כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לעגבניות ממולאות בסגנון סיציליאני

"סגנון סיציליאני" נשמע לכם ערטילאי מידי? חכו שתטעמו את המנה המוצלחת הזו: מתכון לעגבניות ממולאות באנשובי, פטרוזיליה וזיתים. מנה דרום איטלקית פופולרית וקלה להכנה. אם אתם מסתדרים עם מלח, תוספת אנשובי תתקבל בברכה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | י' בכסלו | 22.11.15
עגבניות ממולאות בסגנון סיציליאני עם אנשובי וזיתים
עגבניות ממולאות בסגנון סיציליאני עם אנשובי וזיתים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 6 עגבניות בינוניות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול
  • 2 שיני שום
  • 4 פילה אנשובי בשמן
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 כפות צלפים קצוצים גס
  • 1/3 כוס זיתים שחורים, מגולענים וקצוצים גס
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • מלח ו פלפל שחור טחון טרי

אופן הכנת עגבניות במילוי אנשובי:

רגע לפני: "סגנון סיציליאני" נשמע לכם ערטילאי מידי? חכו שתטעמו את המנה המוצלחת הזו: מתכון לעגבניות ממולאות באנשובי, פטרוזיליה וזיתים. מנה דרום איטלקית פופולרית וקלה להכנה. אם אתם מסתדרים עם מלח, תוספת אנשובי תתקבל בברכה.

• מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומשמנים תבנית שגדולה מספיק בשביל כל העגבניות.

• קוצצים דק את הבצל וכותשים את השום.

• חותכים את נתחי האנשובי לפיסות קטנות.

• חותכים את השליש העליון של כל עגבנייה, ושומרים בצד. בעזרת כף, גורפים את כל תוך העגבניות, בלי לפגוע בבשר העגבנייה. שומרים בכלי את כל מה שהכילו העגבניות.

• מחממים כף שמן במחבת בינונית, ומטגנים את הבצל במשך 5-8 דקות ומידי פעם מערבבים, עד שהבצל מזהיב ומתרכך. מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים עד שעולה ריח שום, כ-30 שניות.

• מוסיפים למחבת את האנשובי, הפטרוזיליה, הצלפים, הזיתים, פירורי הלחם וכל מה שהיה בתוך העגבניות. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומערבבים יחד כ-2 דקות, עד שהתערובת מתגבשת.

• ממלאים את העגבניות בתערובת במידה שווה, ומסדרים אותן בתבנית האפייה. מברישים את העגבניות בכף שמן הזית שנותרה.

• אופים במשך 20-25 דקות, עד שה"עור" של העגבניות מתחיל להתקמט. הן צריכות להיות רכות, אך לא מושיות.

• מגישים את העגבניות כשהן חמימות או בטמפרטורת החדר.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
ממולאים
ש

אף אחד לא ירגע עד שהסיר הזה לא יחוסל

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בצלים ממולאים נפלאים שכל אחד יכול להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

אוכל של בית

פלפלים ממולאים בשר ואורז ברוטב עגבניות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה אוכלים היום?

ריח של בית: פלפלים ממולאים בבשר ואורז

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 27.10.21

לכבוד שבת

כרוב ממולא בבשר ואורז ברוטב עגבניות

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 18.03.21
ש

ספיישל לחג

אפילקציה חדשה למהדרין: מטיילים חוויתי בירושלים

כיכר בשיתוף הרל"י | מקודם

מה אוכלים היום?

לכבוד הסערה: כך תכינו קובה סלק מושלם

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 16.02.21

מתכונים לשבועות

שבועות - התחלנו: בצלים ממולאים חלומיים

מורן פינטו | 25.05.20

מה נאכל היום?

פלפלים ממולאים בקינואה ושעועית שחורה - בסגנון מקסיקני

כיכר אוכל | 26.11.19

הארוחה החשובה ביום

סירות אבוקדו אפויות עם ביצת עין וסלמון מעושן

כיכר אוכל | 12.11.19
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

מה נאכל היום?

מתכון לקנלוני במילוי עוף ובטטה - ברוטב עגבניות

אושרית אברג'יל | 04.09.19

מה נאכל היום?

מפרום בתוספת בצלצלים

אושרית אברג'יל | 02.09.19

מיוחד לתשעת הימים

בצלים ממולאים בריזוטו וגבינות ברוטב פטריות, ערמונים ויין לבן

אושרית אברג'יל | 05.08.19

מה נאכל היום?

בסיר אחד: קישואים ממולאים וקציצות ברוטב עגבניות

אושרית אברג'יל | 02.07.19
ש

'ווסט פארק' בירושלים

הזדמנות חסרת תקדים למשפרי דיור בפארק מגורי היוקרה החדש

כיכר בשיתוף ווסט פארק | מקודם

סירות חצילים עם גבינות ועשבי תיבול

כיכר השבת | 31.08.14

סירות חצילים במילוי עגבניות וגבינות

כיכר השבת | 28.08.14

סירות קישואים במילוי ירקות מוקפצים

כיכר השבת | 19.08.14

ארוחה ל-2 סועדים

ממולאים עסיסיים כמו של סבתא

כיכר אוכל | 14.06.14
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

ארוחה ל-6 סועדים

ממולאים עסיסיים כמו של סבתא

מורן פינטו | 04.06.14