כיכר השבת

הולך עם הכל

מתכון לרוטב פלפלים קלויים עם המון שום

הרוטב הזה הוא המרכיב הסודי שהופך כל סנדוויץ' לגן עדן ומעיף אל על כמעט כל מנה. פשוט טוב שיהיה לכם ממנו - הרבה ותמיד. מתכון לרוטב פלפלים קלויים עם המון שום שעובד עם הכל (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ב בחשוון | 09.11.20
רוטב פלפלים קלויים עם המון שום
רוטב פלפלים קלויים עם המון שום (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 גמבות, נקיות מזרעים, חתוכות לרבעים
  • 1 עגבנייה קטנה, חצויה
  • 1/2 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 ראשי שום גדולים
  • 1/2 1 כפות חומץ בן יין אדום (ניתן להחליף בכל חומץ אחר)
  • 1 כפית סירופ מייפל

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-220 מעלות.

2. בתבנית אפייה ללא שוליים, מניחים את רבעי הגמבה ואת שני חצאי העגבנייה. מזלפים מעל 1 כף שמן זית ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור.

3. חותכים את קצוות ראשי השום, כך שיראו מעט השיניים מלמעלה ומלמטה, מזלפים 1/2 כף שמן זית על שני הראשים ועוטפים אותם בנייר כסף. מניחים את ראשי השום העטופים בתבנית לצד הגמבות.

4. אופים במשך 35 דקות או עד שקליפת הגמבות חרוכה היטב והשום רך.

5. מוציאים מהתנור, ממתינים לצינון ואז מקלפים את הגמבות והעגבנייה (עד כמה שאפשר). מקלפים גם את ראשי השום, מפרקים אותם לשיניים ומעבירים את הגמבות, העגבניות ושיני השום לבלנדר יחד עם החומץ, המייפל, 1/4 כפית מלח וכמות נדיבה של פלפל שחור.טוחנים כמה שניות ואז, תוך כדי שהבלנדר פועל, מזלפים פנימה בהדרגה את 3 כפות שמן הזית שנותרו. ממשיכים לטחון עד לקבלת רוטב חלק.

שומרים את הרוטב בכלי אטום במקרר.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
רטבים וממרחים

רוטב ירוק קטיפתי לסלט ובעצם לכל דבר

כיכר אוכל | 12.12.22

מה אוכלים היום?

מרק שהוא גם רוטב מושלם לפסטות שמנמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מושלם

מטבל ירקות וגבינה או הממרח הבא לכריך שלכם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

תוצרת בית

עגבניות מיובשות שהולכות כמעט עם הכל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.04.22

פורים כבר כאן

למשלוח מנות אישי: ריבת תותים מיוחדת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

מנגבים בבית

אוהבים חומוס? כך תכינו בבית ממרח טעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

בריא יותר

כך תכינו בבית ממרח נוטלה מהדרין - פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22

תוצרת בית

כן, זה אפשרי: מיונז טבעוני טעים ללא ביצים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.12.21

מיוחד

ריבת קישואים שהיא כל מה שטוב בחורף

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

זה וואו

יש תחליף לנדל"ן: אתר שמייצר הכנסה חודשית

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

תוצרת בית

כך תכינו בעצמכם ממרח נוטלה כשר למהדרין

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.10.21

תוצרת בית

בריאה יותר, טעימה לא פחות: גבינה פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.10.21

סלט לשבת

תראו כמה שזה יפה: חומוס סלק ורוד מהפנט

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.10.21

תוצרת בית

שמנת חמוצה פרווה זה אפשרי ואפילו טעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 27.10.21
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

תוצרת בית

סחוג ירוק חריף שכל אחד צריך תמיד במקרר

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 25.10.21

תוצרת בית

צ'אטני סלק: תוספת מושלמת כמעט לכל דבר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 24.10.21

תוצרת בית

לכריך מתוחכם יותר: ממרח גרעיני חמנייה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.10.21

תוצרת בית

ממרח תמרים חלק וקרמי מ-2 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.10.21
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

תוצרת בית

ממרח גרעיני דלעת טבעי, בריא וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 04.10.21

רכיב סודי שמנצח כל מנה

רוטב עשבי תיבול פיקנטי וסמיך שהולך עם הכל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.08.21

מה אוכלים היום?

פסטה ברוטב בשר שכל אחד צריך לדעת להכין

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.08.21