לטובת לקוחותיה

זקוקים לשירות רפואי? רובוט חיפוש חכם יסייע לכם

כיכר בשיתוף כללית | מקודם

לכבוד שבת

כך קליעת חלות מ-6 רצועות תהפוך לאפשרית •צפו

בעריכת טובה אור | 23.08.23

יפה וטעימה!

עקיצת הדבורה - העוגה החלבית המנצחת

אוראל בראל (בעריכת טובה אור) | 19.07.23

מבשלות בכיכר

קוצר המחמאות: מתכון יוקרתי לסלט עוף חם - קר

כיכר אוכל | 12.07.23

את מבשלת רק כי אין לך ברירה? זה בשבילך

תהילה אלטמן | 26.12.21
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם
ש

הטרנד:

שמחות ואירועים עושים ברשת 'קפה גרג'

כיכר בשיתוף קפה גרג | מקודם
ש

סודות הלישה: לא מצליחים ללוש את הבצק?

kikar.co.il בשיתוף דאבו אנקרסרום | מקודם

רוצה לרדת במשקל? נסי דיאטה של יום אחד

מאמע | 09.04.18

לקראת החג: תפריט כשר למהדרין לפסח בקפה גרג

kikar.co.il בשיתוף קפה גרג | 27.03.18
ש

הרי אתה מקדש!

מאות כבר הוכשרו: קורס מקיף לעריכת חופה וקידושין

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם
ש

לאניני טעם יש מהדרין במסעדת רוזה גם בפסח

kikar.co.il בשיתוף מסעדת רוזה | מקודם
ש

מנה שלישית לילד – חינם בביגה בקניון TLV

kikar.co.il בשיתוף קפה ביגה | מקודם
ש

קבלו את הג'דגטים שאי אפשר בלעדיהם במטבח

kikar.co.il בשיתוף סולתם | מקודם
ש

ההרשמה בעיצומה:

השפית הבאה של סולתם - יש לך את הבישול המנצח?

kikar.co.il בשיתוף סולתם | מקודם
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם
ש

יכנסו לתמיד: כלי המטבח שהגיע הזמן שתכירו

kikar.co.il בשיתוף סולתם | מקודם
ש

קורס בשרים מזורז עם השף אלי מנחם מסעדת רודריגז

kikar.co.il בשיתוף רודריגז | מקודם
ש

מתחתנים? עושים שמח גם במטבח

kikar.co.il בשיתוף סולתם | מקודם