מה אוכלים היום?

מתכון למרק עגבניות שהוא גם רוטב מושלם לפסטות

מרק או רוטב עגבניות סמיך וטעים שאפשר לשדך לו פסטות קצרות ובשרניות ורביולי או להגיש אותו כמרק בפני עצמו (מתכונים, אוכל)

מרק עגבניות או רוטב לפסטה - לבחירתכם (צילום: Pronina Marina on Shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 800 גרם עגבניות (רצוי עגבניות תמר), חתוכות לחתיכות גדולות
  • 1 בצל סגול, חתוך לפלחים גדולים
  • 2 ראשי שום קטנים, לא מקולפים - רק החלק העליון חתוך
  • 2-3 ענפי טימין
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן זית
  • 500 מ"ל ציר ירקות או מים חמים מהולים בכפית אבקת מרק
  • 100 מ"ל שמנת לבישול 20%
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • להגשה: עלי בזיליקום ושבבי צ'ילי גרוס

אופן ההכנה:

1. בתבנית בינונית, מסדרים את העגבניות והבצל הסגול, מניחים ביניהם את ראשי השום בשלמותם וענפי הטימין, מתבלים במלח ופלפל שחור ומזלפים שמן זית. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 30 דקות.

2. מעבירים את תכולת התבנית לקערה גדולה, מוסיפים את ציר הירקות והשמנת וטוחנים לתערובת חלקה.

3. יוצקים את התערובת לסיר, מתבלים בפפריקה מעושנת ומבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות. במקביל מבשלים את הפסטה, מסננים ומעבירים אותה לסיר עם הרוטב ומגישים מיד, או שמגישים אותו כמרק בפני עצמו.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר