כיכר השבת

הולך עם הכל

מתכון לרוטב צ'ימיצ'ורי לבשר - אבל לא רק

כמו סחוג או רוטב ויניגרט לרוטב צ'ימיצ'ורי יש אינסוף וריאציות. האגדה מספרת שהוא הגיע מחבל הבסקים בספרד לארגנטינה ומשם הפך לרוטב דרום אמריקאי מובהק שמשודך לבשר צלוי, אך אפשר להשתמש בו לכל מנה בערך (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ה' בתמוז | 27.06.20
רוטב צ'ימיצ'ורי
רוטב צ'ימיצ'ורי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • צרור קטן של פטרוזיליה, קצוצה דק (עם הגבעולים)
  • צרור קטן של כוסברה, קצוצה דק (עם הגבעולים)
  • 1/4 כוס עלי אורגנו טריים, קצוצים דק
  • 1 כף צלפים
  • 1 שאלוט קטן, קצוץ דק
  • 4 שיני שום גדולות, כתושות
  • 1 פלפל צ'ילי קטן, קצוץ דק (לא חובה)
  • 2 כפות חומץ בן יין אדום (ניתן להחליף בכל חומץ אחר)
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2/3 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

לפני שמתחילים:

לצ'ימיצ'ורי אין מתכון מדויק ולמעשה הוא טעים הרבה יותר כשאתם מתאימים אותו לטעם האישי שלכם. הבסיס של הצ'ימיצ'ורי זה שמן זית איכותי, חמיצות קלה מחומץ כלשהו או פרי הדר סחוט, שום או שאלוט קצוצים דק, צ'ילי גרוס או טחון, צלפים, אנשובי (ואז אין להשתמש בו עם בשר) או פשוט...מלח.

באופן מסורתי, הצ'ימיצ'ורי מיוצר בעבודת יד ולא במעבד מזון, כיוון שמעבד מזון יהפוך אותו לממרח ועבודת יד תייצר רוטב שופע, שומני ועסיסי. זה דורש קצת יותר מאמץ, אבל זה בהחלט שווה את זה.

עכשיו אפשר להתחיל:

1.מניחים בערימה אחת את כל עשבי התיבול הקצוצים עם הצלפים וקוצצים שוב יחד בסכין חדה.
2. מעבירים הכל לקערה גדולה, מוסיפים את השאלוט, השום, הצ'ילי, החומץ, מיץ הלימון ושמן הזית ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. מערבבים הכל יחד ומניחים בצד למשך 15 דקות לפחות עד שעה שלמה, כדי שהטעמים יספגו היטב.

שומרים את הצ'ימיצ'ורי בכלי זכוכית אטום במקרר עד 3 ימים.

איך מגישים?

מזלפים את הצ'ימיצ'ורי על כל בשר או עוף שהכנתם על האש, בגריל חשמלי או על הפלנצ'ה - רצוי על סטייקים. אפשר לתבל איתו ירקות צלויים (כמו בטטות או תפוחי אדמה) ובגדול, לתת ליצירתיות שלכם לזרום ולהוסיף אותו לכל מנה שרק תרצו.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
רטבים וממרחים

רוטב ירוק קטיפתי לסלט ובעצם לכל דבר

כיכר אוכל | 12.12.22

מה אוכלים היום?

מרק שהוא גם רוטב מושלם לפסטות שמנמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מושלם

מטבל ירקות וגבינה או הממרח הבא לכריך שלכם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

תוצרת בית

עגבניות מיובשות שהולכות כמעט עם הכל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.04.22

פורים כבר כאן

למשלוח מנות אישי: ריבת תותים מיוחדת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22
ש

זה עובד!

ישראלים רוכשים אתרים וגוזרים "שכר דירה"

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

מנגבים בבית

אוהבים חומוס? כך תכינו בבית ממרח טעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

בריא יותר

כך תכינו בבית ממרח נוטלה מהדרין - פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22

תוצרת בית

כן, זה אפשרי: מיונז טבעוני טעים ללא ביצים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.12.21

מיוחד

ריבת קישואים שהיא כל מה שטוב בחורף

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

תוצרת בית

כך תכינו בעצמכם ממרח נוטלה כשר למהדרין

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.10.21

תוצרת בית

בריאה יותר, טעימה לא פחות: גבינה פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.10.21

סלט לשבת

תראו כמה שזה יפה: חומוס סלק ורוד מהפנט

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.10.21

תוצרת בית

שמנת חמוצה פרווה זה אפשרי ואפילו טעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 27.10.21
ש

טכנולוגיה חסכנית

כך תתחילו את הקיץ עם עו"ש מאוזן- חודש ראשון חינם>>> 

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם

תוצרת בית

סחוג ירוק חריף שכל אחד צריך תמיד במקרר

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 25.10.21

תוצרת בית

צ'אטני סלק: תוספת מושלמת כמעט לכל דבר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 24.10.21

תוצרת בית

לכריך מתוחכם יותר: ממרח גרעיני חמנייה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.10.21

תוצרת בית

ממרח תמרים חלק וקרמי מ-2 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.10.21
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

תוצרת בית

ממרח גרעיני דלעת טבעי, בריא וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 04.10.21

רכיב סודי שמנצח כל מנה

רוטב עשבי תיבול פיקנטי וסמיך שהולך עם הכל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.08.21

מה אוכלים היום?

פסטה ברוטב בשר שכל אחד צריך לדעת להכין

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.08.21