כיכר השבת

באנו לשדרג

מתכון למטבל טחינה ואבוקדו קרמי בחמש דקות

אנחנו אוהבים מתכונים שדורשים מאמץ דל ועם זאת, אלגטיים וכאלו שאנו בקלות מדמיינים את עצמנו מגישים לאורחים שבתקווה יבואו לבקרנו מתישהו בעתיד. ניתן להכין את הממרח המפנק הזה עד שלוש שעות טרם האכילה. פשוט אחסנו אותו במקרר עם ניילון נצמד מעל כדי למנוע השחמה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ה' בניסן | 30.03.20
מטבל טחינה ואבוקדו קרמי בחמש דקות
מטבל טחינה ואבוקדו קרמי בחמש דקות (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה5 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 אבוקדואים, חתוכים לנתחים גדולים
  • 1/4 כוס טחינה גולמית
  • 1/2 כוס יוגורט לא ממותק
  • 3 כפות מיץ לימון טרי
  • 1 שן שום קטנה, כתושה
  • 3/4 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית כמון
  • קומץ עלי כוסברה טריים (לא חובה)
  • 1 כף שומשום קלוי
  • 1 כף שמן זית כתית

אופן ההכנה:

1. מניחים את האבוקדו, הטחינה, היוגורט, מיץ הלימון, השום, המלח והכמון בקערה של מעבד מזון. טוחנים ומערבבים היטב, עד לקבלת תערובת חלקה לחלוטין. מוסיפים את הכוסברה, אם משתמשים ומערבבים עד שהיא קצוצה דק. מעבירים לקערת הגשה.

2. מפזרים מעל את זרעי השומשום הקלויים ומטפטפים את השמן. מגישים עם ירקות חתוכים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
רטבים וממרחים

רוטב ירוק קטיפתי לסלט ובעצם לכל דבר

כיכר אוכל | 12.12.22

מה אוכלים היום?

מרק שהוא גם רוטב מושלם לפסטות שמנמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מושלם

מטבל ירקות וגבינה או הממרח הבא לכריך שלכם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

תוצרת בית

עגבניות מיובשות שהולכות כמעט עם הכל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.04.22

פורים כבר כאן

למשלוח מנות אישי: ריבת תותים מיוחדת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם

מנגבים בבית

אוהבים חומוס? כך תכינו בבית ממרח טעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

בריא יותר

כך תכינו בבית ממרח נוטלה מהדרין - פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22

תוצרת בית

כן, זה אפשרי: מיונז טבעוני טעים ללא ביצים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.12.21

מיוחד

ריבת קישואים שהיא כל מה שטוב בחורף

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

תוצרת בית

כך תכינו בעצמכם ממרח נוטלה כשר למהדרין

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.10.21

תוצרת בית

בריאה יותר, טעימה לא פחות: גבינה פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.10.21

סלט לשבת

תראו כמה שזה יפה: חומוס סלק ורוד מהפנט

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.10.21

תוצרת בית

שמנת חמוצה פרווה זה אפשרי ואפילו טעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 27.10.21
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם

תוצרת בית

סחוג ירוק חריף שכל אחד צריך תמיד במקרר

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 25.10.21

תוצרת בית

צ'אטני סלק: תוספת מושלמת כמעט לכל דבר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 24.10.21

תוצרת בית

לכריך מתוחכם יותר: ממרח גרעיני חמנייה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.10.21

תוצרת בית

ממרח תמרים חלק וקרמי מ-2 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.10.21
ש

יותר קל ממה שאתם חושבים

איפה עוד תקבלו 52 שקל לשעה?

כיכר בשיתוף מטרופולין | מקודם

תוצרת בית

ממרח גרעיני דלעת טבעי, בריא וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 04.10.21

רכיב סודי שמנצח כל מנה

רוטב עשבי תיבול פיקנטי וסמיך שהולך עם הכל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.08.21

מה אוכלים היום?

פסטה ברוטב בשר שכל אחד צריך לדעת להכין

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.08.21