כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לפלפלים ממולאים בקינואה ושעועית שחורה - בסגנון מקסיקני

הפלפלים הממולאים הללו עמוסים בחלבון, ירקות ודגנים בריאים - כל מה שאנחנו צריכים שיהיה בארוחת צהריים מאוזנת, לנו ולילדינו. את הפלפלים אופים בתנור ולא בסיר, כפי שאנו רגילים וכך הם מקבלים מרקם קריספי וטעים יותר (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ח בחשוון | 26.11.19
פלפלים ממולאים בקינואה ושעועית שחורה - בסגנון מקסיקני
פלפלים ממולאים בקינואה ושעועית שחורה - בסגנון מקסיקני (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3 כוסות קינואה מבושלת
  • 1 כוס גרעיני תירס
  • 1/2 כוס שעועית שחורה משומרת, מסוננת ושטופה
  • 1/2 כוס עגבניות קצוצות
  • 1/2 כוס גבינת פטה מפוררת
  • 3 כפות עלי כוסברה טריים, קצוצים
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית אבקת בצל
  • 1/2 כפית אבקת צ'ילי / יותר, לפי הטעם
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
  • 6 פלפלים צבעוניים, ללא "ראשים" ותוכן הפנים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה.

2. בקערה גדולה, משלבים את הקינואה, התירס, השעועית, העגבניות, הגבינה, הכוסברה, הכמון, השום, הבצל ואבקת הצ'ילי. מתבלים במלח ופלפל, לפי הטעם.

3. בעזרת כף, ממלאים כל פלפל בתערובת הקינואה. מניחים על התבנית המוכנה ואופים עד שהפלפלים רכים והמלית לוהטת, במשך כ-25-30 דקות. מגישים מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
ממולאים
ש

אף אחד לא ירגע עד שהסיר הזה לא יחוסל

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בצלים ממולאים נפלאים שכל אחד יכול להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

אוכל של בית

פלפלים ממולאים בשר ואורז ברוטב עגבניות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה אוכלים היום?

ריח של בית: פלפלים ממולאים בבשר ואורז

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 27.10.21

לכבוד שבת

כרוב ממולא בבשר ואורז ברוטב עגבניות

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 18.03.21
ש

פיתוח ישראלי חדשני

כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

מה אוכלים היום?

לכבוד הסערה: כך תכינו קובה סלק מושלם

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 16.02.21

מתכונים לשבועות

שבועות - התחלנו: בצלים ממולאים חלומיים

מורן פינטו | 25.05.20

הארוחה החשובה ביום

סירות אבוקדו אפויות עם ביצת עין וסלמון מעושן

כיכר אוכל | 12.11.19

מה נאכל היום?

מתכון לקנלוני במילוי עוף ובטטה - ברוטב עגבניות

אושרית אברג'יל | 04.09.19
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

מה נאכל היום?

מפרום בתוספת בצלצלים

אושרית אברג'יל | 02.09.19

מיוחד לתשעת הימים

בצלים ממולאים בריזוטו וגבינות ברוטב פטריות, ערמונים ויין לבן

אושרית אברג'יל | 05.08.19

מה נאכל היום?

בסיר אחד: קישואים ממולאים וקציצות ברוטב עגבניות

אושרית אברג'יל | 02.07.19

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? עגבניות ממולאות בכל טוב

כיכר אוכל | 22.11.15
ש

משרות נחשקות

סמינר שיוציא אותךְ עם תואר איתו תרויחי כפול

כיכר בשיתוף תכלית | מקודם

סירות חצילים עם גבינות ועשבי תיבול

כיכר השבת | 31.08.14

סירות חצילים במילוי עגבניות וגבינות

כיכר השבת | 28.08.14

סירות קישואים במילוי ירקות מוקפצים

כיכר השבת | 19.08.14

ארוחה ל-2 סועדים

ממולאים עסיסיים כמו של סבתא

כיכר אוכל | 14.06.14
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

ארוחה ל-6 סועדים

ממולאים עסיסיים כמו של סבתא

מורן פינטו | 04.06.14