

ימי חול המועד בערים החרדיות הינם ימים עמוסים וגדושים באירועי תוכן ופנאי המיועדים למגוון רחב של קהילות, קהלים ואוכלוסיות מכל העדות והחוגים.
משיחות שקייימנו עם מספר נציגים בכירים נראה כי חלוקת התקציבים להפקת אותם אירועים נעשית בצורה ייעודית ומכוונת לפי קהילות המשויכות באופן פוליטי.
כך למשל בעיר ביתר, חלוקת המשאבים מחולקת ברך כלל לשלושה חלקים ונעשית באופן שהוסכם על ידי חברי הנהלת העיר.
חלק 1 לציבור החסידי המגוון , חלק שני לציבור הליטאי וחלק שלישי לציבור הספרדי ועדות המזרח, כאשר לצורך הפקת האירועים וקבלת התקציבים הוקמו עמותות וארגונים שונים.
שיטת החלוקה הזו מקובלת גם בערים החרדיות הגדולות יותר, כמו מודיעין עילית, אשדוד, בני ברק, בית שמש וירושלים.
ניתן לומר כי הנציגים הבכירים בעיריות פועלים יחד עם ראשי הערים כדי להנגיש עבור ציבור התושבים אירועים מגוונים ומעניינים לאורך שעות היום, אלא שלכיכר השבת נודע כי באופן מצער לא תמיד כל הציבור מצליח ליהנות ולהשתתף באותם אירועי תוכן ותרבות שנקבעו מראש ותוכננו במתנסי"ם, בפארקים, או במתקנים עירוניים אחרים.
תושבת ביתר פנתה לכיכר השבת והתלוננה על כך שלמרות רצונה ליהנות מאירועי תרבות שונים בעיר - שתוכננו עבור כלל הציבור לימי חול המועד היא נתקלת בתופעה מפלה, בה קהילות מסוימות נהנות יותר מאחרות מהמשאבים העירוניים.
לדברי אותה תושבת: את חלק מהכרטיסים למופעי התרבות ניתן להשיג רק באמצעות נציגים פוליטיים מסוימים, לדבריה קיימת תופעת גזענות שמפלה את הציבור הספרדי בעיר באופן שאין לו הסבר הגיוני, בנוסף היא הזכירה שיש מקומות בהם ניתן מענה וסיוע של רווחה רק לתושבים מקהילת חסידיות ולא לספרדים.
מדוברות עיריית ביתר נמסר במענה לפניית כיכר השבת:
ביתר עילית גאה להיות מהערים היחידות בארץ, בה כלל התושבים, לרבות אלה שלא מיוצגים בקואליציה העירונית, מקבלים את המגיע להם בזכות, ולא בחסד
התושבים החסידיים נהנים מאירועי תרבות מותאמים על ידי 'הסיעה החסידית - מיט א ברען'
התושבים הליטאים נהנים מאירועי תרבות מותאמים מטעם 'בתנופה'.
התושבים הספרדיים נהנים מאירועי תרבות מותאמים מטעם 'כותל המזרח'.התושבים המזוהים עם סיעת בני תורה נהנים מאירועי תרבות מותאמים מטעם 'ברוממות'.
זאת, מלבד עשרות רבות של אירועי תרבות לכלל הציבור, מטעם העירייה והמרכז הקהילתי.
כלל אירועי התרבות, לחסידים, לליטאים ולספרדים מתקיימים לעיתים במבני ציבור.
בשל הטענה שמדובר בגזענות ואפליה, נציין בקצרה כי מטעם לשכת רה"ע וארגון 'כותל המזרח' נערכו גם השנה אירועי פסח, לנשים, נערות, אברכים, בחורי ישיבות וילדים.
האירועים מתפרסמים בעיתונות המקומית, בחוברת מיוחדת שהופצה על ידי המרכז הקהילתי ובאתר, ואנו מזמינים את כלל תושבי העיר להמשיך להנות מהפעילויות הרבות המותאמות לכלל הקהילות, לכל המשפחה.
בנוגע ל'מצפן': עיריית ביתר עילית הייתה העירייה הראשונה בארץ שהקימה, לבקשת ובשיתוף רבנים ומחנכים, ארגונים הפועלים לקידום הנוער הספרדי בעיר, מכל הגילאים.
מדובר בארגונים: 'עליה' ו'לבקר בהיכלו' - מלבד הפעילות לנוער מטעם 'כותל המזרח'.
בשנים האחרונות, הקמנו גם במקביל, את 'מצפן' לציבור החסידי ו'תבונה' לציבור הליטאי - שיהיה מענה יעיל לכלל תושבי העיר.