כיכר השבת

מתאילנד באהבה

מתכון למחית קארי אדום בגרסה ביתית מעולה

אז למה עדיף להכין את המחית הזו ולא לקנות? כי מלבד הקושי למצוא קארי מהדרין, הקארי הביתי מנצח עם טעם עז, ארומה חזקה ומהפנטת וכמובן - טריות שמורגשת היטב. מכינים כמות גדולה מראש, מקפיאים ומחלקים בין קופסאות קטנות אטומות היטב. בכל פעם מפשירים אחת ושומרים אותה במקרר עד שהיא נגמרת - ועוברים לבאה אחריה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ט בתמוז | 29.06.21
מחית קארי אדום ביתית
מחית קארי אדום ביתית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כפות זרעי כוסברה
  • 1 כף זרעי כמון
  • 1 כף גרגירי פלפל לבן
  • 60 גרם פלפלי צ'ילי מיובשים שהושרו במים חמים במשך שעה
  • 4-5 בצלי שאלוט גדולים, קלופים וקצוצים
  • 1/4 כוס ג'ינג'ר טרי מקולף וקצוץ
  • 3 כפות שורש כורכום טרי מקולף וקצוץ (אין להחליף בכורכום טחון)
  • 2 גבעולי למון גראס - החלק התחתון הרך בלבד, קצוץ (אופציונלי)
  • גרידת קליפה מ-2 לימונים
  • 2 ראשי שום, מפורקים לשיניים קלופות
  • 1/2 1 כפיות מלח, רצוי מלח גס

אופן ההכנה:

1. מסננים את הצ'ילי מהמים ומסירים את הזרעים מ-1/2 מכמות הצ'ילי (או רק מ-1/4 כמות, אם אתם אמיצים).

2. במחבת קטנה ויבשה על אש בינונית, מניחים את זרעי הכוסברה, זרעי הכמון וגרגרי הפלפל הלבן וקולים אותם במשך כ-3 דקות עד שעולה ניחוח וגרגרי הפלפל מתחילים לקבל מעט צבע. שופכים מיד לקערה כדי לעצור את הקלייה ולתת לתערובת להצטנן.

3. בבלנדר או במעבד מזון, מניחים את התערובת לאחר שהיא קרה ואז מוסיפים את שאר הרכיבים - מניחים קודם את הרכיבים הקלים ואז את הכבדים. טוחנים הכל עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה.

מאחסנים את הכל בקופסאות אטומות. המחית תישמר במקרר היטב עד שבועיים ובמקפיא עד חודשיים. לכן כדאי לחלק את הקארי בין קופסאות קטנות, מקפיאים את כולן מלבד אחת שמניחים במקרר וכשהיא נגמרת, מפשירים את הקופסא הבאה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
רטבים וממרחים

רוטב ירוק קטיפתי לסלט ובעצם לכל דבר

כיכר אוכל | 12.12.22

מה אוכלים היום?

מרק שהוא גם רוטב מושלם לפסטות שמנמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מושלם

מטבל ירקות וגבינה או הממרח הבא לכריך שלכם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

תוצרת בית

עגבניות מיובשות שהולכות כמעט עם הכל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.04.22

פורים כבר כאן

למשלוח מנות אישי: ריבת תותים מיוחדת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22
ש

תעשו לעצמכם טובה ותכנסו

יותר זול ממחיר למשתכן - הכירו את ההזדמנות הנדל"נית

כיכר בשיתוף פוואר גרופ | מקודם

מנגבים בבית

אוהבים חומוס? כך תכינו בבית ממרח טעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

בריא יותר

כך תכינו בבית ממרח נוטלה מהדרין - פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22

תוצרת בית

כן, זה אפשרי: מיונז טבעוני טעים ללא ביצים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.12.21

מיוחד

ריבת קישואים שהיא כל מה שטוב בחורף

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

תוצרת בית

כך תכינו בעצמכם ממרח נוטלה כשר למהדרין

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.10.21

תוצרת בית

בריאה יותר, טעימה לא פחות: גבינה פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.10.21

סלט לשבת

תראו כמה שזה יפה: חומוס סלק ורוד מהפנט

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.10.21

תוצרת בית

שמנת חמוצה פרווה זה אפשרי ואפילו טעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 27.10.21
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

תוצרת בית

סחוג ירוק חריף שכל אחד צריך תמיד במקרר

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 25.10.21

תוצרת בית

צ'אטני סלק: תוספת מושלמת כמעט לכל דבר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 24.10.21

תוצרת בית

לכריך מתוחכם יותר: ממרח גרעיני חמנייה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.10.21

תוצרת בית

ממרח תמרים חלק וקרמי מ-2 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.10.21
ש

משרות נחשקות

סמינר שיוציא אותךְ עם תואר איתו תרויחי כפול

כיכר בשיתוף תכלית | מקודם

תוצרת בית

ממרח גרעיני דלעת טבעי, בריא וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 04.10.21

רכיב סודי שמנצח כל מנה

רוטב עשבי תיבול פיקנטי וסמיך שהולך עם הכל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.08.21

מה אוכלים היום?

פסטה ברוטב בשר שכל אחד צריך לדעת להכין

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.08.21