כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפסטה ברוטב בשר שכל אחד צריך לדעת להכין

אין כאן רכיבים יומרניים, רק בשר עשוי טוב עטוף בעגבניות - ויש לכם רוטב עשיר, טעים ומנחם שעובד מצוין עם כל פסטה לארוחה משפחתית מושלמת. מתכון לרוטב בשר ועגבניות קל ומהיר לפסטה שכל אחד צריך לדעת להכין (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י' באלול | 18.08.21
רוטב בשר ועגבניות לפסטה
רוטב בשר ועגבניות לפסטה (צילום: Food Photographer | Jennifer Pallian on Unsplash)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ היטב
  • מלח, רצוי מלח גס
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 800 גרם בשר בקר טחון
  • 150 גרם רסק עגבניות
  • 800 גרם מחית עגבניות (אל תתבלבלו עם רוטב עגבניות)

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול, רצוי עם תחתית כבדה על אש בינונית, מחממים את השמן. כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל וכפית מלח ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם במשך כ-12 דקות, עד שהבצל רך מאוד.

2. מוסיפים לסיר את השום ומטגנים עוד 2 דקות, עד שהוא ריחני.

3. מוסיפים את הבשר, מעלים לאש גבוהה, מתבלים ב-1/2 כפית מלח ונותנים לבשר להתבשל עד להשחמה טובה וגוון קרמלי עמוק - סבלנות, זה לוקח זמן.

4. מערבבים פנימה את רסק העגבניות ומבשלים תוך ערבוב מתמיד במשך 5 דקות, עד שהגוון נעשה כהה יותר. מוסיפים את מחית העגבניות, מערבבים ומביאים לרתיחה. טועמים ומוסיפים 1/2 1 כפיות מלח (אפשר להפחית או להוסיף עוד, לפי הטעם).

5. מנמיכים לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30-45 דקות תוך ערבוב מדי פעם. במקביל, מבשלים כל פסטה לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים ומגישים עם הרוטב.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
רטבים וממרחים

רוטב ירוק קטיפתי לסלט ובעצם לכל דבר

כיכר אוכל | 12.12.22

מה אוכלים היום?

מרק שהוא גם רוטב מושלם לפסטות שמנמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מושלם

מטבל ירקות וגבינה או הממרח הבא לכריך שלכם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

תוצרת בית

עגבניות מיובשות שהולכות כמעט עם הכל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.04.22

פורים כבר כאן

למשלוח מנות אישי: ריבת תותים מיוחדת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

מנגבים בבית

אוהבים חומוס? כך תכינו בבית ממרח טעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

בריא יותר

כך תכינו בבית ממרח נוטלה מהדרין - פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22

תוצרת בית

כן, זה אפשרי: מיונז טבעוני טעים ללא ביצים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.12.21

מיוחד

ריבת קישואים שהיא כל מה שטוב בחורף

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

תוצרת בית

כך תכינו בעצמכם ממרח נוטלה כשר למהדרין

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.10.21

תוצרת בית

בריאה יותר, טעימה לא פחות: גבינה פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.10.21

סלט לשבת

תראו כמה שזה יפה: חומוס סלק ורוד מהפנט

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.10.21

תוצרת בית

שמנת חמוצה פרווה זה אפשרי ואפילו טעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 27.10.21
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם

תוצרת בית

סחוג ירוק חריף שכל אחד צריך תמיד במקרר

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 25.10.21

תוצרת בית

צ'אטני סלק: תוספת מושלמת כמעט לכל דבר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 24.10.21

תוצרת בית

לכריך מתוחכם יותר: ממרח גרעיני חמנייה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.10.21

תוצרת בית

ממרח תמרים חלק וקרמי מ-2 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.10.21
ש

מחלה אוטואימונית

ראש הישיבה מתחנן: "את אחי אני מבקש; צריך לשקם את בית המשפחה שחלתה"

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

תוצרת בית

ממרח גרעיני דלעת טבעי, בריא וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 04.10.21

רכיב סודי שמנצח כל מנה

רוטב עשבי תיבול פיקנטי וסמיך שהולך עם הכל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.08.21