כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון למפרום טריפוליטאי בתוספת בצלצלים

מפרום הוא מאכל המורכב ממעין קציצות בשר שמתובלות היטב, מטוגנות ונתחבות לתוך שתי פרוסות תפו"א ומעל הכל נשפך רוטב עסיסי המשלים את המנה כולה. בגרסה זו נוספו גם בצלצלים קטנים המעשירים את טעמה אפילו יותר (מתכונים, אוכל)

2
אושרית אברג'יל | כיכר השבת | ב' באלול | 02.09.19
מפרום בתוספת בצלצלים
מפרום בתוספת בצלצלים (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 4 תפו"א גדולים, חתוכים לפרוסות זוגיות (כמו סנדוויץ' שמחובר רק בקצה)

למילוי הבשרי:

  • 200 גרם בשר טחון
  • 4 שיני שום כתושות
  • צרור כוסברה, פטרוזיליה ועלי סלרי קצוצים
  • 1 בצל קצוץ ומטוגן
  • 2 ביצים
  • 1 פרוסת לחם רטובה וקצוצה
  • 1 תפו"א מגורר דק מאד
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית ראס אל חנות
  • 1 כפית תבלין עמבה
  • 1 כפית פפריקה
  • פלפל שחור ומלח

לציפוי:

  • 2 ביצים
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כפית כורכום
  • מעט פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל שחור
  • קמח
  • לפיזור בתבנית: 8 בצלצלי שאלוט / בצלצלים קטנים / בצל חתוך לרבעים

לרוטב:

  • 2 כפות רוטב צ'ילי
  • 1 כף רוטב סויה
  • 3 כפות שמן
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כף גריל עוף
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל עם שמן בנדיבות. מצננים.

2. מכינים את מילוי הבשר: מערבבים בקערה את כל המרכיבים יחדיו. מוסיפים לעיסה את הבצל המטוגן, יחד עם השמן ושוב מערבבים.

3. ממלאים כל זוג פרוסות תפו"א בבשר.

4.מכינים 2 קערות: באחת מניחים את הקמח ובשניה מערבבים את כל שאר מרכיבי הציפוי.

5. טובלים בקמח ומצפים היטב בתערובת הביצה.

6. מטגנים בשמן חצי עמוק מ-2 הצדדים. מניחים על נייר סופג.

7. מניחים בתבנית את הקציצות ומסביב מפזרים את הבצלים.

8. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל מרכיביו יחדיו ושופכים את כולו מעל הקציצות.

9. מכסים ואופים בחום של 200 מעלות, במשך 45 דקות. פותחים ורואים שהרוטב הצטמצם ונהיה סמיך. פותחים לעוד 2 דקות ומוציאים.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
עם התיבול הזה - זה לא מפרום!!
צבי03.09.19
1
אין את השלבים הראשונים של המתכון זה מתחיל בשלב 6
מפרום02.09.19
ממולאים
ש

אף אחד לא ירגע עד שהסיר הזה לא יחוסל

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בצלים ממולאים נפלאים שכל אחד יכול להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

אוכל של בית

פלפלים ממולאים בשר ואורז ברוטב עגבניות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה אוכלים היום?

ריח של בית: פלפלים ממולאים בבשר ואורז

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 27.10.21

לכבוד שבת

כרוב ממולא בבשר ואורז ברוטב עגבניות

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 18.03.21
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

מה אוכלים היום?

לכבוד הסערה: כך תכינו קובה סלק מושלם

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 16.02.21

מתכונים לשבועות

שבועות - התחלנו: בצלים ממולאים חלומיים

מורן פינטו | 25.05.20

מה נאכל היום?

פלפלים ממולאים בקינואה ושעועית שחורה - בסגנון מקסיקני

כיכר אוכל | 26.11.19

הארוחה החשובה ביום

סירות אבוקדו אפויות עם ביצת עין וסלמון מעושן

כיכר אוכל | 12.11.19
ש

ללא הלוואות או גמ"חים!

האפליקציה שתשאיר אתכם בסוף כל חודש עם יתרה בעו"ש

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם

מה נאכל היום?

מתכון לקנלוני במילוי עוף ובטטה - ברוטב עגבניות

אושרית אברג'יל | 04.09.19

מיוחד לתשעת הימים

בצלים ממולאים בריזוטו וגבינות ברוטב פטריות, ערמונים ויין לבן

אושרית אברג'יל | 05.08.19

מה נאכל היום?

בסיר אחד: קישואים ממולאים וקציצות ברוטב עגבניות

אושרית אברג'יל | 02.07.19

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? עגבניות ממולאות בכל טוב

כיכר אוכל | 22.11.15
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

סירות חצילים עם גבינות ועשבי תיבול

כיכר השבת | 31.08.14

סירות חצילים במילוי עגבניות וגבינות

כיכר השבת | 28.08.14

סירות קישואים במילוי ירקות מוקפצים

כיכר השבת | 19.08.14

ארוחה ל-2 סועדים

ממולאים עסיסיים כמו של סבתא

כיכר אוכל | 14.06.14
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

ארוחה ל-6 סועדים

ממולאים עסיסיים כמו של סבתא

מורן פינטו | 04.06.14