כיכר השבת

תוצרת בית

ספייסי מיונז: 4 דרכים לשדרג את הרוטב הכי קלאסי

בשנים האחרונות הוא זוכה ליחסי ציבור גרועים הודות למותגים תעשייתים שמכפישים את שמו, אז עברנו להכין אותו בבית - ולא עצרנו שם. מתכון למיונז ביתי בסיסי ו-4 תוספות נפלאות שמחזירות אותו לדרגת הרוטב הצרפתי הקסום שהוא (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ט"ו בסיון | 07.06.20
איך מכינים מיונז כמו צרפתים
איך מכינים מיונז כמו צרפתים (צילום: Louis Hansel @shotsoflouis)

קודם כל, איך מכינים מיונז ביתי?

עבור כ-3/4 כוס מיונז, צריך:

- 1 חלמון ביצה (החלק הצהוב), בטמפרטורת החדר

- 3/4 כוס שמן קנולה (לטעם ניטרלי) או שמן זית (לטעם מיוחד יותר)

- קורט מלח

בעזרת בלנדר או מקציף ידני, מקציפים את החלמון במהירות איטית ותוך כדי מזלפים ממש לאט (מילת המפתח היא "לאט") מחצית מכמות השמן - צריכות לעבור 2 דקות מתחילת ההקצפה עד שתגיעו לנקודה זו. בשלב זה, אפשר להגביר את מהירות זילוף השמן, אך לא את מהירות ההקצפה, ולאחר שכל השמן בפנים, מתבלים בקורט מלח וממשיכים להקציף עד לקבלת מיונז מבריק. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.

כעת, כשיש לכם מיונז מוכן ביד, הנה 4 דרכים נפלאות לשדרג אותו:

מיו-חלפיניו

בבלנדר, טוחנים יחד 3/4 כוס מיונז, 2 פלפלי חלפיניו משימורים או צ'יפוטלה ברוטב אדום עם מיץ מחצי ליים סחוט היטב, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מגישים מיד כמטבל לצ'יפס או נאצ'וס, כתוספת להמבורגר או לסנדוויץ' ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים.

מיו-סריראצ'ה

מערבבים בקערה 3/4 כוס מיונז עם 2 כפות רוטב סריראצ'ה. מוסיפים מעט מים או מיץ ליים לדילול הרוטב. מגישים מיד לצד סושי, אנטיפסטי או סטייק. ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים.

איולי לעצלנים

בקערה, מערבבים היטב 3/4 כוס מיונז עם שן שום מגוררת ו-1/4 לימון סחוט היטב. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומגישים מיד כרוטב לסלט עוף או כמטבל לכל מנה מטוגנת שרק תרצו. ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים.

רוטב רוי לעצלנים אך משקיענים

מניחים בקערה 1/2 כפית חוטי זעפרן עם 1 כף מים חמים, 3/4 כוס מיונז, שן שום מגוררת, 1/4 לימון סחוט היטב וקורט אבקת צ'ילי או פפריקה חריפה. מערבבים היטב, מתבלים במלח ופלפל שחור ומגישים מיד לצד כל מנה שרק תרצו. ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
רטבים וממרחים

רוטב ירוק קטיפתי לסלט ובעצם לכל דבר

כיכר אוכל | 12.12.22

מה אוכלים היום?

מרק שהוא גם רוטב מושלם לפסטות שמנמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מושלם

מטבל ירקות וגבינה או הממרח הבא לכריך שלכם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

תוצרת בית

עגבניות מיובשות שהולכות כמעט עם הכל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.04.22

פורים כבר כאן

למשלוח מנות אישי: ריבת תותים מיוחדת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מנגבים בבית

אוהבים חומוס? כך תכינו בבית ממרח טעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

בריא יותר

כך תכינו בבית ממרח נוטלה מהדרין - פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22

תוצרת בית

כן, זה אפשרי: מיונז טבעוני טעים ללא ביצים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.12.21

מיוחד

ריבת קישואים שהיא כל מה שטוב בחורף

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

תוצרת בית

כך תכינו בעצמכם ממרח נוטלה כשר למהדרין

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.10.21

תוצרת בית

בריאה יותר, טעימה לא פחות: גבינה פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.10.21

סלט לשבת

תראו כמה שזה יפה: חומוס סלק ורוד מהפנט

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.10.21

תוצרת בית

שמנת חמוצה פרווה זה אפשרי ואפילו טעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 27.10.21
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

תוצרת בית

סחוג ירוק חריף שכל אחד צריך תמיד במקרר

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 25.10.21

תוצרת בית

צ'אטני סלק: תוספת מושלמת כמעט לכל דבר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 24.10.21

תוצרת בית

לכריך מתוחכם יותר: ממרח גרעיני חמנייה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.10.21

תוצרת בית

ממרח תמרים חלק וקרמי מ-2 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.10.21
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם

תוצרת בית

ממרח גרעיני דלעת טבעי, בריא וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 04.10.21

רכיב סודי שמנצח כל מנה

רוטב עשבי תיבול פיקנטי וסמיך שהולך עם הכל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.08.21

מה אוכלים היום?

פסטה ברוטב בשר שכל אחד צריך לדעת להכין

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.08.21