כיכר השבת

רכיב סודי שמנצח כל מנה

מתכון לרוטב עשבי תיבול פיקנטי וסמיך שהולך עם הכל

אבל הכל! אין ארוחה שהתוספת המעולה הזו לא תעיף למעלה. בונוס: כל יום במקרר הופך את הרוטב לטעים עוד יותר. מתכון לרוטב עשבי תיבול פיקנטי וסמיך שיתאים למריחה על לחם קלוי עם חמאה, ערבוב בסלט, בחביתה, עם יוגורט או גבינה ואפילו בתוך תבשילי קדירה ומרקים כרכיב סודי מנצח (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"א באלול | 29.08.21
רוטב עשבי תיבול פיקנטי וסמיך שהולך עם הכל
רוטב עשבי תיבול פיקנטי וסמיך שהולך עם הכל (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 700 גרם תערובת עשבי תיבול שונים, כמו: פטרוזיליה, כוסברה, מנגולד, שמיר, סלרי, בצל ירוק
  • 6 שיני שום גדולות, לא קלופות
  • שמן זית
  • 2 צ'ילי אדום חריף קטן ומיובש או קורט שבבי צ'ילי גרוס
  • מלח
  • 1 כף כמון טחון
  • 1/4 כוס זיתים שחורים מגולענים קצוצים גס
  • קורט פפריקה מעושנת
  • מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה:

מתכון ל-4 כוסות רוטב

1. בסיר אידוי גדול על אש בינונית-גבוהה, מניחים את עשבי התיבול (כשהם שלמים ולא קצוצים) יחד עם שיני השום ומאדים במשך 15-20 דקות, עד שהירוקים ושיני השום רכים.

ומה אם אין לי סיר אידוי? ממלאים מחבת גדולה ועמוקה ב-5 ס"מ של מים, מוסיפים את עשבי התיבול ושיני השום, מכסים את המחבת ומבשלים על אש גבוהה ברתיחה מהירה עד לריכוך.

2. מפרידים את שיני השום מעשבי התיבול, מסננים את העשבים, מצננים וסוחטים מהם את הנוזלים. אם יש הרבה ענפים קשים, מסירים אותם ואז קוצצים הכל היטב על קרש חיתוך.

3. במחבת רחבה על אש בינונית-גבוהה, מחממים 4 כפות שמן זית. מוסיפים את הצ'ילי השלמים או הצ'ילי הגרוס וכשמתחילות לעלות בועות סביבם, מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים, מלח ו-1/2 כף כמון ומבשלים במשך 10 דקות תוך ערבוב לעתים קרובות כדי למנוע הידבקות, עד שהנוזלים מתאדים כמעט לגמרי.

4. מכבים את האש, מקלפים את השום ומועכים את שיני השום יחד עם הזיתים המגולענים ישירות על התערובת שבמחבת. מערבבים הכל יחד, טועמים ומוסיפים מלח, אם צריך. מזלפים מעל שמן זית בנדיבות, מוסיפים 1/2 כף כמון וקורט פפריקה מעושנת ומערבבים.

שומרים בכלי אטום במקרר עד 5 ימים ורגע לפני השימוש, מוסיפים שפריץ הגון של לימון.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
רטבים וממרחים

רוטב ירוק קטיפתי לסלט ובעצם לכל דבר

כיכר אוכל | 12.12.22

מה אוכלים היום?

מרק שהוא גם רוטב מושלם לפסטות שמנמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מושלם

מטבל ירקות וגבינה או הממרח הבא לכריך שלכם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

תוצרת בית

עגבניות מיובשות שהולכות כמעט עם הכל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.04.22

פורים כבר כאן

למשלוח מנות אישי: ריבת תותים מיוחדת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22
ש

קשר של תפילין

תפילין ישנות בבוידעם? תן להם עוד צ׳אנס

כיכר בשיתוף קשר של תפילין | מקודם

מנגבים בבית

אוהבים חומוס? כך תכינו בבית ממרח טעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

בריא יותר

כך תכינו בבית ממרח נוטלה מהדרין - פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22

תוצרת בית

כן, זה אפשרי: מיונז טבעוני טעים ללא ביצים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.12.21

מיוחד

ריבת קישואים שהיא כל מה שטוב בחורף

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

תוצרת בית

כך תכינו בעצמכם ממרח נוטלה כשר למהדרין

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.10.21

תוצרת בית

בריאה יותר, טעימה לא פחות: גבינה פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.10.21

סלט לשבת

תראו כמה שזה יפה: חומוס סלק ורוד מהפנט

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.10.21

תוצרת בית

שמנת חמוצה פרווה זה אפשרי ואפילו טעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 27.10.21
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

תוצרת בית

סחוג ירוק חריף שכל אחד צריך תמיד במקרר

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 25.10.21

תוצרת בית

צ'אטני סלק: תוספת מושלמת כמעט לכל דבר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 24.10.21

תוצרת בית

לכריך מתוחכם יותר: ממרח גרעיני חמנייה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.10.21

תוצרת בית

ממרח תמרים חלק וקרמי מ-2 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.10.21
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

תוצרת בית

ממרח גרעיני דלעת טבעי, בריא וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 04.10.21

מה אוכלים היום?

פסטה ברוטב בשר שכל אחד צריך לדעת להכין

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.08.21